Не бий жінку навіть квіткою!

Не бий жінку навіть квіткою!
Червоні троянди завжди у моді, а от георгіни вінничани чомусь недолюблюють. А популярні нині орхідеї, гербери та іриси раніше були екзотикою.

- Є таке негласне правило, що чим старша людина, тим темніший і вишуканіший колір квітів їй дарують. Це означає, що білі, рожеві, кремові кольори є актуальними для юних осіб, тоді як червоні, жовті, помаранчеві – для старших, – говорить Лілія Дудник, яка продає квіти на ринку “Світанок” вже 17 років.
Чи змінювалися смаки вінничан стосовно квітів?
Часи змінюються і відповідно смаки на квіти теж. Раніше, ніхто не купував жовті троянди. Tоді дарувати їх було поганою прикметою. А зараз навпаки, жовті букети користуються попитом. Їх дарують і на ювілеї, і на весілля, і на день народження. Також, раніше орхідеї, іриси та гербери були екзотикою. Зараз людей таке різномаїття вже не дивує, і вони з радістю купують неординарні букети.
Сьогодні мода змінюється дуже швидко. Чи є квіти, які є "модними" завжди?
Так, звичайно. Hайпопулярнішими є червоні троянди. Дарувати саме їх завжди було хорошим тоном. Взагалі вінниччани найчастіше купують троянди.
A ваші улюблені квіти?
Найбільше люблю троянди, якби банально це не звучало. Особливо світлих кольорів: білі, рожеві, кремових відтінків. А загалом у мене ростуть і ромашки, і троянди, і георгіни.
Чим керуються вінничани купуючи квіти?
Хтось покладається на власний смак, а хтось просить щось порадити. Є таке негласне правило, що чим старша людина, тим темніший і вишуканіший колір квітів їй дарують. Це означає, що білі, рожеві, кремові кольори є актуальними для юних осіб, тоді як червоні, жовті, помаранчеві – для старших. А дехто взагалі вважає, що чоловікам не варто дарувати троянди – якось мені жінка – покупець сказала: “Ми вибираємо букет для чоловіка, тому нам троянди не підходять!”. Окрім цього, якщо народилася дівчинка, то для виходу із пологового будинку купують рожеві троянди, а якщо хлопчик – білі або червоні.
До яких подій вінничани найчастіше купують квіти?
На перше вересня, Восьме березня, День Св. Валентина, ювілеї – свят дуже багато. А останнім часом часто купують квіти до дня виписки з пологового будинку.
Чи дорожчають квіти напередодні свят?
Зазвичай дорожчають тільки імпортні квіти. A от свої – українські продаються за старою ціною. Але все це від сезону залежить. От, наприклад, на Перше вересня ціна на українські квіти не змінюється, тому що в цей час їх є вдосталь, тоді як на троянди, що привозять із-за кордону – зростає.
Звідки привозять квіти?
Взимку ми закуповуємо квіти в Києві, які потрапляють в Україну з Голландії, а влітку – я продаю вирощені власноруч троянди.
А як зберігаєте квіти свіжими?
Один раз в день потрібно змінювати квіткам воду, а також збризкувати їх водою впродовж дня. А взимку, коли холодно квіти потрібно поливати менше. Також, коли на вулиці морози, на базарі квіти зберігаються у засклених коробках, де щоб їм було тепло, ми запалюємо свічки.
Чи обробляються квіти хімікатами, для того, щоб довше зберігалися?
У мене квіти стоять тільки у воді – я їх багато не зрізаю і не закуповую, щоб вони не псувалися. Тому мої квіти точно без всяких хімічних добавок. А от в голландські може й на чомусь настоюють… Якщо ж вам вже подарували квіти і ви хочете, щоб вони довго стояли – не ставте їх у воду з-під крана, яку обробляють хлоркою – від цього вони швидше зав'януть. 
Які квіти користуються найменшим попитом?
Так одразу й важко сказати, адже в принципі купують всі квіти. Однак, все-таки, георгіни чомусь вінничани недолюблюють.
 Як змінювалися ціни на квіти?
Коли я тільки починала продавати квіти, одна троянда коштувала 2-2,5 гривні, а зараз одна троянда коштує вже 20-25 гривень. Тому ціни дуже змінилися – вони зросли в десять разів.
Вирощувати квіти – це радше покликання, аніж професія. Адже, насправді надвеликих прибутків тут немає. Мені дуже подобається доглядати за квітами, спостерігати як вони розпускаються і радують око. Це надзвичайне відчуття, коли ти вранці виходиш до саду, а навколо таке казкове різнобарв'я.
А VIP-клієнти у вас купували квіти?
Так, бувало й таке. Одного разу купував квіти перший заступник мера Вінниці, він, здається, купив букет із п'яти троянд.
Хто частіше купує квіти: чоловіки чи жінки?
Я б не сказала, що квіти частіше купують чоловіки. Відверто кажучи тут все десь 50 на 50. Немає такого гендерного поділу стосовно купівлі квітів.
А яке прислів'я про квіти Вам подобається найбільшe?
Не бий жінку навіть квіткою!
 
Квіти (сонник)
Цвітуть квіти - на добро. Як сняться квітки, то буде якась для тебе радість; весілля.
Білі квіти - радість велика. Як пучок (букет) квітів присниться, то переміна життя.
Коли дівчині сняться квітки, то вона буде знайомитись із кавалерами (цвіт - то дівоча доля).
Як сниться квітка ясна, то добре, а як темна, то погано. Коли квіти з росою - скінчиться неприємністю; квіти зів'ялі - попередження про небезпеку; квіти сухі - на недобре.
Квітки гарні, а потім опадають -недобре, не будуть діти годуватися. Як сниться, що рвеш квіти, - добре, а як садиш - то погано. Так само й дерева: росте - добре, впаде - погано.
Хатні квіти цвітуть - до смерті. Квіти збирати - до плачу. Червоні квіти - перед весіллям. Хтось дав, подарував букет квітів -радість, знайомство.
Червоні і білі троянди в одному букеті означають єдність, рожеві – граціозність і елегантність, а жовті – розлуку.  Одна троянда означає скромність, а  букет з бутонів означає  що ви занадто юні для кохання
 

Відео дня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Виталий Горн

    Даруйте квіти жінкам, чим більше, тим краще. Ось тут я читав https://val.ua/ru/site/127045 що зараз можна навіть з доставою замовити букети. Звісно потрібно знати, де краще купувати та на що звертати уваги. Подивіться, в магазинах зараз великі вибори, тому беріть там, де вам зручніше.

  • Віталій Козицький

    О так, чим більше буде квітів, тим краще. Ось погляньте тут https://sobitie.com.ua/novosti/monobukety-beskonechnaya-klassika-i-elegantnost круті варіанти з букетами. Монобукети зараз дуже популярні, при чому замовити можна з доставкою до дому. Я собі зберіг магазин у закладки і користуюсь попитом по необхідності.

  • Anonymous

    Є в народі така гарна приказка: "Жінка не бита, як коса не клепана." Так що інколи, для профілактики, не завадить
  • Anonymous

    Бабисьок треба шмагати по сраці трояндами,коли не слухаються

keyboard_arrow_up