Танцівниця Діана Подолянчук: «Нещодавно мені здалося, що танці - це несолідно, і треба дорослішати»

Танцівниця Діана Подолянчук: «Нещодавно мені здалося, що танці - це несолідно, і треба дорослішати»
  • За плечима танцівниці Діани Подолянчук — бронза на Чемпіонаті світу зі східних танців, «Танцюють всі!», і «Половинки» на Новому каналі.
  • У якийсь момент дівчина вирішила: танці - це вже несолідно, і мало не покинула їх

 

Вісім років тому, спеціально для Чемпіонату Вінниці зі східних танців, Діана Подолянчук придумала собі псевдонім «Шахіня». Поборотися за першість тоді не вдалося — дівчина зайняла останнє місце на конкурсі. А тут ще ведучий Чемпіонату помилився, назвавши її Шахіною замість Шахіні. Проте цей варіант сценічного імені Діані сподобався більше, і через рік вона здобувала перше місце на цьому ж Чемпіонаті вже як Шахіна.— Так-так, почекайте, дайте згадаю свою біографію, — із посмішкою замислюється Діана, сидячи у редакції RIA. — Просто останні 5 років настільки насичені подіями, що я трішки плутаюся у хронології.

А згадувати є що: у 16 років Діана Подолянчук здобула першість на Чемпіонаті України з танців, через рік — бронзова призерка вже Чемпіонату світу, у 18 створила власну танцювальну студію «Шахіна», у 21 — потрапила у 100 найкращих танцівників «Танцюють всі». У свої 23 роки Діана викладає психологію у педуніверситеті. І ще готує святковий концерт для вінничан — 8 червня її танцювальній студії «Шахіна» виповнюється 5 років.

 «На моїх парах можна і каву попити»

Відео дня

Увесь академічний рік (з 2016 по 2017 - авт.) Діана викладала психологію. Причому, каже, працівники на вахті постійно змінюються, і дівчині щоразу доводилось пояснювати: «ні, не студентка, так, викладач. Дайте вже, будь ласка, ключі від аудиторії».

— Я просто пам’ятаю зі свого студентського досвіду: якщо викладач суворий, до нього не хочеться йти. Тому, щоб студенти хотіли ходити на мої пари, намагаюсь зацікавити їх матеріалами. Окрім того, в аудиторію можна каву принести, якщо холодно, або, якщо надворі гарна погода, провести пару там, — каже Діана журналісту.

Із студентами дівчина реалізувала проект, який називається «Школа волонтерства». — Ми, до речі, зі студентами ліпили 2,5 тисячі вареників. У АТО відправили, у Широкіно, також працювали із дитячими будинками, організовували благодійні акції.

Цікавинки «Шахіни»

Усі діти в танцювальній студії професійно займаються акробатикою. Концертні групи займаються по три рази на тиждень.

— Зараз в нас вчаться близько 80 людей. Наймолодшим по 3,5 рочки, найстарші ж — це мами тих діток, які в нас займаються. На нашому звітному концерті буде номер «Подаруй світло!»: там діти і мами танцюватимуть на одній сцені, — каже дівчина.

У найближчих планах засновниці студії — «відпрацювати на всі 100 % ювілейний концерт», а потім — підготовка до липневих змагань у Запорізькій області.Допомога дітям з особливими потребами

Є у одній із концертних груп «Шахіни» і діти з особливими потребами: дві дівчинки, які навчаються у молодшій групі від 3 до 6 років.

— У однієї з них — слуховий апарат, у іншої — імплантант для слуху. Вони танцюють вже 9 місяців, і дуже виросли за цей час. А ще стали більш комунікабельними, їм тепер легше висловлювати свої емоції. Дівчата вже готові виступати на нашому звітному концерті.

Є ще одна дівчинка, з якою Діана займається індивідуально.

— Марія Гнатик, дівчинка із синдромом Дауна — велика молодець. Вона вже займає призові місця на фестивалях, ми їздили з нею на конкурс краси. Її мама Тетяна Гнатик — співзасновник громадської організації «Вінниця — синдром Дауна». Тетяна каже мені, що «Маша знайшла своє сонце», і заохочує інших спеціалістів, щоб вони допомагали сонячним дітям у інтеграції у суспільстві.

Вибір Шахіни

Дівчина розповіла, що в останні роки, коли вона почала активно займатися громадською діяльністю, опікуватися дитячими будинками, і почали надходити запрошення від політпартій, у один момент подумалося: танці — це несолідно. — Мені здавалось: «Танцюють всі» вже було, шоу на «Новому каналі» вже було, тож треба дорослішати. Відмова від танців викликала у мене депресію, бо це точно моє покликання. Тож врешті-решт я вирішила: танці — на першому місці, громадська діяльність  — на другому, а все інше — на третьому, — розповідає Діана.

На концерті «Шахіна» чекає усіх вінничан

Концерт вихованців танцювальної студії «Шахіна» називається «ОСКАР. НАМ 5 РОКІВ!». Відбудеться він 8 червня, о 17.00, у актовій залі Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинского.

— У нас буде червона доріжка, подарунки від партнерів — розіграш призів для глядачів. Окрім того, глядачі можуть приходити у цікавих костюмах, і за найоригінальніші вбрання вони отримають від нас «Оскарів». До нас на свято завітають і діти із дитячих будинків Вороновиці та Старого Міста. Плануємо провести концерт у гламурному стилі: на вході буде лімузин, біля якого можна буде сфотографуватися. Буде дуже цікаво: розрахували програму так, щоб і дітям подобалось, і батькам. Так що усіх чекаємо на нашому концерті.

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія воїна з батальйону НПУ «Захід» 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up