У Муніципальному притулку Вінниці волонтери безкоштовно стерилізують безпритульних тварин

У Муніципальному притулку Вінниці  волонтери безкоштовно стерилізують безпритульних тварин
  • У Вінниці значно зменшилась кількість безпритульних тварин завдяки активній роботі Муніципального притулку. Для контролю чисельності вуличних кішок та собак їх вилучають з територій проживання і доставляють до притулку, де проводять стерилізацію.

— Найбільша проблема — це цуценята, які з’являються здебільшого через безвідповідальність людей. Їх просто викидають на вулицю. Така ж проблема і з кішками. Одна кішка за два роки може народити понад сотню кошенят, — розповідає директорка «Вінницязеленбуд» Тетяна Прибиш.

На базі притулку діє пункт стерилізації, організований волонтерами міжнародної організації «4 лапи». Ветеринарні лікарі цієї організації проводять безкоштовну стерилізацію не лише для вилучених тварин, але і для тих, кого приносять люди.

Відео дня

— З організацією місто працює вже шість років. Активно обмінюємося досвідом, вивчаємо навички тварин, їхні психологічні особливості. Основна мета — щоб безпритульних песиків та кішок було менше, і нам це вдається, — додає Тетяна Прибиш.

Стерилізація проводиться в спеціально облаштованих операційних на території притулку.

— Ми вже не перший рік співпрацюємо з Вінницею і бачимо, що кількість безпритульних тварин тут значно зменшилась. За чотири дні роботи ми простерилізували понад пів сотні тварин. З понеділка по четвер оперуємо собак, а в п’ятницю — котів. У цей день люди можуть самі привозити тварин, яких знайшли на вулиці, — каже лікар ветеринарної медицини ТОВ «4 лапи Україна» Дмитро Чернецький.

Операції проводять професійні ветеринари під загальним наркозом, використовуючи безпечні та якісні препарати, що зменшує період реабілітації. Операція триває близько 15-ти хвилин. Після стерилізації тваринам надягають спеціальний бандаж. На вухах кішок роблять маркування, а песикам чіпляють кліпсу.

Під час операції тваринам роблять обов’язкове щеплення від сказу, адже безпритульні тварини можуть бути переносниками небезпечних хвороб, таких як сказ чи лептоспіроз, наголошують працівники Муніципального притулку.

 

Читайте також:

Вінницькі рятувальники провели «спецоперацію» з порятунку крихітних кошенят

На Вінниччині лісівники розводять диких тварин у вольєрах

Коментарі (22)
  • Аркадий Крысько

    Немає обліку домашніх тварин, відсутність відповідальності та подібне.
    В цивілізованих державах, потрібно досвід придбати на чотирилапого, а тут, зрозуміло що тут.
    Срамота , позорище.
    Людство, мабуть найстрашніша сволота на землі.
  • Юрков Олег

    Не смішіть людей !
  • Юрков Олег

    Кількість не зменшується , бо міська влада розуміючи проблему виділяючи кошти на утримання Мун. притулку і стерилізацію не усвідомлює як обидва притулки у Вінниці не виконують программу стерилізації у повному обсязі користуючись безконтрольністю , вказується в підсумку завищена кількість простерилізованих тварин !
    Навіть клініка Вет Хаус зробила нещодавно рекламу про отримані кошти спонсорів на стерилізацію одразу повідомили , що запис завершено !

    Natali Leonidovna reply Юрков Олег

    Юрков Олег Так,вони по знайомству стеріліли а простому смертному не реально записатися.
  • Natali Leonidovna

    ЧОМУ КОМЕНТАРІ ВИДАЛЯЄТЕ? ЦЕ РЕКЛАМА ЧІ ОБГОВОРЕННЯ? В МУН.ПРИТУЛКУ ДАВНО ТРЕБА ЛАД НАВЕСТИ!!!БО ВІННИЦЯ ЧЕРЕЗ ПАРУ РОКІВ ПОГРЯЗНЕ В БЕЗПРИТУЛЬНИХ ТВАРИНАХ ЯКЩО НА СТЕРІЛІЗАЦІЮ ВСІ ГРОШІ РОЗКРАДАЮТЬСЯ!!!

keyboard_arrow_up