Починав ганяти на «копійці-73-го», а мріє про BMW

Починав ганяти на «копійці-73-го»,  а мріє про BMW
Вінницький автогонщик Федір Бабінець-молодший пішов по батькових стопах і почав ганяти з 15 років. Зараз, у свої 19, хлопець бере участь у чемпіонатах з автокросу у класі баггі та у ралійних гонках

 

Зараз Федір навчається у Вінницькому технічному коледжі. Хлопцю 19, і багато однолітків можуть йому тільки позаздрити, бо на гонках він ганяє вже чотири роки.

- Я беру участь у  автокросових гонках, - розповідає Федя. - Друга залікова група баггі, з об'ємом мотора до 1500 кубічних сантиметрів, і в Ралі-р 5 (обсяг до 1400 кубічних  сантиметрів).

Відео дня
dir="ltr"> Як, мабуть, будь-який хлопчик, з дитинства Федя просто марив машинами. Воно й не дивно, адже його тато, Федір Бабінець-старший - відомий автогонщик, в гаражі якого завжди стояло і стоїть досі по кілька машин.

- Я змалку марив машинами, - каже Федір. – Мій тато  теж гонщик, і я вирішив піти по його стопах! Спочатку був у тата механіком, а потім попробував і себе які пілот.

- Моєю першою дорожньою машиною була, як заведено - ВАЗ 2101 (“копійка” 73 року), - розповідає Федір Бабінець. - А спортивна Баггі з мотором 1500 від «вісімки». В принципі,  я і зараз на ній виступаю.

Перший досвід водіння автомобіля у молодшого Бабінця був ще в ранньому дитинстві. Тоді майбутній гонщик їздив у тата на колінах.

- За кермо перший раз я сів ще в дитинстві, до школи, - розповідає Федір. – Тоді, щоправда, на колінах у тата.

У гонщика все ще попереду. Він лише недавно почав активно брати участь у всіх можливих чемпіонатах. Частенько бере участь у гонках і його батько. Тому на українських трасах їх тепер оголошують: Федір Бабінець-старший та Федір Бабінець-молодший.

-  Досягнень я поки що маю небагато, - каже Федя. – Взяв третє місце на ралі "Куяльник" і четверте місце на цьогорічному  чемпіонаті України з автокросу  - одного очка до третього місця не вистачило: то машина підведе, то сам помилок нароблю.

- Я мрію купити BMW і взяти участь у чемпіонаті світу, - каже Федір. - Зараз у мене Opel omega B. По місту їжджу на ній. Швидкість, хоч і перевищую, але в мірах розумного.  Даішники, звичайно, зупиняють, як же без цього?!

Федір Бабінець

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    Спочатку зароби на неї...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як бути без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up