Пауерліфтери Вдовкін і Приймак знову чемпіони! Вони обіцяють, що і в 90 років показуватимуть клас на помості!

Пауерліфтери Вдовкін і Приймак знову чемпіони! Вони обіцяють, що  і в 90 років показуватимуть клас на помості!
Троє вінничан стали чемпіонами України з пауерліфтингу. У вихідні, п'ятого та шостого вересня у Кривому Розі золоті медалі вибороли наші спортсмени: Віталій Вдовкін, Юрій Приймак та Анатолій Омельченко

Начальник господарського відділу Центрального парку Юрій Васильович Приймак та тренер Узєлкова Віталій Петрович Вдовкін у свої "за шістдесят" не перестають дивувати своїми досягненнями. Не встигли вони повернутися з Чемпіонату Європи, де стали переможцями, як вибороли ще й чемпіонські медалі Чемпіонату України. Щодо Вдовкіна, то той навіть на чемпіонаті світу в призах був.

"Ех! Була не була"

Віталій Петрович Вдовкін поїхав на турнір з травмою плеча. Більше того, у потязі, коли їхали на змагання, він потягнув м'яз ноги і тому виступати на рівні з іншими йому було дуже важко. Тим не менш тренер з боксу та чемпіон з пауерліфтингу Вдовкін показав клас і під бурхливі аплодисменти глядачів взяв чемпіонство! Але сам Віталій Петрович результатом не задоволений. Каже, можна було і кращий показати, але травми підвели. Тепер має над чим працювати під час відновлення. 

Відео дня
> - Перший підхід я не виконав,- каже Віталій Вдовкн. - Боявся порвати м'яз. Було дуже боляче, та ще й з плечем проблеми. Справа в тому, що я присів згинаючи коліна перед собою, а не розводячи їх, тому вся вага пішла саме на коліна. Другий раз я подумав "Ех! Була не була" і присів вже розводячи коліна, і навантаження пішло на потягнутий м'яз. Я виконав вправу, але ледь не надірвав м'яз, його прямо заціпило.  

Жодного дня без спорту! 

Віталій Вдовкін виступає у дисципліні триборство. Тому тренується двічі на тиждень, щоб вистачало сил і був час на відновлення. 

- Я не тренуюсь по пауерліфтингу дуже часто, бо важко потім відновлювати сили, - каже Віталій Петрович. -  Якщо тренуюсь, то це займає не менше трьох годин.

Увесь тиждень спортсмена розпланований. Жодного дня крім неділі не обходиться без спорту. А в неділю Віталій Петрович освоює новий для себе "вид спорту" - працює вдома на грядках. Живе він у Зарванцях і віднедавна має своє господарство. 

- Відпочиваю від спорту я лише один день, - каже Віталій Вдовкін. - Але й тоді не сиджу на місці - працюю по господарству.

Тренується через день

Основним заняттям Юрія Приймака є робота начальником гсподарського відділу Цетрального парку імені Горького, і це він вдало поєднує з заняттям пауерліфтингом.  "Пауерлифтинг - стиль моей жизни" - такий напис красується на спині Юрія Васильовича! Пауерліфтингом чоловік займається не дуже давно, але за останній рік вже встиг заявити про себе на Чемпіонаті Європи, де взяв золото і на Чемпіонаті України, де також став переможцем. Змагається вінничанин у дисципліні "жим лежачи". Тренується на базі п'ятої спортшколи школи через день.

-  У Кривому Розі найкраща база в Україні для заняття пауерліфтингом: величезні зали, двоповерхова будівля, - каже Юрій Приймак. -  Ці змагання були цікаві тим, що спортсменів було набагато більше ніж на чемпіонаті Європи - понад 500 чоловік.

В планах - чемпіонат світу!

Далі, на листопад, у планах спортсменів взяти участь у комерційному турнірі в Молдові та виступити на чемпіонаті світу. Коли і де він проходитиме вони поки що не знають. 

- Я сподіваюсь, що турнір буде проходити в Києві, - каже Віталій Вдовкін. - Так нам буде зручніше, бо для того, щоб їздити за кордон нам треба багато грошей, а відірвати їх від сім'ї я не можу. Щоб з'їздити на чемпіонат України потрібно 800 - 900 гривень, а за кордон - суми вже в доларах! 

Хочуть виступати і в 90 років! 

На проїзд та проживання під час Чемпіонату України спортсменам виділили кошти з облспортуправління, але якщо їхати за кордон, то тут мова йде вже зовсім про інші суми. 

- Після Чемпіонату Європи нас почали підтримувати з облспортуправління на чолі з Сергієм Дідиком, - кажуть спортсмени. - Також велику підтримку нам дає директор спортшколи № 5 Іван Бондарчук. Він хоч і молодший, але постійно за порадами ми звертаємось до нього, бо досвіду у пауерліфтингу у нас менше. 

- Я їм казав "Для чого вам це треба?!", - каже директор спортшколи Іван Бондарчук. - Але вони займаються і в їх віці це не може не тішити. Погляньте на них! З ними ж ні на хвилинку не засумуєш. Дай Боже, щоб я в їхньому віці так само ходив в зал і досягав таких результатів. 

Віталій Вдовкін в свою чергу каже, що хоче щоб в 90 років  його виводили в зал, давали в руки штангу, а він віджиматиме! 

- От згадаєте мої слова!, - сміється Віталій Петрович. - Ми з Юрієм Васильовичем ще в 90 років, підтримуючи один одного, будемо виходити на помост і брати участь у змаганнях! Зараз коли нас оголошують на змаганнях, кажуть наш вік, звідки ми, зал вибухає оплесками! Це приємно, враховуючи що на нас дивляться зовсім незнайомі люди.  
Вітаємо наших спортсменів і бажаємо подальших перемог! Так тримати! 
              

 

Віталій Вдовкін (зліва) та Юрій Приймак (обом за 60 років): - От згадаєте мої слова! - сміється Вдовкін. - Ми з Юрієм Васильовичем ще в своїх 90 років, підтримуючи один одного будемо виходити на помост і брати участь у змаганнях!

 

Читайте також: 

Тренер Узєлкова Віталій Вдовкін рветься в чемпіони

Тренер Узєлкова та керівник Центрального парку - чемпіони

Тренер Узєлкова Віталій Вдовкін був авторитетом у 90-х

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Anonymous

    Мужики молодцы.Респект им и уважуха .Виталия Петровича знаю 1000 лет и всегда он был фанатом спорта. (:smile:)
  • Anonymous

    Ну дай Бог ему здоровья и спортивного долголетия. Героям статьи - тоже. )
  • Anonymous

    Не пали контору.)) У меня на сайте есть недоброжелатели, еще вычислят.))
  • Anonymous

    По что минусов то мне налепили? Гадостей не писал, ничьего достоинства не унижал...Злые вы.((
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up