Повертаємось до школи: скільки цьогоріч стане зібрати дитині портфель?

Повертаємось до школи: скільки цьогоріч стане зібрати дитині портфель?
  • Перше вересня на носі.
  • Батьки починають готувати своїх дітей до нового навчального року.
  • Зробили огляд товарів та проаналізували скільки може коштувати батькам цьогорічна закупка до школи.

Останні два тижні серпня зазвичай у батьків та їх дітей йдуть на закупівлю одягу, канцелярії та обладнання до школи. Журналістка «20 хвилин» проаналізувала скільки може коштувати в цьому році зібрати портфель для вашої дитини на новий навчальний рік.

Розглядатимемо саме канцелярське обладнання, оскільки до нього вимоги у всіх заклад середньої освіти майже однакові, на відміну від шкільної форми, яку в одних закладах все ще вимагають, а в інших просять дотримувати ділового стилю.

Що потрібно купити?

Перш за все дитині потрібен портфель, рюкзак або ранець. Якщо ваша дитина змогла проносити свій торішній портфель цілим та зберегти його в хорошому стані, то вважайте ви зекономили близько 1 500 гривень. Якщо ж ні, або у вас першокласник, то будьте готові до високих цін цього року.

Відео дня

Середньою ціною портфелів є 2 500 гривень, але це справді хороший якісний рюкзак з каркасом, поділеними відсіками, хоча може бути дещо важким та великим для дітей молодшої школи. А так то в магазинах ціни на портфелі сягають від 900 до 4 500 гривень. Не дуже дешево для вас може обійтися і сумка для спортивного одягу. Вона вартує від 87 до 995 гривень.

Далі обов'язково потрібно купити зошити. На сьогодні вибір в зошитах різноманітний. Ціни на них залежать від кількості сторінок, та від якості паперу і її обкладинки. Найнижчою є ціна зошитів 12 листків вона починається з 3.50 гривень і зростає до 10.20. Зошити, які мають 18 аркушів можуть коштувати від 8.60 гривень до 10.40. А якщо хочете 24 і більше листків, то ціна починається в середньому з 10 гривень і до 51.

Наступним важливим пунктом є пенал. Тут, так само як з портфелем, якщо можна використовувати торішній, то не витрачайте коштів. А ціна на пенали цьогоріч не низька. Найдешевший коштує 23 гривні, далі ціна може зростати до 750 гривень. Та, по правді, середньою ціною хорошого пеналу, який зможе прослужити вам не один рік є 250 гривень.

Важливо не забути про щоденник. Хоча, як один тато в магазині сказав своїй доньці, коли побачив на них ціни: «Та навіщо тобі той щоденник, все одно одні двійки ставитимуть». «Ну тату… нам же оцінки не ставлять» — заперечила дівчинка на вигляд 10-ти років. «Тим паче тоді не потрібно» — відповів батько.

Справді ціни на щоденники, також не найнижчі, особливо на ті, які мають тверду обкладинку. Найменшу ціну мав звичайний білий з м'якою палітуркою, більше схожий на зошит, його ціна — 25 гривень, найдорожчий щоденник коштував 385 гривень. Але знову ж таки, середня ціна хорошого щоденника з якісним папером, та хорошою палітуркою починається від 150-ти гривень.

Ручки й прості олівці є обов'язковими й дуже важливими, адже дитині має бути зручно писати. Тому батьки часто приділяють цьому увагу і готові віддати багато коштів, аби під час писання дитина не відчувала дискомфорту, особливо якщо ми говоримо про першокласників, які будуть лише починати навчатися цьому.

Ціни на ручки починаються від 3 гривень і можуть сягати до 200. На прості олівці початкова ціна така ж сама, від 3 гривень, а от найвищою є 50 гривень за один простий графітний олівець.

Також, варто не забути купити кольорові олівці та фломастери

Набір кольорових олівців на 6 штук коштує від 20 гривень. Ціна зростає в залежності від кількості кольорів в наборі, тому набір на сто кольорів буде 830 гривень. І це зараз говоримо не про професійні кольорові олівці, які використовують художники, а про звичайні канцелярські. Фломастери, які мають у наборі шість кольорів коштують від 15 гривень. Їх ціна залежить так само від кількості та якості. Найдорожчим є набір на 48 кольорів і його ціна складає 650 гривень.

Ще у школі для певних класів можуть вимагати фарби, альбом, пензлі та склянку для малювання.

Ціна на альбоми коливається в середньому від 30 до 300 гривень. В більшості ціна залежить від кількості листів, паперу та якості самого альбому. Акварельні фарби вам можуть вартувати від 25 гривень і до 160. Гуашеві — від 50 до 480 гривень. Пензлі можна обирати як набором, так і в роздрібну. Ціна за пензлик починається з 3 гривень і може зростати до 40. Набір в середньому коштує, з 3-ьох різних за розміром пензлів,  80 гривень. А найзвичайніша склянка-непроливайка — 15 гривень.

Лінійка та інші креслярські приналежності також можуть вимагатися залежно від класу і спрямованості. Розглянемо ціну лише на звичайну лінійку в розмірі 15 сантиметрів. Ціна її коливається від 5 гривень і до 25. Решта товарів для креслення коливаються від 15 до 150 гривень.

Ластик і точилка. Більшість дітей їх чомусь постійно гублять через, що батькам доводиться щорічно купувати нові. Найдешевша гумка коштує 3 гривні, найдорожча 150. Стругачку можна купити від 2 до 250 гривень.

Пластилін і дошка для ліплення. Якщо ваша дитина має залишки з торішнього набору пластиліну, то можете окремо докупити кольори, яких не вистачає. Середня ціна одного кольору 15 гривень. Якщо ж плануєте купувати цілий набір, то їх ціна починається з 35 гривень і досягає 200. А дощечка може вам обійтися в 40 гривень.

Ножиці, клей, кольоровий папір і картон. Ще одна річ, яка буде потрібна для навчання вашій дитині, оскільки сьогодні за Новою українською школою, дітки можуть використовувати це знаряддя не лише на уроках трудового навчання, а й на англійський, українській мовах або математиці.

Ножиці вам можуть обійтися від 20 до 150 гривень, клей може мати вартість від 8 до 53 гривень, а кольоровий папір та картон — від 20 до 80 гривень.

Скільки коштує зібрати дитині портфель до школи?

Тож, зробимо підсумки, скільки цьогоріч може обійтися зібрати дитину до школи, а саме купити канцелярію. Підсумок робиться з середньої вартості товару.

Усього — 3 075 гривень.

Що ви думаєте стосовно таких цін? Напишіть свою думку в коментарях.


Читайте також:

Випускникам, які успішно склали НМТ в 2023 році, вручать грошові премії

«Літні пригоди без шкоди»: ДСНС провели безпековий захід для дітей

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Василий и Светлана Рулько

    Багато хто радіє, що діти на дистанційному у деяких закладах і можна все те не купувати!
  • Андрей Рой

    Пакет и пять общих тетрадей)))
  • Next

    До цієї суми потрібно додати кошти на охорону, штори, скатертину на стіл, вазу для квітів, рідке мило, лампочки, подарунок вчителю і багато чого іншого.

keyboard_arrow_up