Квіти за ціною золота: скільки коштуватиме букет до 8-го березня у Вінниці

Квіти за ціною золота: скільки коштуватиме букет до 8-го березня у Вінниці
  • Тюльпани, гіацинти, троянди – вони всюди. На ринках, у магазинах та навіть просто на прилавках.
  • Ми порівняли ціни та пропозиції у модних квіткових бутіках та на звичайному квітковому ринку.
  • Що можуть запропонувати продавці квітів за 300 гривень для ваших жінок?

 

Коли запитуєш у продавців квітів що вони можуть запропонувати на 300 гривень, то люди, як правило, відповідають дуже розгублено. Особливо ті, які займаються флористикою і складають незвичайні букети із різних екзотичних квіток. Отже, розпочнемо наш квітковий тур із модного шоуруму в одному із торговельних центрів міста.

Магазин №1

За день до свята 8-го березня до продавців буквально не підступитися. Люди купують невеликі букети-компліменти із кількох квітів. Це, як правило, тюльпани чи гіацинти. Тюльпани тут коштують 30-40 гривень, а за три сині гіацинта клієнт віддав 160 гривень.

Відео дня

Потрібно сказати, що запах тут дуже приємний і очі розбігаються, коли дивишся на всю квіткову красу за склом, але коли чуєш назви екзотичних квітів і ціни на них, то дуже різко повертаєшся у реальність.

По-перше, флористка Ірина говорить, що за 300 гривень цілком реально подарувати дівчині красиві квіти, але це буде не букет, а так званий – комплімент.

– Ціна на букет залежить не від кількості квітів, як усі звикли, а від крутості квітки, – говорить флористка. – На свята люди, звичайно, звертають увагу більше на весняні квітки, хоча й екзотичні теж купують.

Тим часом Ірина демонструє ранункулюс за 45 гривень. Так сама квітка, але українського виробництва коштуватиме 25, проте, за словами флориста, стоятиме менше. Окремо стоять гілки з орхідеями, їх використовують у букетах по-штучно (не гілки, а квіти). Одна квітка орхідеї коштує 45 гривень, менша – 30.

– Чоловіки замовляють різні букети. Хтось приходить і одразу говорить, що великі «віники» їм не потрібні, а хтось і досі шукає метрові троянди, – розповідає дівчина. – Хтось одразу називає ціну, на яку розраховує.

Найпопулярніша ціна за квітковий букет – півтисячі гривень. Якщо мова йде про букет «в руку». У разі, якщо користуватися вже заготовленими матеріалами, такими як снопик, то ціна на букет автоматично стартує від 400 гривень.

Із популярних квіток завжди обирають піони та всі піоновидні троянди. Ірина ще пропонує левкосперум (150 гривень) та королевські протеї. Ці квіти можуть стояти дуже довго і навіть, коли засохнуть.

Доставка таких квітів коштує від 50-ти гривень, залежить від того куди доставляти квіти.

Магазин №2

Це звичайний критий квітковий ринок, де без особливостей можна придбати троянди, тюльпани та гвоздики. На 300 гривень продавець одразу пропонує взяти 5 або 7 троянд, або 12 тюльпанів.

Ціна на квіти залежить від їх висоти та бутону. Так, наприклад, троянди стартують від 45-ти гривень за штуку, а тюльпани продають по 25 гривень. Упаковка коштує окремо: целофан – 5 гривень, а папір по 30.

Тут можна знайти голландські квітки і навіть вінницькі. Але продавці радять купувати голландські, за їх словами, імпортні квіти радуватимуть дівчат більше.

Поруч продають і квіти у горщиках. Таку альтернативу можна придбати для тих дівчат, хто проти зрізаних квітів. Ціни різні. Є яскраві квіти за 150 гривень, або особливі орхідеї за 750. Звичайна орхідея коштуватиме 400 гривень.

Доставки на квіткових ринках немає, тому потурбуйтеся заздалегіть про те, коли та як будете купувати квіти.

Магазин №3

Тут так само, як і в першому магазині достатньо екзотичних квітів. Ранункулюс, протея, антурінум, до речі, остання квітка дуже популярна. Хоча і на вигляд схожа на пластикову.

Спеціально до 8-го березня тут розробили пропозиції. До прикладу, флористка Інна пропонує комплімент (невеликий букет) має ціну 200 гривень. Що стосується монобукетів із тюльпанів, то 5 штук коштують 150 гривень, а 9 – 300 гривень. Якщо хочеться сильно здивувати коханих жінок, то тут пропонують 25 тюльпанів придбати за 750 гривень. А от весняні букети стартують від ціни 450 гривень.

Так само тут діє доставка у будь-яку точку міста. Коштує вона незмінно – 80 гривень.

Тимчасові прилавки з квітами

У місті розмістилося чимало невеликих «точок», де продають тюльпани. Квіти розміщені у відрах та загорнуті у прозорий целофан. Такі подарунки коштують 25-30 гривень.

Чи зміняться ціни 8-го березня?

Хоч продавці на ринку стверджують, що ціни підніматися не будуть у цій сфері можливо все. У квіткових шоурумах теж ціни не зміняться і навіть пояснили чому. Річ у тому, де замовляти квіти. Наприклад, до магазинів привозять тільки імпортні квіти і ціна у постачальників стала, а от українські підприємці, які займаються квітами, піднімають ціни на свою продукцію напередодні свят. За словами флористки Інни, саме тому покупці і відчувають різницю між звичайними і святковими цінами.

Стосовно того як правильно зберігати квіти, щоб вони довше простояли у вазі, то поради прості – зберігати у прохолодному місці, змінювати воду та підрізати квіти.

Хтось радить додавати до води цукор або аспірин, на ринку нам порадили не використовувати нічого, а от у деяких квіткових шоурумах дають спеціальну суміш для квітів разом із букетом. Щоправда, склад цієї суміші невідомий, але квіти живляться і таким чином стоять довше.

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Виталий Горн

    Квіти завжди були в ціні, особливо весною, тому для мене це і не дивно. Я ось читав https://vikna.if.ua/cikavo/118481/view що букети дарують приємні враження, які позитивно впливають на ЦНС і мозок. Висновок - потрібно частіше дарувати квіти своїм близьким!

  • Katya Movchan

    Шикарно продають. 5 квіток - 150 грн, а 9 - 300 грн) 30 грн на рівному місці) то б вже 11 за 300 грн зробили
  • Андрей Ящук

    Ви квіти купляєте щоб зробити приємно кращій половині людства , чи щоб вони стояли до червня ??? Такий ажиотаж буває раз на рік , не заморочуйтесь , просто св'яткуйте !!!
  • Оксана Рудська

    На ринку ,на Урожаї,сьогодні мала необережність купити,з 9-ти квітів по 25 грн,через годину 2 квітки розкрились і прийшлось їх виймати з букети,я їх занесла одразу недобросовісному продавцю,де він сказав,що продає лише свіжі квіти,а це так))Ну я йому тих 2 квітки подарувала))жалію лише,що не сфоткала і квіти і його)настрій підпорчений,ні вибачень,а про повернення чи обмін і мови не може бути.Моя провина однозначно-ніколи не купувала квітів на ринку,і після Цього не буду!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up