У Вінниці в «Батьківщині» знову скандал

У Вінниці в «Батьківщині» знову скандал
Приводом для чергового скандалу у партії «Батьківщина» у Вінниці стала причетність Віталія Донця до нардепа Королевської.

 Лідер міської партійної організації «Батьківщина» Віталій Донець є ще й головою Вінницького Комітету опору диктатурі. І він же є помічником нардепа Наталії Королевської, про виключення якої з фракції «БЮТ-Батьківщина» офіційно оголосили у Верховній Раді.
Скандал в опозиційному сімействі
Про причину виключення Наталії Королевської з лав опозиційної фракції політики говорять багато. Але офіційна причина - те, що Королевська під час засідання ВР не голосувала за включення до порядку денного проекту постанови, яка визначає план заходів з реалізації резолюції Парламентської Асамблеї Ради Європи. Зокрема - звільнення екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко з ув'язнення.
Королевська стверджує, що вона не голосувала тому, що якісь невідомі особи поцупили у неї карточку якраз перед голосуванням.

Наталію Королевську вигнали з фракції "Батьківщини"

Відео дня
>
Помічник людина маленька
Віталій Донець говорить, що його робота пов’язана з життєдіяльністю нашого міста.
- Я працюю заради громади нашого міста і маю особисту відповідальність перед виборцями Вінниці, які знають мене і мають право спитати з мене. Помічники жодного з народних депутатів не можуть нести персональної відповідальності за дії народних обранців, яким вони підпорядковуються, - каже Віталій Донець.
Що таке не щастить
Слід сказати, що Віталію Донцю катастрофічно не щастить у 2012 році.
На початку гоку він та голова обласної організації «Батьківщина» Людмила Щербаківська потрапили в аварію, викупавшись у холодній воді. Потім у Донця обшук проводила міліція. Потім «Батьківщина» програла довибори до Вінницької обласної ради, де її кандидат, екс-мер Немирова Віктор Качур набрав майже на 400 голосів менше, ніж представниця партії влади Любов Спірідонова.
Не так сталося…
Після цих виборів Віталій Донець сказав, що Наталія Королевська, незважаючи на вихід з партії «Батьківщина», залишається у фракції і опозиції.
- Я став помічником Королевської, коли вона була у партії. Зараз вона вийшла з партії, але активно працює у фракції і Комітеті опору диктатурі, - говорив Донець.
Пішла, грюкнувши дверима
І ось у середу, 14 березня, як грім з ясного неба, новина: Наталія Королевська виходить з Комітету опору диктатурі.
Крім того, робить гучну заяву про стан справ у «Батьківщині». Вона висловила упевненість, що рішення про її виключення з фракції з Юлією Тимошенко не узгоджували.

«Використовуються всі методи, щоб мене дискредитувати в її очах», - сказала нардеп.
Що буде з Комітетом опору диктатурі
Чи зробить організаційні висновки центральне керівництво «Батьківщини» стосовно помічника Королевської Віталія Донця, ще невідомо.
Та й члени Вінницького Комітету опору диктатурі ще не знають, як діяти.
Ситуацію вони не коментують.
- Це їх внутрішні справи. Ми будемо чекати розвитку ситуації, - сказали у одній з партій членів Комітету.
Інший член Комітету опору диктатурі, голова профспілки «Голос народу» Віктор Маліновський вважає, що «розбірки» в опозиції шкодять спільній справі.
- Опозиція має бути згуртованою перед виборами. Такі історії шкодять усім. Треба думати не про це, а про те, як висувати спільних кандидатів по «мажоритарці». На справи у Комітеті ця історія не вплине, - каже Віктор Маліновський.
Тиснуть конкуренти з опозиції
А от в Радикальній партії Ляшка, яка відверто конкурує з «Батьківщиною», кажуть, що про те, що фракція «БЮТ-Батьківщина» у Верховній Раді не підконтрольна Юлії Тимошенко, неодноразово заявляв лідер Радикальної партії Олег Ляшко.
- Ще задовго до Королевської виключили з фракції Олега Ляшка, в якому Турчинов та Кожемякін бачили нового лідера опозиції та боялись політичної конкуренції. Зрозуміло, що вони не хочуть звільнення Тимошенко, бо вважають що так рейтинг «Батьківщини» тільки зростає. Щодо Віталя Донця - то це яскравий приклад політичного пристосування. Якщо політик є помічником народного депутата, він щонайменше має виконувати свої функціональні обов’язки в тому регіоні, де він здійснює політичну діяльність. Як тільки Королевську виключили, керівник Комітету опору диктатурі разом з Щербаківською прагматично прорахували «політичні бонуси» і одразу відхрестились від Королівської. Причина одна: у «Батьківщини» більший рейтинг, ніж у партії Королевської. Було б навпаки - були б заяви протилежного характеру, - сказали у вінницькій прес-службі Радикальної партії.
Яким буде фінал
Чим завершиться для керівництва Вінницької «Батьківщини» демарш Королевської - залишається тільки очікувати.
Але треба додати, що й нинішня очільниця Вінницької обласної організації «Батьківщини» Людмила Щербаківська теж була колись помічницею Королевської. А про її можливу відставку говорили вже на початку березня.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Anonymous

    Сейчас Батькивщина напоменает пауков в банке.
  • Anonymous

    вот народ какой падкий на развлекухи пообсуждать этих партийних уродов и уродок!Смотрите, что в стране делается: молодежь уничтожает физически друг друга ! убивают, насилуют! а вы все про этих долбоебишек тырындите, весь мозг ими заняли!!!
  • Anonymous

    В то же время стоит отметить, что Юлия Тимошенко привезла с собой в Качановскую исправительную колонию 12 чемоданов. Что находится в этом королевском багаже так и осталось загадкой. Видимо, Леди Ю хорошо подготовилась к тому, чтобы отсидеть все 7 лет в красивой одежде от дорогих дизайнеров. О какой фуфайке может идти речь, если заключенная номер один предпочитает наряды от Луи Виттон за тысячи долларов вещь. А в 12 чемоданов действительно можно много всего уместить. Правда любимые Тимошенко белые платья не слишком практичны для тюрьмы.
  • Anonymous

    Женщинам будут выдаваться платок полушерстяной, полупальто утепленное (на синтепоне), платье хлопчатобумажное, костюм демисезонный, фуфайка трикотажная, нижнее и нательное белье, ботинки кожаные или с текстильным верхом, полуботинки летние, тапочки комнатные. Кроме того, осужденные имеют право приобретать предметы первой необходимости, в том числе вещевого имущества, которые не предусмотрены нормами принадлежности и не запрещены к использованию в учреждении; получать посылками, приобретать по безналичному расчету в магазинах учреждений постельные принадлежности, белье, одежду и обувь установленного образца , а также спортивную одежду и обувь, иметь предметы личного вещевого имущества вместо аналогичных предметов, предусмотренных нормами принадлежности, если они отвечают установленному образцу. Обязанностью осужденных определено требование иметь опрятный вид, бережно относиться к вещевому имуществу, которым они пользуются, осуществлять за ним должный уход. Для этого в жилой зоне мест содержания осужденных должны быть размещены мастерские по ремонту одежды и обуви. Кроме того, в местах содержания заключенных должны быть обеспечены кладовые для хранения постельных принадлежностей и спецодежды, а также камеры хранения для личных вещей повседневного пользования, - говорится в сообщении.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up