Ігор Калєтнік, який очолював митницю під час президентства Януковича, повернувся в Україну

Ігор Калєтнік, який очолював митницю під час президентства Януковича, повернувся в Україну
  • Народний депутат від Комуністичної партії, екс-віцеспікер Верховної Ради, колишній очільник митниці, фігурант справи про «диктаторські закони» Януковича – найвідоміші посади та статуси вінничанина Ігоря Калєтніка. 
  • Екс-заступник генерального прокурора Сергій Кізь закрив справу проти Калєтніка, і останній повернувся до України. 

Про повернення Ігоря Калєтніка заявив Сергій Горбатюк, який нещодавно очолював управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури. 

«Калєтнік уже в Україні. Сфотографувався біля Верховної Ради. Постанова про закриття справи незаконна, її потрібно скасувати, що і було вирішено у вересні, після перших нарад з Рябошапкою. І до сьогодні рішення не ухвалено», – сказав Горбатюк.

Крім того, в інтерв‘ю ЦЕНЗОР. НЕТ, Горбатюк стверджує, що справу було закрито формально через  рішення суду, за яким потрібно було ухвалити рішення у місячний термін порядком ст.283 КПК України, яка регулює завершення досудового розслідування. 

Відео дня

«Завершення досудового розслідування здійснюється в кількох формах. Або в суд спрямувати справу, або закрити. Але у цьому разі людина в розшуку. Як передавати? Суд не має права згідно з Кодексом виносити взагалі таке рішення, не кажучи про місячний термін, і наполягати на прийнятті рішення у такий спосіб. Ми писали в суд за роз’ясненням: розкажіть, як можна в такому разі закрити або забезпечити явку Калетника. Оскаржували рішення в апеляцію, оскаржували у Верховний Суд. Ми його за жодних обставин не могли виконати, бо КПК не передбачав ані спосіб, ані таку підставу. Фактично суд таким чином непрямо і свавільно підштовхує до закриття. Бо спрямувати в суд без підозрюваного не можна. А ось закрити без підозрюваного можна. Якщо ви кажете в місячний термін питання вирішити, то фактично непрямо вказуєте. Але ми не можемо прийняти незаконне рішення, якщо зібрано докази для повідомлення про підозру і завершення слідства. Кізь закрив. Він тільки став заступником генерального прокурора, одразу зацікавився цієї справою, і саме нею поміж усіх інших. А в справі не тільки Калетник, там же ще 13 осіб. Як мінімум ще 8 – у розшуку. Тобто якщо ти справді хочеш розібратися зі справою, то певно з усіма треба розбиратися, а він цікавився тільки Калетником, і на нарадах, і в таких "рішеннях"»

Станом на час винесення цього рішення кримінальне провадження стосовно Ігоря Калетника тривало 4 з половиною роки. 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Поpошок

    Зробили це разом! Заробітчани вже почали вертатися додому. Чекаєм Азарова і легітимного президента.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? Від читача 21:16 Журналіст знайшов причину, чому справа Шабуніна про ухиляння від армії не розслідується 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким play_circle_filled photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення 19:35 Спір з вінницьким МСЕК: юристку звільнили вагітною, вона виграла суд і має повернутися на посаду photo_camera 19:05 Яким нині є укриття для ліцею №30? Його будівництво коштує понад 40 мільйонів гривень photo_camera 18:06 «Матиму ще п’ять років, щоб помститися ворогу»: історія бойового прикордонника з Вінниці 18:00 Перезавантаження та інсайти: художнє та спортивне водночас у Вінниці (Новини компаній) 17:29 Суд арештував обох підозрюваних у вбивстві 20-річного поліцейського 17:01 На Тиврівському шосе піймали водія напідпитку. Його пасажирка мала при собі наркотики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up