ІДЕЯ ДЛЯ ВІДПОЧИНКУ: Вечеряємо у масонів, а на каву - до Мазоха

ІДЕЯ ДЛЯ ВІДПОЧИНКУ: Вечеряємо у масонів, а на каву - до Мазоха
Смачно поїсти люблять всі. А хто каже, що ні - той, вибачте, бреше. Звісно, можна й дома насмажити пательню картоплі з підчеревиною - і з хрустким солоним огірочком, та під холодну горілочку…

Cкільки себе пам’ятає людство, стільки ж існують заклади харчування, які подолали величезний шлях від трактирів при дорозі до найкрутіших ресторанів світу. Коли тобі підносять усе готове, ти готовий за це платити. 

Отже, куди варто поїхати і що відвідати, щоб не розчаруватись? Перш за все - до Львова. 

Зрозуміло, незнайомий ресторан - це як гра в рулетку: може пощастити, а може й ні. І поняття «кращий ресторан» дуже неоднозначне, тому що індивідуальне. Хтось обирає елітні й пафосні ресторани з дорогими та вишуканими стравами і напоями, іншим подобається домашня й затишна атмосфера кав’ярень. Як кажуть, справа вподобань і обсягу гаманця.

Відео дня
>

“Вероніка”
Кондитерську-ресторан “Вероніка” знають і люблять і місцеві, і гості міста за неймовірний вибір смачної випічки. За пироги з бринзою і шпинатом, за тортики з вишнею та полуницею, за макові булочки величезних розмірів, за круасани і штруделі. Усім цим можна поласувати і в плетених кріслах на вулиці.

Кажуть, багато років тому власники цього ресторану увійшли до кола обраних, які отримали секретні рецепти випічки від відомого кухаря у Франції. Ореол таємничості особливо відчувається, коли тебе ввічливо просять не фотографувати всередині приміщення.

Ресторан, у свою чергу, славиться красивою подачею страв та старовинним інтер'єром. Тут зовсім небагато місця і дуже затишно. Меню різноманітне: м'ясне, рибне, вегетаріанське, сніданки. Майже постійна відсутність вільних місць говорить сама за себе.

Задоволення посидіти вдвох за чашкою кави з тістечком стане у 130-150 грн. Столики варто замовляти заздалегідь, особливо якщо плануєте посидіти у “Вероніці” ввечері.

Адреса: пр. Шевченка, 21.

“Кафе Мазоха”

Не складно здогадатися, що в “Мазох-кафе” панує культ мазохізму у всьому. Навіть на сайті закладу тобі пропонують вибрати свій вид мазохізму: з наручників, батогів та іншого добра. Всього цього доволі і в кафе. На сидіннях - непристойні обриси, під столами - кайдани з прив'язаними гирями, всім можна користуватися у своє, як кажуть, задоволення. Страви і напої з еротичними назвами. Ось, наприклад, “Зробимо це втрьох” (тарілка сиру, бастурми, лосося, оливок для великих компаній) за 60 гривень. Або “Бажання господині” (коктейль з тигровими креветками) за 38 грн.

Кайдани на шиях і руках відвідувачів, офіціантки б'ють гостей батогами (за бажанням, звісно), а на стінах - жіночі та чоловічі інтимні частини тіла - все це “Кафе Мазоха”, що нагадує про графа Леопольда фон Захер-Мазоха, який колись мешкав у місті Лева. Його скульптура і зустрічає гостей біля входу. Найбільш зацікавлені можуть засунути руку у кишеню його брюк і натрапити на... Це подарунок від закладу. 

Адреса: вул. Сербська, 7.

“Криївка”

Без сумніву, це найвідоміший за межами Львова ресторан. Адже перше, про що запитують туристи - де знаходиться “Криївка”?

Перший поверх, підвальне приміщення, на вході тебе зустрічає вояк, запитує, чи немає серед гостей “москалів” або “жідів” і вимагає пароль привітанням “Слава Україні!”. Якщо відповісти правильно - “Героям слава!” - тобі наллють 50 грам.

Інтер'єр - класичний погріб, стилізований під справжній партизанський “схрон”. На дерев'яні столи подають великого розміру сковорідки з шиплячими стравами. Меню “Криївки” оформлене в дусі національного романтизму і складається зі страв з іронічно-націоналістськими назвами: курячі крильця “Політ Туполєва”, домашня запечена ковбаска “Змарнiла втiха партизанки”, закуска з помідорів “Колонiзоване Закарпаття”, “Москалики п'яні карасевідні”. Серед напоїв популярна медовуха - 16 грн за 100 г). Про загальний рахунок переживати не варто - ціни тут незрівнянно нижчі за київські.

І потрапити сюди не просто. Столики краще замовляти заздалегідь. Що стосується кухні, то тут ви знайдете практично всі страви української кухні. 

Адреса: площа Ринок (навпроти Ратуші).

“Під Золотою Розою”

Кафе ще називають “Галицька жидівська кнайпа”. Головна фішка - в меню немає цін, і відвідувачам доводиться торгуватися з офіціантами. На згадку можна зробити фото у єврейській кіпі з пейсами. Тут вам розкажуть легенду про Золоту Розу - красуню, яка ціною свого життя повернула львівській єврейській громаді синагогу. Тут ви можете розглянути фрески Бруно Шульца.

Спробуйте традиційні єврейські страви: "Форшмак", "Гефілте фіш" (фарширована щука), "Цимес" (морква з чорносливом), а також мацу з різними соусами.

Адреса: Староєврейська, 22.

“Будинок легенд”

Ще один тематичний заклад Львова, розташований у семиповерховому будинку на вулиці Староєврейській - саме навпроти кафе “Під Золотою Розою”. Цікавого тут не менше, ніж у Діснейленді.

На вході відвідувачів зустрічає сажотрус, якого треба схопити за ґудзик. Кажуть, тоді збудеться будь-яке ваше бажання. У “Будинку легенд” можна послухати львівську бруківку, побачити річку Полтву, почитати книги, почути хропіння львівського мера і закусити всі ці враження смачною запеченою рибою або картоплею.

Адреса: вул. Староєврейська, 48.

“Масонська ложа”

Розташований на другому поверсі житлового будинку і замаскований під звичайну квартиру. 

Приходиш, дзвониш у двері квартири - тобі відкриває неголений чоловік у халаті і тапках, запитує, чого прийшов. Ти розгублений, але якщо чітко знаєш, що ресторан саме тут - грай за правилами. Тебе запрошують увійти в квартиру - ти потрапляєш у стару совдепівську кімнату з порожніми пляшками. Тут тебе ще хвилин п'ять переконують, що ти не туди потрапив, та якщо наполягаєш на своєму, тобі наливають 50 грам і відкривають двері шафи. А ось за ними - вхід до справжнього елітного масонського ресторану, витриманого в дусі класичної Англії. Між іншим, сюди бронюють столики заздалегідь, за три-чотири дні... 

Важлива порада: при вході бери все, що дають - чи то зім'ятий папірець, чи акуратно складений картонний трикутник. Ці дари знадобляться, коли попросиш рахунок. Не лякайся цін у меню - до них спеціально дописано безліч нуликів. Ці нулики з твого рахунку з готовністю викреслять, якщо ти пред'явиш “дар”, отриманий на вході.

Їдять у “Масонській ложі” у білих рукавичках і з величезного посуду. На стінах висять портрети видатних масонів, а туалет зроблений у формі великого трону. Загалом, тебе всіляко намагаються ввести у свої масонські кола, отже, будь напоготові.

Координати: 49°50'28.68''N, 24°1'56.64''E.

Адреса: пл. Ринок, 14.

Що стосується Києва, то тут вибір закладів просто величезний.

Ресторан “Serebro” на вул. Мечникова, 3

Включає в себе: нічний клуб, ресторан з непоганою кухнею і караоке. Протягом вечора зручно переміщатися між зонами. Всі коктейлі відмінної якості. Слід зазначити, що цей заклад впевнено посідає перше місце у рейтингу київських ресторанів.

“Hush” на вул. Великій Житомирській, 2А.

Бар з панорамним видом на 11 поверсі готелю InterContinental. Чарівні бармени, прекрасні традиційні та авторські коктейлі. Ну і, звісно, вони зовсім не з дешевих.

Ресторан “Biancoro” на вул. Басейній, 4.

Приваблива розслаблена атмосфера і кращі бармени міста. Крім традиційних коктейльних вечірок і задоволення спостерігати за тим, як жонглює міксами Ірина Машихіна, вас чекають смачна їжа і дуже красиві офіціантки.

Найкращі азіатські ресторани:

“Арі ранг” на вул. Антоновича, 160.

Корейська кухня. Кухарі з Кореї - це, погодьтеся, найвірніша ознака автентичності. Тут варто спробувати самхап - ферментовані (по-нашому - з “душком”) крила ската.

“Жасмин” на Червонозоряному проспекті, 126.

Непоказна забігайлівка з найкращою китайською їжею в місті. Готують китайці, їдять теж в основному китайці. Радять спробувати коропа в гострому соусі.

Італійський ресторан Solo per due в містечку Сабіна - найменший у світі. Призначений він тільки для двох - закоханих, які зможуть повечеряти тут у повній самоті. Проте тут усе по-справжньому: офіціанти, меню, винна карта і навіть невелика тераса. Відомий як найромантичніший ресторан у світі. Вечеря готується з найсвіжіших місцевих продуктів за старовинними італійськими рецептами. Для того, щоб покликати офіціанта, достатньо подзвонити у симпатичний срібний дзвіночок. Славиться заклад трюфелями, суницею і ожиною, оливковою олією, овечим сиром і, звичайно, вином. Кухня місцева. Середня вартість вечері - $ 600, без вартості шампанського.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    В Івано-Франківську теж є...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up