За “холуя”: під міськрадою активіст отримав стусана від чиновника облради

За “холуя”: під міськрадою активіст отримав стусана від чиновника облради

Вінницькі активісти збиралися вимагати від мера відкритого звіту за рік роботи. Представники влади на збори не відреагували, зате один з активістів отримав на горіхи за лайку у сторону колишнього АТОвця, а тепер - чиновника.  

 

Під міськрадою сьогодні, 27 січня, активісти вимагали звіту від мера. Петро Гандурський, керівник громадської організації “Рада майданів Вінничини”, розповів, яких цілей хочуть досягти мітингом:

 - Зібралися ми для того, аби попросити міського голову зробити публічний звіт за 2016 рік. Зобов`язуємо його до цього навіть не ми, а закон - стаття 42, Закон України про місцеве самоврядування. Сьогодні він намалював гарну картинку перед депутатами міської ради, а звіту перед містянами не було. Ми збираємося і будемо збиратися, аби примусити його звітувати перед громадою. Є кому красти й розкрадати майно громади, нема кому за це відповідати. Також, зазначив він, чиновники міськради взагалі закриті від людей:

 - Вони закрилися тітушками й турнікетами, на їх захист сьогодні стає муніципальна поліція, якій ми оплачуємо зі своєї кишені премії. Ми можемо сьогодні як мешканці нашого міста прийти під раду, поговорити між собою і максимум - дійти до турнікету. Далі турнікету нас ніхто не допускає. Хоча, знову ж таки, закон України про місцеве самоврядування говорить про те, що будь-хто з містян має право зайти на сесію вільно.Поки він розповідає про мету зібрання, на задньому плані вже точиться конфлікт. АТОвці на чолі із Андрієм Грачовим, атовцем та начальником відділу допомоги учасникам АТО при облдержадміністрації, теж прийшли на сесію міськради. Коли Грачов на підвищених тонах розмовляв із одним з активістів мітингу, хтось з активістів вигукнув “Холуї” на задньому плані. Це слово підхопила жінка похилого віку: дзвінко вигукнувши його три рази за спинами атовців, сказала собі “Так, тепер побігла далі”.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

 - Проти кого ви кричите “Холуї”? Проти атовців? - здивовано питає Андрій Грачов, повертаючись у сторону активіста. - Хто холуй? Хто? - і штовхає у груди того, що вигукував лайливі слова. Мітингувальник, якого штовхнули, не втримавшись на слизькій підлозі, падає.

Активіст погрожує агресору судом, а гурт людей раптом розділяється на два табори. Одні у мегафон дискредитують очільника групи військовий Грачова, інші обурені неповагою до атовців. Тим часом, організатори двох груп - Грачов від АТОвців та Гандурський від мітингуючих -  вже владнали конфлікт і мирно спілкуються між собою.

 - Що вони вирішують? - каже Грачов, жестом вказуючи на міськраду. - Я знаю про проблеми загиблих, я знаю про проблеми їх матерів. Я дозволяю собі те, чого не повинен робити як чиновник. Я йду до міськради захищати інтереси тих, хто воює на Сході. Чому ви прийшли “заряджені” проти нас?

Конфлікт закінчується мирно: наприкінці учасники конфлікту потиснули руки де одному. Сам Андрій Грачов прокоментував ситуацію так:

 - З чого все почалось? Спочатку вигукували - ви не українці, потім дійшло до “холуїв”. А потім взагалі чужими нас зробили. Мовляв, держслужбовець я. Нехай, але я, в першу чергу, чоловік, який 489 бойових днів відбув на Сході і був теж на Майдані. І я не розумію, за які такі заслуги нас тут, на Вінничині, де нема сепаратизму, називають холуями. Ця людина підійшла до мене, вибачилась і сказала, що ніяких заяв вона писати не буде. І ми потисли руки.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Zlobniy Zusul

    Свадьба в Малиновке!
  • Anonymous

    В фейсбуке на странице Грачева пишут все чиновники,горе журналисты,друзья и родственники . Все пишут что правильно сделал))). А не думают ли НЕуважаемые чиновники и их друзья, что в следующий раз на месте человека с инсультом может оказаться простой винничанин... И просто когда чиновник будет размахивать руками, в лицо чиновника будет выстрел из зарегистрированного газового пистолета.
  • Прокоповна Проня

    Странно... быть холуем - не обидно, а назвали - обидно. А должно ьыть все равно.
  • Беня

    Грачев сильно борзый стал, кулачками своими махает/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up