«Як же вона вміла дружити!..» Вінничани сумують за Мариною Поплавською. Чим жила акторка у останні дні?

«Як же вона вміла дружити!..» Вінничани сумують за Мариною Поплавською. Чим жила акторка у останні дні?

Незважаючи на всенародну любов і славу, 23 роки у рідному Житомирі Марина Францівна працювала вчителькою української мови та літератури.

Власною головною вчителькою у житті називала молодшу сестру Людмилу, а образ колоритної тещі, яку полюбили мільйони глядачів «Дизель Шоу», «списувала» із жителів сіл своїх батьків.

Вінницю легендарна акторка називала містом друзів. Щороку, приїжджаючи до нас, у інтерв’ю RIA та 20minut.ua розказувала, як тішиться, що місто розвивається.

Акторка-легенда, зірка українського гумору, «головна теща країни».  

Марина Поплавська була справжньою улюбленицею публіки. Їй навіть не потрібно було щось говорити, просто ступити на сцену – і зала одразу вибухала оплесками.

Вінничани готувалися зустрічати Марину Поплавську та «Дизель Шоу» 13 грудня. Після презентації нової концертної програми у Києві на День захисника - «Дизель Шоу» розпочали великий всеукраїнський тур.

Відео дня

Вчора відіграли аншлаговий концерт у Львові і вже сьогодні мали бути у Києві. Та в дорозі потрапили у аварію…

Життя обірвалося о 5.55

Як повідомляє Національна поліція України, 20 жовтня о 5.55 годині на 28 км автотраси Київ-Чоп біля села Мила сталося зіткнення гастрольного автобуса команди «Дизель Шоу» «Неоплан» та вантажівки. За попередніми даними водій автобуса «Неоплан» не впорався з керуванням, в результаті чого сталося зіткнення з вантажним автомобілем.

Марина Поплавська загинула на місці… Водій автобуса затриманий у порядку ст. 208 КПК України. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України. Триває слідство.

Відео з місця події 20minut.ua вже публікували. Дивіться тут.

У лікарні – Яна Глущенко та Єгор Крутоголов

Шокуюча новина про загибель Марини Поплавської миттю розлетілася у пресі. Шанувальники до останнього сподівалися, що сумні новини – фейк.

Та об 11.14 на офіційній сторінці «Дизель Шоу» у Facebook інформацію підтвердили, зазначивши, що з акторського складу «Дизелів» без загрози для життя госпіталізовані Яна Глущенко та Єгор Крутоголов. Інші актори зараз доставлені до Києва, їхньому здоров’ю ніщо не загрожує.

Мріяла про диво, називала глядачів своєю родиною і закликала не бути байдужими

Для Марини Поплавської сцена була життям..

Недарма кажуть, що людина перед тим, як відійти на той світ, ніби це відчуває.

Шість днів тому після великого концерту «Дизель Шоу» у Палаці «Україна» Марина Поплавська опублікувала пост, який зараз сприймається геть інакше. Як прощальний .

Зі щирим «Спасибі» всім, кого любила і закликом до людей - не бути байдужими!

Любила Вінницю і приїжджаючи до нас, першим ділом йшла у салон краси

Вінницю Марина Поплавська називала одним з улюблених міст. Тут було багато пам’ятних її серцю місць і ще більше – справжніх друзів, що з’явились ще за часів КВНу.

Акторка зізнавалася: найперше місце, куди йшла, приїжджаючи у Вінницю – салон краси.

- Салон краси «Lale», яким керує моя подруга Альона Лисенко. Обожнюю її і весь її колектив однодумців. Коли буваю у Вінниці, завжди до них заходжу. У Вінниці також живе моя чудова подруга Марина Захарова і багато друзів-чоловіків, з якими ми познайомилися ще за КВНівських часів влітку у Криму. Веселих знайомих тут море! І сама Вінниця мені дуже подобається. Місто шикарно розвивається! 

Дбала про дітей і «Як же вміла дружити!»

Після сумної звістки про загибель акторки, мільйони шанувальників з усього світу висловлюють свої співчуття команді «Дизель Шоу» та рідним Марини Поплавської, згадують, якою вона була і, як один, зізнаються, що вона назавжди у наших серцях.

Про те, якою акторка була у житті, як уміла дружити, розказав у своєму пості корифей вінницького КВНу Олександр Шемет, який знав її багато років:

- Серце цієї жінки завжди належало дітям. Багато років вона працювала вчителькою української мови та класним керівником в одній із шкіл Житомира. Визнавалась кращим педагогом міста. Паралельно грала в КВН. Вона чемпіонка України, переможниця кількох престижних фестивалів в Юрмалі, постійний учасник журі всеукраїнських фестивалів в Затоці. Марина володіла прекрасним голосом та неперевершеним почуттям гумору, завдяки чому створила на сцені та кіно цілу низку цікавих жіночих образів. А як вона вміла дружити!.. КВНівська сім'я понесла непоправну втрату. Але світла пам'ять про Мариночку, Марину Францівну Поплавську завжди буде зігрівати серця тих, хто знав її особисто, та надихати молодь на нові звершення в мистецтві позитивного ставлення до викликів такого непередбачуваного світу. Світла пам'ять та Царство Небесне!

Образ тещі «списувала» з сільського життя

Марина Поплавська народилася 9 березня 1970 року в місті Новогради Житомирської області. З дитинства мріяла стати вчителькою й працювати з дітьми. Закінчила Житомирський державний університет ім. І. Франка і одразу почала викладати у школі.

Першу широку славу здобула, ставши лідером команди КВН «Девчонки из Житомира».

А справжню всенародну любов їй принесли незабутні ролі у кращому гумористичному шоу України «Дизель Шоу» та скетчкомі «На трьох».

Всі персонажі, яких грала Марина, були особливими - яскравими й дуже колоритними. Створений нею неповторний образ української тещі так полюбився глядачам, що за Мариною Поплавською одразу  закріпилося звання «Головної тещі країни»!

Коли була у Вінниці, у інтерв’ю акторка розповіла, що образ владної і по-справжньому хитромудрої тещі – це її дитячі спогади, спостереження за жителями сіл батьків.

- У селах моїх батьків – Лебедівці та Івашківці Новгород-Волинського району Житомирської області - я обожнювала спостерігати за неймовірними сільськими людьми. Це такий колорит, це така неймовірна концентрація різних типажів і характерів людей: один спокійний, а другий навпаки - надміру гіперактивний… Весь час якісь свої обговорення, плітки, сварки за межу, за город, за дерево – типова Кайдашева сім’я! Постійно спостерігала за цим і вже, напевно, так з генами увібрала, що у результаті можу з легкістю грати на сцені таких трохи хабальних тіток. Мені це подобається! Я люблю стібатися, іронізувати.

Головною наставницею у житті вважала молодшу сестру

Всю себе віддаючи сцені та учням, Марина Поплавська так і не створила родини. Дітей та чоловіка не мала. Всю свою любов віддавала близьким, племінникам та молодшій сестрі.

- Головним учителем у житті можу назвати мою сестру Люду. Хоч вона й молодша за мене на 6 років, проте я завжди до неї прислухаюся. Вона для мене дійсно авторитетна людина, яка, точно знаю, що б не трапилося, завжди буде поруч зі мною. Хоча я давно зрозуміла: не варто ображатися на людей, якщо хтось комусь не приходить на допомогу. Ми повинні розуміти, що у інших своє життя і по великому рахунку ніхто нікому нічого не винен. Тільки по нашій добрій згоді можна десь попросити допомоги й підтримки. А взагалі потрібно розраховувати на себе.

Мала родичів по всій Земній кулі і в душі залишалась все тією ж «девчонкою из Житомира»

- Я спокійно приймаю свій вік, - казала Марина Поплавська. - Часто чую: «Тобі пощастило із зовнішністю!». І говорю: «Спасибі генам і батькам!» У мене родичів багато по всій Земній кулі - і в Канаді, і в Україні всі жінки у нас генетично красиві. Як квітучі плоди родючої житомирської землі. Мої дві троюрідні сестри, моя рідна молодша сестричка Люда – всі красуні! І мені також пощастило з генами. А в душі – так! Я все та ж «девчонка»! Не можна, перебуваючи у творчому і веселому колективі, ставати «тіткою». Сама це знаю і другим не раджу!

Мудрою, безмежно відкритою, талановитою й завжди усміхненою надзвичайна Марина Поплавська назавжди залишиться у серцях мільйонів шанувальників.

Висловлюємо щирі співчуття її рідним, близьким та команді «Дизель Шоу».

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (24)
  • Снежа

    шкода звісно,але щодня трапляються такі аварії і нікому не відомих людей ніхто так не вшановує...
  • Татьяна Щербань

    Вічна пам'ять
  • З.А.Глядач

    Це як потрібно було їхати,щоб ТАК роздовбати автобуса? Навіть другий поверх вщент...
  • Снежанна Лыга

    Очень светлый был человечком, пусть земля будет пухом
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up