"Це свято, але дуже скорботне",- військові вшанували пам’ять загиблих побратимів

"Це свято, але дуже скорботне",- військові вшанували пам’ять загиблих побратимів

На День козацтва і захисника України до Вінниці з’їхались військовослужбовці з усієї області. Зустрічалися біля меморіалу Слави, згадуючи полеглих товаришів

На площі меморіалу Слави о 10.00 — багато військовослужбовців із квітами та вінками у руках. Школярі та студенти вперемішку із бувалими АТОвцями несуть почесну варту біля меморіалу з прапорами України та Вінниці у руках.

— Хлопчик, можна я з тобою сфотографуюсь? - питає у одного із них літня жінка.

Відео дня

— Я не хлопчик, я - чоловік! - чинно відповідає їй чоловік років так тринадцяти.

Перед покладанням квітів до пам’ятного знаку Небесної сотні військові та керівництво області вшанували пам’ять полеглих героїв хвилиною мовчання. За тим пішли урочисті привітання із днем захисника України під звуки мелодії, яку виконував військовий оркестр.

— У цей день зустрічаються хлопці, згадують ті моменти, які ми переживали там. А деяких вітаємо 14 жовтня із другим днем народження. Навіть по нашій частині такий момент був: у 2014 році 14 жовтня у нас потрапили хлопці під обстріл на Бахмутській трасі. Тоді у нас загинув старший лейтенант Москалюк. двох хлопців взяли у полон  і двоє по сьогоднішній день рахуються зниклими безвісти.  Тож це свято, але дуже скорботне. У нас сьогодні третя річниця по загибелі нашого товариша з Козятина. Усі мої хлопці поїхали туди. І з батьками наших загиблих зустрінемося, - розповів заступник командира військової частини 3008 Національної гвардії підполковник Віталій Шум.

Окрім урочистого покладання квітів до Вічного вогню меморіалу Слави, сьогодні у місті плануються такі заходи на честь захисників України(за інформацією ОДА):

12.00 -  показовий виступ 8-го окремого полку спеціального призначення ЗСУ (площа Василя Стуса, «Книжка»)
14.00 – відкриття пам’ятника Симону Петлюрі (вул. Симона Петлюри, 15, )
14.30 – урочиста хода учасників клубів військово-історичної реконструкції (вул.Соборна)
15.00 – військово-історична реконструкція вуличного бою Армії УНР та Галицької Армії проти більшовицьких і білогвардійських підрозділів (Європейська площа)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Задунайский Торонтуй

    Лица не изуродованные интеллектом.
  • З.А.Глядач

    "Я не хлопчик, я - чоловік! - чинно відповідає їй чоловік років так тринадцяти."

    Ти не чоловік,а малолітній м,,к,який не хоче вчитися.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up