Вінничанка “вибиває” у фірми власні вікна вже 3 місяць. Вона така не одна

Вінничанка “вибиває” у фірми власні вікна вже 3 місяць. Вона така не одна
  • Фірма обіцяла виготовити вікна за 42 дні, а натомість жінка чекає вже третій місяць

  • Юрист каже: шахрайства нема, але є договір, зроблений “на колінці”. Тому у випадку чого у фірми всю суму відсудити не вдасться

  • На що треба звертати увагу в договорі, аби потім не було неприємних сюрпризів

Катерина Рачук звернулась до редакції РІА через те, що їй вже чотири місяці не можуть привезти одне вікно, яке вона замовила у компанії Wintech на Хлібній.

— Хотіла мамі вікно у кухні поставити, замовила його у фірмі Wintech ще 7 серпня. Воно нестандартне, і через це секретарка сказала, що, можливо, термін виготовлення буде більшим, ніж зазвичай. Строк виготовлення нестандартного вікна за договором — 42 дні, але я чекаю вже четвертий місяць. Вони кожен раз переносять дату його доставки. Підозрюю, що мене просто ошукали.

Катерина каже, вони розповідали про те, що обслуговують постраждалі після вибуху складу боєприпасів Павлівку та Калинівку.

Відео дня

— Хоча у мене родичі є в цих селах. Кажуть, що давно вже хати там полагоджені! На мої погрози привести поліцію, вони зухвало відповідали - ну і викликайте собі. А сусіди замовили взагалі 3 вікна на суму 12 тисяч, а їм ще привезли неповний комплект виробів: на одне вікно немає сітки, в іншому - ручки від вікна. І то ледве примусили привезти:  через сільського голову - він тоді з представниками фірми розмовляв.  

Невиконані обіцянки

Офіс фірми знаходиться на Хлібній. Батько Катерини з самого рання йде туди розбиратися із договором дочки у руках. Побачивши журналіста з камерою, одна із секретарів вибігає з офісу зі словами “А це ще шо таке? Приберіть камеру, не маєте права знімати, я поліцію викличу”. Тут же сидить і обурена жінка, яка погрожує поліцією вже працівникам контори.

— Я замовила у них двері та вікна. Все проплатила одразу, по договору. Потім пройшло тижня три - дозамовила двері. Мені обіцяли привезти все це протягом місяця, я чекала-чекала, вони затягнули тиждень, потім - ще тиждень. Аж 1 жовтня мені привезли ті вікна о п'ятій вечора, двері не виставили, бо неправильно зроблені заміри.  Поставили 2 вікна із 5-ти, підвіконня не виставили, а 3 вікна стоїть у куточку. Ні сіток не привезли, ні ручок, ні заглушок, ні замків - ну, нічого! Потім - знов обіцянки аж до 30 жовтня. Скільки можна вже так терпіти? В поліцію дзвонити?

Секретарка повертається із якимось чоловіком, який не хоче представлятися, тільки забирає якісь папери зі столу та йде. Після цього секретарка миролюбно звертається до батька Катерини, пана Олексія і обіцяє привезти йому вікно на вихідних, тобто 18-19 листопада. До слова, вікно привезли 23 листопада без сітки та відливів і не встановили його.

Що кажуть у фірмі?

Керівництво фірми відреагувало оперативно, і у день візиту журналіст вже по обіді того дня журналісту подзвонила заступник директора компанії Вероніка Скрипник

— Якщо чесно, у випадку із Катериною Рачук  ми просто не встигли вчасно виконати замовлення. Уже 18 листопада воно приїжджає до нас, і ми тут же відправляємо до неї монтажників. Зараз вона сплатила 80 % від основної суми у 4230 гривень. Якби вона сплатила всю суму за вікно, ми навіть би виплатили компенсацію, так як не встигли по термінах. (Компенсація згідно договору -1 % за кожен прострочений день — авт.)

А щодо пані Світлани Вікторія Скрипник сказала таке:

— Я з нею спілкувалася, робила їй знижку, так як вона здалеку(з Козятина - авт.) і не має змоги приїжджати сюди часто. Коли пройшов термін - а замовлення у неї нестандартне - вона попросила дозамовити їй двері. Але грошей, мовляв, вона поки не дасть - розрахується пізніше. А ми, виходить, повинні заплатити за її замовлення свої гроші. Я сказала - добре, але у такому разі доведеться почекати. Бо зараз у нас "горять" замовлення з Павлівки та Калинівки: ми людям везли вікна, зроблені за свої кошти, а вони потім доплачували. Коли замовлення прийшло до нас із заводу, я відправила у Козятин  монтажників, але так як замовлення було нестандартне, вони аж 6 годин встановлювали вікна, а потім домовилися, що коли вже підвезуть двері із правильними замірами, домонтують усе інше.

І от днями, як розповідала Вероніка Скрипник далі, пані Світлана зв’язалась із секретарем і знову запитала, коли вже чекати вікна та двері. “Якщо хочете швидше, треба самій оплатити замовлення”, - відповіли їй. А наступного дня у офісі Світлана влаштувала скандал.

UPD. Катерині Рачук вікно привезли 23 листопада, але не у повній комплектації, окрім того, не встановивши його. Також їй довелось заплатити зверху останньої частини суми за вікно ще 850 гривень - неустойку за те, що не сплатила за вікно у повном обсязі за 20 днів з моменту укладення договору. А 27 листопада Вікторія Скрипник, заступник директора фірми, розповіла, що у Катерини у договорі встановлення і не було прописано. Але додала, вони сьогодні ж відправлять до неї монтажників, аби не було конфлікту. 

Юрист: “Шахрайства тут нема”

Олександр Цісар, юрист

— Ніякого шахрайства у діях фірми немає, якщо навіть є - довести неможливо.  Відсудити за цим договором, який немов на коліні писали, можна тільки те, що було сплачено, окрім завдатку у 1700 гривень. Якщо уважно його прочитати, тут є умова “Якщо у момент укладення договору замовник не сплатив повну вартість виробів, він зобов'язаний сплатити повну суму протягом 20 днів з моменту його укладення”. І далі, у розділі "Відповідальність сторін" читаємо таке: “у випадку невиконання таких умов Договір може бути розірваний у односторонньому порядку”. При чому завдаток у 1700 гривень замовнику не повертається.

На що звернути увагу, підписуючи договір?

  1. Повністю вказані реквізити фірми: зокрема, найменування та адреси юридичних осіб, їх банківські рахунки, прізвища, імена, по батькові посадових осіб, уповноважених укладати договір від імені підприємства(у договорі пані Катерини, окрім ПІБ підприємця та адреси фірми, з яким укладається договір, нічого немає).

  2. У предметі договору повинно бути чітко описано, що саме зобов’язується зробити Виконавець: наприклад, чіткі параметри вікон, які зобов’язується виготовити, термін виготовлення, комплектацію, та монтаж. І пані Катерині, і пані Світлані, а їх словами, обіцяли не тільки привезти вікна, але і встановити їх. Але у договорі як пані Світлани, так і пані Катерини про монтаж - ні слова. Світлані з Козятина вдалося примусити рробітників встановити 3 вікна, а от Катерині з Агрономічного вікно просто відвантажили зі словами “Ми що, ще на 5 поверх маємо його тягнути?”

  3. Повинна бути чітко прописана відповідальність сторін за невиконання умов договору. Так, Катерина на словах домовилась із представниками фірми про розподілення платежу на 3 частини, і третю частину, за усною домовленістю, вона мала сплатити вже, коли їй привезуть та встановлять готове вікно. У договорі ж прописано, що вона має повністю оплатити замовлення протягом 20 днів з моменту його укладення. Вікно їй мали привезти максимум до 20 вересня, а привезли 23 листопада. І за 2 місяці прострочення за виною фірми довелося заплатити їй. І все через пункт договору, який звучить так: “У випадку невиконання Замовником своїх зобов'язань, Замовник зобов'язаний сплатити неустойку у розмірі 0,1 % від вартості даного Договору за кожний день прострочення на розсуд виконавця”.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (19)
  • Таня Дудник

    По усній домовленості монтаж вікон мали зробити безкоштовно, ну коли до діла, то сказали, що у договорі не написано, що з установкою, тому за монтаж ми платили гроші 2000, от хочу наголосити на те, що вірити треба тільки документу, перш ніж підписувати, добре вивчити договір!
  • Таня Дудник

    Доброго дня! Ми також заключили договір з Фірмою, яка знаходиться на Хлібній 19, повіривши у казку, якої не існує в наш час, по усній домовленості нам сказали, що одне вікно йде у подарунок, так як це наче допомога, монтаж безкоштовно, все це обман! Замовили ми 4 вікна, підписали договір ще в серпні, сплатили всю суму протягом 20 днів, а поставили аж у листопаді 2018 року!
  • Таня Дудник

    Фірма не відповідальна
  • Nick Laduba

    Сестра заплатила 3000 в феврале, а сейчас ноябрь,  и окна как не было, так и нет. Я думал, что настолько наглый развод на деньги остался в беспредельных 90ых, но нет...  Удивление вызывает, так сказать, юрист. Если этот "договор" не мошенничество, то что же тогда?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up