Вибори на Старому місті: спостерігачам ОБСЄ не сподобалась скринька для бюлетенів

Вибори на Старому місті: спостерігачам ОБСЄ не сподобалась скринька для бюлетенів
Люди сплять, не знають про вибори або не зацікавлені йти голосувати, вважаючи, що все вже вирішено за них. Яка версія пояснює низьку явку на дільницях в Старому місті.

Школу  № 11 можна було знайти за відлунням пісні «Я так хочу до тебе» та «Не питай» групи Океан Ельзи. Ввімкнули, мабуть, для того щоб хоч якось розворушити народ. Там було три виборчі дільниці. В одній з них зареєструвалося близько 2000 виборців. Станом  на 9. 30  тільки 41 людина проголосувала.

- Приходять у більшості своїй пенсіонери, а молоді ще сплять, - каже голова виборчої комісії.

В школі знаходилися і два спостерігачі ОБСЄ, які фіксували все великою чорною ручкою.

Відео дня

ОБСЄшники з Черногорії і Словенії завітали і до виборчої дільниці  № 051548 на вулиці Данила Нечая. Зробили зауваження через те, що одна із скриньок була недоклеєна з одного боку.

- На минулорічних виборах всі скриньки було запломбовано з однієї сторони, а не з двух, - розповідає голова комісії Лідія. Але вони ж не знають. Так все нормально.За словами члена комісії голосування йде «мляво», бо неділя  і всі сплять. Але сподіваються,  що пік ще попереду.

Зовсім поряд, за кутком, на  тій же вулиці Данила Нечая 21, знаходиться виборча дільниця №051557. Тому люди часто плутали двері: заходили в одну, а голосувати треба було в іншій. В залежності від вулиці, на якій проживає виборець. Через це пенсіонерам було не зовсім зручно підійматися сходинками, і знов спускатися, якщо вони не туди зайшли.

- Прийшов голосувати, але сказали, що я не туди прийшов і у списку мене немає, - каже один з виборців.

В іншого – «непонятки» з ініціалами.

- По українські Опанасович а по російські Афанасьевич. Тут - одне, а у паспорті – інше, - кажуть невідповідність.

Низьку явку один чоловік пояснює тим, що багато хто взагалі не знає про вибори. Сам він дізнався в громадському транспорті. Там весіло оголошення. В комісії ж кажуть, що люди не зацікавлені, бо проголосували за кого хотіли у першому турі. Тоді було багато партій.

Що думають виборці про кандидатів:

·         «Моргунов мужик. Він доб'ється чого треба. А жінка є жінка, вона більше для сім’ї».

·         «Усі набридлі, хочу других»

·         «Не голосував: Що та паскуда, що та. Немає достойних»

·         «За Щербакову. Може ця вчителька чомусь да навчить»

·         «В газеті агітаційній писали, що Моргунов тікав від людей, а вона може пройде»

·         «Треба голосувати за тих, роботу яких ти бачиш»

·         «Вчителька не може бути мером»

·         «За Моргунова, тому що від Гройсмана»

·         «Голосую за мир»

·         «Шкуру деруть усі»

·         «За Моргунова… а  за кого треба?»

·         «Проти Моргунова»


 

     

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:12 В завершальному матчі сезону "Нива" в гостях розгромила "Реал Фарму" 21:01 Військовий Василь Мусійчук отримав «Хрест хоробрих» з рук Головкома ЗСУ 20:25 Посилення мобілізації з 18 травня: до чого готуватися військовозобов'язаним, розповідає юрист 20:09 Де отримати юридичну та психологічну підтримку жертвам сексуального насилля під час війни Від читача 21:52 Підтримайте будь ласка петицію. Резервні голоси 🚨🚨🚨 19:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 18 та 19 травня 18:33 Україну накриє хвиля спеки: синоптики прогнозують аномальне потепління 18:00 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 17:59 Директор вдарив учня, батько якого на фронті? Поліція розслідує скандал у ліцеї 17:48 Можна навіть онлайн: від завтра чоловіки повинні оновити свої облікові дані 17:04 Пасажирка загинула внаслідок ДТП біля Тульчина. Водій був п'яний 16:43 «Буває телефонують і кажуть, що сітка вже не потрібна…» Розповідаємо про волонтерів з «Замасковані» photo_camera 16:30 Чим зайняти дітей влітку. Огляд літніх таборів, гуртків у Вінниці (партнерський проєкт) 16:02 Зросли штрафи за ухилення від військового обліку та мобілізації. Скільки доведеться заплатити? 15:39 Зеленський підписав закон про мобілізацію засуджених 15:20 Практична допомога бізнесу: можливості та ресурси для відновлення та сталого розвитку (прес-служба спілки підприємців "Стіна") 15:01 Десять пікапів «Мітсубісі» хоче купити Вінниця для ЗСУ. Скільки витратять грошей? photo_camera 14:12 «Ми маємо зайти підготовленими. Інакше буде біда!» Воїни збирають кошти на РЕБи 13:13 Коли та на скільки сьогодні вінничанам відключають світло? Розповідаємо, як розібратися 12:38 «Колесо допомоги у вишиванці». У Вінниці відбувся благодійний велозаїзд play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up