У вінницьких школах відремонтували й обладнали 34 укриття та будують шість протирадіаційних

У вінницьких школах відремонтували й обладнали 34 укриття та будують шість протирадіаційних
  • У закладах загальної середньої освіти Вінницької громади відремонтували та обладнали 34 найпростіші укриття, а ще шість протирадіаційних — будують.
  • У закладах, де немає можливості облаштувати укриття, уклали меморандуми про використання приміщень, де є укриття, з юридичними особами різних форм власності.
  • Такий шлях обрали 10 закладів, які уклали 25 меморандумів.

Як повідомляє Вінницька міська рада, капітальний ремонт передбачав: бетонування підлоги, перенесення інженерних мереж, опорядження стін та стелі, облаштування санвузлів, монтаж системи освітлення з аварійним живленням, влаштування системи вентиляції та електромережі для підключення генераторів.

Зазначається, що в школах міста відремонтували та адаптували всі наявні підвальні та напівпідвальні приміщення. До поточних робіт відносять всі ремонтні роботи, які не змінюють конструкцію будівлі. Такі роботи планують розпочати в підвальному приміщенні у селі Малі Крушлинці. Сховище використовуватимуть учні Малокрушлинецького ліцею.

Станом на 7 листопада капремонт виконали у 24 сховищах шкіл громади. Поточний ремонт підвалів та адаптація їх під найпростіші укриття провели в шести закладах освіти. Ці роботи також виконали коштом міського бюджету. У трьох закладах загальної середньої освіти найпростіше укриття адаптували власними силами. У фізико-математичному ліцеї №17 допомогла благодійна організація.

Відео дня

Крім цього, у громаді триває будівництво протирадіаційних укриттів. Вони розташовані поруч з шістьма вінницькими ліцеями №11, 12, 13, 23, 33, 30.

— Процес будівництва протирадіаційних укриттів для нас новий. Саме ці заклади загальної середньої освіти не мають ані цокольних, ані підвальних приміщень, які можна було б переоблаштувати під укриття, але вони мають території, де їх можна побудувати. Бюджет на шість протирадіаційних укриттів для шкіл — 231 мільйон гривень. Наразі у всіх закладах вже приступили до виконання будівельно-монтажних робіт, — розповідає Денис Мазуренко, директор департаменту капітального будівництва. 

За його словами, всі протирадіаційні укриття будуть розраховані на місткість до 1 000 людей. Деякі з них будуть наземними, а деякі — частково підземними. Будують такі укриття з нуля.

Відомо, що у протирадіаційному укритті «Вінницький ліцей №30 ім. Тараса Шевченка» вже виконали щебеневу підсипку, провели земляні роботи, влаштували гідроізоляції, зробили стяжку, звели каркас та влаштували монолітну плиту.

У КЗ «Вінницький ліцей №33» облаштовують тимчасову дорогу, виносять кабель із зони забудови та продовжують земляні роботи.

На території ліцею №12 робітники підрядної організації винесли мережі з «плями забудови», зробили бетонування частини елементів та виконали щебеневу підготовку. Також виконали гідроізоляцію, прокладають зовнішні мережі водопроводу й каналізації, сформували каркас і влаштували бетонну плиту.

У ліцеї №13 зробили бетонування частини елементів та виконали щебеневу підготовку, виконали гідроізоляцію, прокладають зовнішні мережі водопроводу й каналізації, сформували каркас.

У «Вінницький ліцей №11» демонтували малі архітектурні форми, демонтували будівлі та споруди. Також винесли мережі з «плями забудови» та виконали частину будівельних робіт, підготовку. Тепер проводять гідроізоляцію та влаштовують металевий каркас.

У ліцеї №23 будівництво перебуває на етапі переоблаштування інженерних мереж.

 

Читайте також:

В садку «Мадагаскар» завершили ремонт укриття, яке може розмістити 200 людей

Де ховатимуться учні під час тривоги, поки будують протирадіаційні укриття за 550 мільйонів?

Для двох вінницьких шкіл побудують протирадіаційні укриття. Дізналися подробиці

За 44 мільйони гривень хочуть побудувати укриття для ще одного вінницького ліцею

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up