У Вінниці за одностатеві шлюби – кожен десятий

У Вінниці за одностатеві шлюби – кожен десятий
Після прийняття закону про дозвіл одностатевих шлюбів у США, журналісти RIA перевірили ставлення вінничани до можливості введення такого закону в Україні.

Підготували спеціальні бланки, написали зверху: «Збір підписів громадян щодо розгляду закону про дозвіл одностатевих шлюбів». Мовляв - така громадська ініціатива. Пішли вулицями міста збирати підписи. 
На питання «Як ви ставитеся до одностатевих шлюбів?» виникала неоднозначна реакція: в одних це викликало сміх, в інших подив та негативні емоції. 
– Ви подивіться! Хтось ще й «за» проголосував?! – обурилися два юнаки.
Ця реакція нас трохи здивувала, оскільки ми вважали, що молодь навпаки буде підтримувати цей закон. Наступним, з ким ми поспілкувалися, був Олександр, житель міста Козятин. 

– Я вважаю, що такий закон на території України не діятиме, оскільки українці до такого не готові та й менталітет у нас не такий, як у тих самих американців чи європейців. 
Не тільки чоловіки були проти, а й жінки теж негативно висловлювались щодо одностатевих шлюбів.

– Загалом я негативно до цього ставлюся, але я вважаю, що в кожного свої таргани в голові. І якщо людина вже народилася такою, то це вже не зміниш. 
З мікрорайону Поділля ми й не помітили, як опинилися в центральному парку ім. Горького. Тут ми зустріли досить цікавого чоловіка, який чітко обґрунтував свою позицію.
– Мені все одно, я до них не відношуся. Нехай цілуються, вони мені не заважають. І взагалі, я вважаю, що в Україні є більш важливі проблеми та питання, які потрібно вирішувати. 
Звісно, ми не могли оминути бабусь та поцікавитися їхньою думкою.

Відео дня

– Неподобство це все! Вони там зі своєю Європою і Америкою зовсім з глузду з'їхали! Ви тільки уявіть, як у дитини може бути тільки два батька або тільки дві матері? Це ж травма буде на все життя. Наші люди не готові до цього і навряд чи коли-небудь зможуть прийняти таке.
Загалом нам вдалось опитати майже півсотні вінничан різного віку. Проаналізувавши результат, можна зробити висновки, що тільки 15% опитуваних були не проти або підтримали одностатеві шлюби в Україні, інші 85% були категорично проти цієї ідеї. Деякі просто утрималися від відповіді або сказали, що їм байдуже. В цілому, якщо врахувати відмови взагалі брати участь у опитуванні, позитивно до ініціативи ввести одностатеві шлюби в Україні схвально ставиться кожен десятий. Більшість з тих, хто були «за» – чоловіки молодого віку.

Вадим ПАЛАМАРЧУК,
Ольга ДІДИК 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    Сегодня в Нью-Йорке два парня-украинца Тарас и Николай официально зарегистрировали брак.

    Главное, чтобы были счастливы!  (http://urod.ru/news/62099)

    Анонім reply Анонім

    А нам це треба? Нам байдуже хто де і з ким.....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини 16:23 Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up