У Вінниці в школу йдуть з перепустками

У Вінниці в школу йдуть з перепустками
Учням школи-ліцею № 7 видали картки-перепустки. Тепер час входу та виходу школярів контролюється. Нова система надсилає СМС-ки батькам про час приходу їхніх чад до школи. А повний список учнів, що переступили поріг закладу отримує директор на свій е-мейл.

 У школі-ліцеї № 7 ввели нове ноу-хау. Тепер тут діє система перепусток. Учні школи у якості перепустки використовують банківські картки. Також цими картками можна розраховуватися у шкільній їдальні.
- Ми завжди випереджаємо час і підтримуємо цікаві ідеї, - каже директор школи-ліцею Олександр Сухомовський. – Спочатку карткову систему ввели в їдальні, а потім ми вирішили запровадити систему пропусків.
Поки що картки активували не всі учні. Однак скоро це стане обов’язковим для всіх.
- Картку видають учням з 5-го класу, щоб контролювати відвідуваність, адже зазвичай питання прогулювання уроків стоїть перед старшокласниками, - каже Олександр Сухомовський. – Але права дітей ми не порушуємо, і тому жодних турнікетів в школі немає і не буде.
Рішення про впровадження пропускної системи прийняли на раді учнівського парламенту та на батьківській конференції.
- Із 148 присутніх батьків, - каже директор, - тільки шестеро проголосували проти і двоє утрималися.
Міносвіти систему пропусків у школі № 7 не фінансувало.
- Я вперше чую про таке, що Міносвіти виділило нам 50 тисяч гривень, - говорить Олександр Сухомовський. – З батьків ми гроші теж не збирали – ця система для нас є безкоштовною.
Система пропусків на практиці діє дуже просто: дитина натискає потрібну кнопку на терміналі при вході і проводить карткою, а директору на електронну пошту приходить повідомлення зі списком учнів і точним часом їхнього приходу. Батькам учнів приходить СМС-ка, де вказується час приходу дитини до школи. При виході зі школи – все діє так само.
Учителі задоволені новою системою, однак прогнозувати наскільки зміниться почуття відповідальності у школярів не беруться.
- Ніколи не можна точно сказати наскільки ефективною буде ця система, - каже вчителька школи-ліцею Валентина Романович (52). – Однак сподіваюся, що діти будуть менше спізнюватися на уроки.
Окрім учнів, система пропуску діятиме і для вчителів.
- Нам нові картки не видаватимуть, і ми будемо користуватися для входу та виходу тими картками, на які нам нараховують зарплату, - говорить Валентина Романович (52).
Проблем із втраченими картками не буде. Навіть якщо дитина забула чи загубила картку, вона без перешкод потрапить до школи.
- Учень має сказати класному керівникові про те, що забув картку, і тоді класний керівник повідомляє батькам про час приходу учня до школи, - каже Валентина Романович (52).
Втрачену картку відновлюватимуть у Приватбанку безкоштовно.
- У такому випадку дитина з батьками має прийти у відділення банку і там за 5 хвилин їй оформлять нову картку, - каже представник банку Юлія Лук’янчук (33).
Учням розраховуватися картками подобається, однак навіщо вводити пропускну систему розуміють не всі.
- Турнікети на вході ставити не будуть, тому можна буде пройти й без картки, - каже учениця 11-го класу Аліна. – Та й активували ці картки не всі учні, тому я не розумію навіщо вводити пропускну систему. Однак, з іншого боку це добре, що ввели ці картки, адже діти мають ще зі школи залучатися до технологічних інновацій.
Введення карток – це не тільки ноу-хау для школи, а й прекрасна можливість для банку «виростити» своїх фінансово грамотних потенційних клієнтів.
- Ми розраховуємося в їдальні карткою «Юніор», і ця сама картка буде використовуватися як перепустка, - каже учениця 6-го класу Олександра (12). – Тепер ми будемо готовими до дорослого життя і навчимося правильно користуватися грошима.
Незважаючи на розрекламовані переваги карток, не всі батьки задоволені цією новинкою.
- Я не дуже задоволена цими картками, - каже мама третьокласника, - адже це ж діти – вони потім ці картки губити будуть, а це тільки зайвий клопіт.
Однак інша частина батьків вважає, що досвід користування картками буде корисним для їхніх дітей.
- Я підтримую ідею карток, - каже бабуся третьокласника Валентина (60), - тому що дитина буде привчатися до відповідальності і навчиться берегти свої кишенькові гроші.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (28)
  • Anonymous

    ахаха Лоооооооооохиии
  • Anonymous

    надо бы провести расследование, какой откат получил директор лицея от Приватбанка за введение (ПРИНУДИТЕЛЬНОЕ!!!) их карточек по всей школе.
  • Anonymous

    Наконец-то! Свершилось! Как? Как мы жили без этого десятки лет! Давно надо было такое сделать! Если серьезно - кто захочет прогулять - прогуляет и с этой системой способом указанным выше! Классные журналы с отмечанием отсутсвующих учеников на КАЖДОМ уроке еще никто не отменял.
  • Anonymous

    Спочатку на зборах в школі попросили розглянути пропозицію Приватбанку щодо придбання цієї картки та зауважили, що це тільки реклама і нічого більше. Через тиждень в щоденнику запис "Терміново, обов'язково зробіть картку!" Зробили. Поповнили рахунок. Вже місяць має дитина картку ще жодного разу мені не приходила ніяка СМС щодо відвідування моєю дитиною школи, щодо витрат у столові - просто черговий "развод" батьків та заробіток банку. Краще б зайнялись ділом, а не ноу- хау! - ремонт школи, приведення в "Божеский" вигляд актової зали, яка просто жахлива і тд. От обов'язкові внески до ліцею за дитину, щорічно в сумі від 600 грн. - це теж ноу-хау, яке себе не оправдовує!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:41 У благодійному матчі профі з «Чайки» подужали аматорів з «Універ-Динамо» 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 13 по 20 травня, які ви могли пропустити 20:11 Ювілей Барської організації незрячих відзначили змаганнями з інтелектуальних ігор 20:11 Олександр Князь отримав грошовий сертифікат від Головнокомандувача ЗСУ Від читача 23:38 Благоустрій П'ятничанського парку 19:45 Мандрівка в минуле: що стояло на місті апеляційного суду та які будівлі були поруч play_circle_filled photo_camera 19:02 Вінницький айтішник потрапив у рейтинг найвпливовіших акаунтів в українському LinkedIn 18:28 Щоб не плакати, ми сміялись: добірка нових мемів про війну 17:15 У п'яти районах та Вінниці горів сухостій і очерет 16:47 Найвужчий готель на Соборній. Розповідаємо історію дому Райхера photo_camera 16:34 На Немирівському шосе Skoda перекинулася після зіткнення з Honda play_circle_filled photo_camera 16:32 «Це рівень дю Солей!» Вражаюче шоу «ALICE» 31 травня вперше у Вінниці play_circle_filled photo_camera 15:29 Чоловік з Вінниці вступив до армії рф та воював за окупантів. Його заочно засудили до 14-ти років 15:25 На чемпіонаті з футболу пролунав гімн під музичним супроводом сержанта 59-ї бригади play_circle_filled 14:18 Які переваги та недоліки в законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 13:11 Просять присвоїти звання Героя України Дмитру Буздугану 12:27 Через пожежі без дахів залишилися два будинки — в Морозівці та Петрику 11:23 Вінниця в Instagram. Кращі фото за 13 — 19 травня photo_camera 10:41 У Рибчинцях екологи виявили незаконну копанку 10:26 Вінниця прощається із полеглим воїном-добровольцем Олександром Михальнюком
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up