“У непогоду від 100 викликів буває”: як працює диспетчерська електромереж

“У непогоду від 100 викликів буває”: як працює диспетчерська електромереж
  • Перед тим, як надіслати "координати" проблемної ділянки електрикам, її спочатку “вручну” відшукують на схемі електромереж
  • Від чого у вашій багатоповерхівці може вимкнутися світло, і як електрики повинні лагодити несправності

У приміщенні  диспетчерської підприємства “Вінницькі електричні мережі” в око одразу втрапляє величезна схема електричних мереж, розміщена прямо на стінах диспетчерської. Коли споживач дзвонить сюди, аби розповісти про проблему із електрикою, яка виникла на його ділянці, цю ділянку тут же “вручну” відшукують на схемі і надсилають туди бригаду електриків. На схемі позначені - зрозуміло, у зменшеному масштабі - усі 600 кілометрів електромереж, що знаходяться у віданні підприємства. Вони забезпечують електроенергією 145 тисяч споживачів, як розповів Віталій Ковальчук, директор “Вінницьких електричних мереж”.

— У нас є колл-центр, сюди дзвонять за номерами 0 (800) 217-217 та (0432) 65-95-95. Також нам надходять повідомлення про проблеми з електрикою з “Цілодобової варти”(1560 - авт.). Усі ці звернення скидають оператору на комп’ютер, ми “вручну” по карті мереж визначаємо, що це за звернення, і надсилаємо туди бригаду. Наші бригади працюють цілодобово: вдень - до 14 бригад, вночі - 2-3.

У спокійних умовах роботи у диспетчерську надходить 20-25 викликів на день, якщо ж, приміром, погодні умови несприятливі, то викликів може бути більше 100. Усунути несправності бригада повинна протягом доби.

Відео дня

— Сфера обслуговування — це заяви і від ЖЕКів, і від бюджетних та побутових споживачів щодо проблем із постачанням електроенергії. Як тільки отримуємо повідомлення, одразу виїжджаємо і ремонтуємо, - розповів Юрій Руцький, керівник диспетчерської групи.

Проблеми виникають через високу зношеність мереж - вона складає близько 70%, як розповів Віталій Ковальчук.

— Зношеність велика, а навантаження зростає. Якщо будинки будувалися 50-60 років тому і були розраховані, умовно кажучи, на телевізор, холодильник та праску у одній квартирі, то зараз у квартирах та домах техніки значно побільшало.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Олег Заволович

    Два дні тому викликали в Оратівський район  с. ДІБРОВИНЦІ,(пропало світло) ні бригади, ні дзвінка від 'славних електромереж!

    Oleksandr Stoliarov reply Олег Заволович

    Стаття какбе про вінницькі електромережі
  • Олег Заволович

    Два днітому викликали в Оратівський район  с. ДІБРОВИНЦІ,
  • Oleksandr Stoliarov

    Колцентр - совок ще той.

    Історія. Пропало світло в квартирі. Вийшов на в коридор до щитової, дивлюся пакєтнік вибитий, я його до верху - бахнуло. Дзвоню в електромережі, з якими в мене договір підписаний на постачання електроенергії. Розповідаю ситуацію, мені у відповідь - звертайтеся до ЖЕКу. Я кажу, в мене з ЖЕКом договорів немає, лише  з вами. Щитова і лічильники - ваша власність. За договором має бути безперебійне постачання, прошу приїхати і полагодити. У відповідь - звертайтеся до ЖЕКу і кидають трубку. Завіса) Європа, *лять
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:54 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 11:43 До 400 тисяч гривень готові дати ветеранам на бізнес у Вінниці. Триває конкурс 11:17 Знищили 13 з 13 ворожих ударних дронів. Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО 10:36 Сталося аварійне відключення води на 16 вулицях та одному мікрорайоні. Адреси Від читача 09:16 Вчитель з Вінниці став фіналістом премії «Ранкові зорі» 10:07 У Вінниці знеструмили шість вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 09:20 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 09:11 Вінниця проводжає на вічний спочинок військового Сергія Плаксюка 08:26 Сьогодні вітаємо Івана та Віктора. Історія, заборони та прикмети 18 квітня 21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? play_circle_filled photo_camera 19:02 Погода у Вінницькій області різко погіршиться 18:33 «Небо. Я без нього жити не зможу». Вінниця попрощалась із 23-річним льотчиком, загиблим у бою play_circle_filled photo_camera 18:14 ДТП на перехресті: до лікарні потрапила 27-річна пасажирка авто 18:05 У них квартири значно дорожчі, ніж у нас. Про що говорила вінничанка у Португалії на єврофорумі 17:38 Бершадський воїн творить красу з військового заліза photo_camera 17:17 У Вінниці впродовж дня не роздаватимуть повісток. Це пов'язано з проведенням рекрутингового заходу play_circle_filled 17:07 На Вінниччині висаджують 1000 саджанців волоських горіхів photo_camera 17:06 «А чи знаєте ви Вінницю?» — на творчій зустрічі нагадали цікаві факти про рідне місто
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up