«Ця війна — не лише українська»: у містах-побратимах Вінниці люди вийшли підтримати українців

«Ця війна — не лише українська»: у містах-побратимах Вінниці люди вийшли підтримати українців
  • У місті-партнері Мюнстері та місті-побратимі Карлсруе 24 лютого відбулися акції на підтримку України.
  • У день річниці повномасштабного вторгнення рф в цих німецьких містах люди пройшли на вулиці з українськими прапорами, відвідали творчі вечори, говорили про історичні події, які мали ключове місце в історії Європи.
  • У такий спосіб учасники подій демонстрували свою єдність і підтримку народу України в цей важкий час.

У другу річницю повномасштабного вторгнення росії в Україну, 24 лютого, у німецьких містах Мюнстері та Карлсруе відбулися акції на підтримку України.

Сотні людей, серед яких були українські переселенці, представники муніципалітетів, місцеві жителі та представники української діаспори, вийшли на вулиці, щоб розгорнути синьо-жовті прапори, закликати до подальшої підтримки України та подякувати представникам інших країн, які виступили проти російської агресії.

Учасники заходів вшанували пам'ять жертв війни, висловили подяку українським захисникам та закликали зупинити кровопролиття в Європі.

Відео дня

— Ці події стали красномовним свідченням міжнародної підтримки та солідарності у боротьбі проти агресії та насильства. Люди були із плакатами, синьо-жовтими прапорами та гаслами про припинення війни. На очах були сльози, коли згадували про пережите... — говорить одна з учасниць заходу в Мюнстері пані Світлана.

У Мюнстері, на історичній площі, де був підписаний Вестфальський мир, що завершив Тридцятилітню війну в Європі, з промовою виступила депутатка міської ради міста Марія Вінкель. А Генеральна консулка України в Дюссельдорфі Ірина Шум надіслала відеозвернення.

Під час події у Мюнстері показали відеозвернення Вінницького міського голови Сергія Моргунова.

Програма вечора також містила зворушливі виступи з українською музикою, які демонстрували культурну різноманітність та талант українського народу, підкреслюючи його важливий внесок у розвиток світового мистецтва.

У німецькому місті Карлсруе також активно долучились до підтримки України. В заході взяв участь мер міста Франк Ментруп.

— Ми зібрались, щоб вчергове нагадати громадянам і мешканцям міста: війна в Україні триває, і це — не лише українська війна. Стримуючи армію агресора, українці боронять всю Європу, — зазначили організатори демонстрації в Карлсруе «Солідарність із Україною дорівнює мир та стабільність в Європі».

 

Читайте також:

У Вінницькому ліцеї №29 батьки учнів та викладачі здали 18 літрів крові для поранених воїнів

Як відчула Вінниччина два роки повномасштабного вторгнення росії в Україну? Хроніка

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up