“Шукаю господаря”: а кого б із собак “Планети” взяли додому ви?

“Шукаю господаря”: а кого б із собак “Планети” взяли додому ви?
  • Як живеться чотирилапим жителям собачого притулку "Планета"
  • Бонус: сім собачих анкет для знайомства із майбутнім господарем 
  • Зірки у рейтингу: біла та пухнаста лайка і вівчарка-"феміністка

Якщо зазирнути у двір “Планети” з головного входу,  вас одразу ж обгавкають, як чужинця, який зазіхає на територію. Проте не поспішайте лякатися: більшість собак - у тому числі і найбільш кусючі — сидять у вольєрах. Звісно, є і дезертири, що бігають по усіх трьох дворах зграйками: саме вони на правах хазяїв діловито погавкають на вас, коли ви зазирнете сюди вперше. Але не більше: журналіст RIA/20minut обходила усі закутки притулку під цей гавкіт — і ні разу не була покусана.

У кожному з вольєрів — вже усталені собачі компанії.

via GIPHY

Відео дня
class="ck_editor_p" dir="ltr">— Сусідів кожному з них підбираємо, зважаючи на розмір і характер. Бачите оце руде цуценя? Його взяла під опіку доросла сусідка. Носиться із ним як мати, - каже волонте Руслан.

 Сергій, його колега, додає:

Йожик - на передньому плані фото. Шмаркля фотографуватись відмовилася

— Точно! Або от Йожик — он та пухнаста дівчинка — наглядала за Шмарклею(ми її так її називаємо, бо коли вона була маленька, у неї завжди був сопливий ніс), ще коли та була цуциком.

Зараз собак у притулок частіше приносять, аніж забирають звідти. Причому, несуть і породистих, і звичайних.

— Цього вухатого привезли хазяї. У нього навіть закордонний собачий паспорт є. А принесли чому? Бачте, казали, що не гавкав він у них. Дивна річ, а в нас гавкає, - каже пан Валентин, який працює тут волонтером уже 8 років.

via GIPHY

А красуня Феміністка починає скажено гавкати, коли волонтер Сергій підходить до вольєра. Не любить чоловіків, і є за що: її минулий господар жорстоко знущався над нею. До жінок собака ставиться товарисько і запросто дає себе погладити.

Отже, собак у “Планеті” багато — аж 570.  Більшість проводить там все своє життя, так і не дочекавшись хазяїв. Вони визирають з-під дірок у вольєрах, зверхньо дивляться на вас із другого поверху “лікареньки” на території притулку, шкультигають за вами у надії, що ви приділите їм хоч краплинку уваги. Чи, може статися (ну а раптом?) заберете когось додому.  А от і список претендентів.

Лайка
Товариська і непосидюча, як і усі представники цієї породи. Біла і пухнаста, а лиш відмити — і на прогулянці у парку стане предметом гордощів господаря і заздрощів усіх собачників у межах видимості.
Феміністка
Одним словом, "феміністка". Про таких, як вона, кажуть: собака одного господаря. Чоловікам не варто і намагатися підступитися — аж надто крутий у неї характер. Тут потрібна радше господиня — така ж норовлива і горда, як і сама Феміністка.  
Старий
Той випадок, коли роки не даються взнаки. Кремезний і спокійний собака. Волонтери кажуть, йому років із вісім-дев`ять. Але приказка “ще ого-го” — про нього.
Сьома
Насправді, у неї ще немає клички, а Сьома - це її номер. Вона була сьомою з тих бездомних собак, яких нещодавно отруїли на Сабарові. Її вдалося врятувати.
Зіронька
Це кличка від журналіста. Рік тому RIA/20minut вже писали про собачий притулок, і вона потрапила на першу сторінку газети та на сайт. Дівчинка не агресивна, але трохи ляклива, тому майбутньому господарю доведеться втертися до неї у довіру.
Невгамовний
Кличку цьому собаці вигадуватиме майбутній господар. А невгамовний — це риса його молодої собачої вдачі: ну дуже непосидюча і товариська вівчарка. Так вертівся перед об`єктивом фотоапарату, що навіть сфотографувати чітко не вдалося.
Мовчун
І це теж не кличка: мовчуном його вважали минулі господарі. Але от у притулку із таким вердиктом не згодні: “Він гавкає — але коли треба”, — сказав про цього вуханя волонтер Руслан. Мандрівникам на замітку: у Мовчуна є собачий закордонний паспорт.

Зараз у притулку 570 тварин. Фінансування від міста “Планета” отримує тільки на стерилізацію, а із прибиранням-годуванням і навіть підвозом тварин для стерилізації до ветеринарної клініки волонтерам доводиться поратися самим. Поки  “крутитися” вдається, каже директор притулку Тетяна Постановська. Але дуже не вистачає волонтерів. Тож, якщо якийсь вінничанин надумає допомогти прибирати чи хоча б вигулювати чотирилапих жителів притулку, то от телефон Тетяни Постановської:

0972514558

Інших претендентів на звання “кращого друга людини” можна подивитися нижче.

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Olvol

    Статья наглая ложь. Эта так называемая планета регулярно выпускает десято-два-три собак на улицу Черняховского  (единственная дорога, ведущая в Сабаров), они обгавкивают люди и машины, бегут за ними и кидаются, гадят на тротуаре. Так же планета щедро раздает собак в больших количествах соседним предприятиям. Это приводит к тому, что жителям Сабарова уже страшно ходить пешком.

    Пропп Юля reply Olvol

    А вы что лично раздаёте предприятиям собак и выпускаете на улицу Черняховского ? Что так уверенно об этом говорите .чего под инкогнито то пишите,лично от лица слабо? Что бы ответить за свои слова....в группе приюта что не Орете о таком заявлении .... !!!! Займитесь чем то полезным !

    Olvol reply Пропп Юля

    Що таке "лично от лица" і "что не орете о таком заявлении". Розтлумачте

    Olvol reply Пропп Юля

    Я постійно проходжу і проїжджаю мимо. Я не знаю, що таке "группа приюта", але наступного разу сфотографую і викладу сюди
  • Шевелёв Сергей

    Ау Европа у города бюджет 3.7 млрд гривен это нельзя выделить деньги на нормальные приют ?

    Olvol reply Шевелёв Сергей

    Нет, спасибо. Кредит берите лично себе. От нашего имени не надо!

    Zolotareva Yliana reply Olvol

    Від нашого,за себе відповідайте!!!

    Olvol reply Zolotareva Yliana

    Жанна, скільки вам років?! Невже правда не розумієте? Я кажу, що не потрібно вішати на плечі всіх вінничан кредит! Ми на це згоду не давали,

    Олексій reply Шевелёв Сергей

    Ну виділять, зроблять, і буде їх не 570 а 2570. Не з того починати вирушувати проблеми треба.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна")
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up