Що буде з маєтком Калетніка?

Що буде з маєтком Калетніка?
1 березня у Павлівці на засідання з приводу розгородження маєтку Калетника одні пропонували лишити ставки й зробити його інвестором. Інші ж закликали не торгувати совістю та не забувати про Небесну сотню і її прагнення.

Вінничину сколихнула новина про Павлівське Межигір’я Калетника. Виявилось, що до розкошів Януковича там далеко, але громада все одно збунтувалась. Адже головною вимогою було розгородження ставків та лісу для вільного доступу людям. 

Точки зору кардинально різнились

Засідання сільський голова, Кособуцький Віктор, розпочав з хвилини вшанування Небесної сотні. Після чого розгорілася палка дискусія, щодо вирішення розкриття ставків. Пропозиції були різні.

Відео дня
> – Руйнувати та виганяти – не вихід, – казала Шуманська Тетяна, депутат сільради. – Треба знайти компроміс. А точніше з цього можна взяти користь для школи. Щоб Калетник нам допоміг зі шкільним автобусом та будуванням спортзалу. 

Деякі селяни теж хотіли лишити його інвестором. Зокрема Юлія Мазур.

– Ми не той контингент, який буде тримати ставок у порядку. Якщо ми можемо з нього щось мати, чого це не зробити. Ставок у нього й так заберуть, то хай він щось зробить нам для села. Що з того, що ми прийдемо половити рибу буде мати село? Тому краще взяти хоч якусь користь.

Але її слова викликали невдоволення людей. 

Та є жителі й з кардинально іншою точкою зору. Віталій Гуменюк закликав односельців не торгувати совістю та не зневажати Небесну сотню, яка полягла на Майдані за краще майбутнє та проти корупції. 

– Ви що не розумієте, що зараз відбувається? Нас просто хочуть банально підкупити. Ви хочете грошей? Вони дадуть вам грошей. Але коли ви прокинетесь, ви зрозумієте, що у вас гроші є, а лісів і ставків нема. Якщо ми зараз продамося, то ми не варті жодної краплі крові пролитої на Майдані. Я хочу, щоб Григорій Миколайович знав думку молоді. Ми не знаємо гарна він людина чи ні. Став він жертвою цих репресій чи створював їх. Але ми знаємо, що його люди стріляли, били й залякували наших односельців. І він нам не сусід. Хай все забирає і йде геть.


Ліс куплений, ставки в оренді

Про спірні 13 га лісу та 7 га ставків дещо розповів Володимир Гуменюк, колишній голова сільради:

– Ставки знаходяться в оренді фірми «Ласта-плюс», а орендодавцем виступає Віноблагроліс. Та як з’ясувалося, у документах власниками були зазначені «Ласта-плюс» та фізична особа Микола Харченко. Ліс площею у 13 га, був викуплений у 2009 році за $100 тис. Ці гроші тоді витратили на асфальтування дороги до школи. У тому ж 2009 році були скарги до генпрокуратури щодо неможливості доступу людей до ставків та лісу. Але звідти все приходили відписки, що все законно. Цікаво й те, що всі домовленості укладались з Калинівською РДА, а сільська рада не мала жодного відношення до цього. 

Калетник не проти

Григорій Калетник не з’явився на засіданні, хоча його дуже всі чекали. Як повідомив Кособуцький Віктор, котрий з ним розмовляв напередодні о 17:00, Григорій Миколайович відлетів вранці 1 березня до Криму у складі делегації. Але у телефонній розмові регіонал висловив наступне, зі слів Кособуцького Віктора.

– Якщо громада схоче все розгородити, забрати всі забори, я виконаю це бажання. Я підтримаю будь-яке рішення. Пропоную відкрити ворота для місцевих рибалок, купання та худоби. А щоб не ходили туди приїжджі – посадіть свою людину охороняти. Зарплату обіцяю платити в 1500 грн. Також можу частково сприяти у харчуванні дитсадка та школи, й будуванню спортзалу, –  передав слова Калетника сільський голова. 

Журналіст RIA надіслав повідомлення Григорію Калетнику з проханням прокоментувати рішення сільради та громади. Відповідь очікується. 

Прийняте рішення

Хоча громада вимагала негайного розкриття ставків, депутатам та сільському голові вдалося переконати їх діяти у правовому полі. До цього закликав Олександр Поліщук, заступник голови Калинівської РДА:

– Якщо ставити питання ліквідації огорожі, то треба вивчити документи та закони й діяти відповідно до них. Інакше та сторона може звернутися до суду і все анулює. 

Отже, рішенням стало звернутись до прокуратури Калинівського району про розірвання оренди та законність доступу людей до ставків та лісів.  

Площа маєтків Калетніків більша за Вінницю

Як повідомив секретар Свободи у Вінницькій області, Оксана Калетник має кілька домоволодінь у с. Буша Ямпільського району. Там розташовані старі хатини ймовірніше всього для зносу та будівництва нових. Під час лютневих заворушень, за словами секретаря, родина Калетників там переховувалась. Також сайт iPress повідомляє, що Ігор Калетник має маєтки у заповіднику на межі Гайсинського та Немирівського районів. Згідно документів територія володінь складає 29 тис гектар. Площа Вінниці, для прикладу, 26,5 тис га. На території володінь ферма, три будинки, що займають площу двох футбольних полів та майданчик для вертольоту. Загалом вартість майна, без урахування лісу, була оцінена у 80 млн. грн. 

Ганна Дідур

(097)6746954
а[email protected]

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    Підтримую! Нічого погано у тому, що людина має дачу не бачу! Тим більше, що Григорій Миколайович іде на любий компроміс, тоді не розумію чого люди такі невдоволені!?
  • Anonymous

    Мені здається,що кожен хто був би на його місці ,хотів чиось забезпечити себе і свою родину...
  • Anonymous

    Це не маєток,а просто комфортний будиночок....землі землями,але чіпати будинок це вже занадто!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:01 Сьогодні — Чистий четвер. Про суть четвертого дня Страсного тижня та молитви 10:00 ТОП-50 німецьких фраз і слів: емоції, почуття, сім'я, захоплення (новини компаній) 09:45 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 09:11 Вінниця сьогодні прощається із 26-річним військовим Артуром Доміновим Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 09:11 На «зебрі» по Пирогова збили дівчину. Утворилася тягнучка 08:28 Сьогодні вітаємо Зою та Романа. Історія та прикмети 2 травня 21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:23 Оголосили підозру жінці, яка бреше про українських полонених та виправдовує агресію рф 17:07 Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ 16:19 Поліція шукає 16-річну дівчину та 17-річного хлопця 15:55 Вкрала понад 200 тисяч? ОСББ на Лялі Ратушної звинувачує колишню бухгалтерку в махінаціях photo_camera 15:14 На Калинівщині перекинувся легковик. Загинула 20-річна пасажирка
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up