Савченко відповіла на лист вінницьких школярів. Тепер діти чекають її у гості

Савченко відповіла на лист вінницьких школярів. Тепер діти чекають її у гості

Листи Надії. Наприкінці березня учні школи № 21 вирішили підтримати українську льотчицю-бранку підбадьорюючими листами. А Надія - візьми й напиши відповідь. У її листах - і примарна обіцянка зустрічі

Коли наважуєшся написати своєму кумиру, відповіді, як правило, не чекаєш. От і учні школи № 21 надіслали наприкінці березня листи підтримки українській льотчиці Надії Савченко, сподіваючись, що хоча б прочитає. Писали у ті дні, коли їй повинні були оголосити вирок.

- І в середовищі дітей, і серед учителів ходили розмови про те, що ось-ось Надії мають оголосити вирок. Ми розуміли, у якому стані Савченко там - сам на сам із російським судом. Найменше із того, що могли зробити - так це написати листи. Навіть не сподівалися, що вона ці листи взагалі отримає, - розповідає Анжеліка Вовк, заступник директора із навчально-виховної роботи школи № 21.Спосіб доставки вибрали простий - впродовж одного дня усі бажаючі малювали малюнки та писали листи Надії Савченко. Наступного дня зібрали усю кореспонденцію в один великий конверт, заплатили 84 гривні та відправили листа у Ростовську область.

А шостого травня прийшла відповідь від льотчиці.

Відео дня

- Ми не сподівалися на те, що хтось нам повідомить, що вона його отримала. А коли 6 травня чергова принесла конверти, усі вчителі шоковані були. 6 квітня Савченко оголосила жорстке голодування. А восьмого квітня писала нам відповідь. Зрозуміло, що вона відписувала цей лист у дуже важкому стані.

Усього на адресу школи прийшло два листи від Савченко. Один лист  - для усіх учнів, а окремим листом вона подякувала учням 11 класу. Усі листи написані у двох екземплярах: один російською, один українською. У верхньому лівому кутку листів, перекладених на російську мову, написано: “Перевод для цензуры”, - прямо як у радянських концтаборах у часи Другої світової. Цікава деталь: у адресі відправника зазначено “Ростовская область, улица Украинская-1”.

- Я просила дітей, щоб вони будь-якими способами подякували їй за те, що вона відповіла. У листах вона сподівається, що ми зустрінемося. Чесно кажучи, зараз така ідея “зависла” у повітрі. Коли Савченко звільнять, проситимемо, щоб вона до нас приїхала, - каже Анжеліка Вовк.Олена Голованюк, учениця 11-А класу, каже: писали льотчиці, щоб підтримати. Надія ж натякнула у листі, що жоден лист без уваги не залишила.

- Писали ми листи усією школою, зокрема й наш випускний клас 11-А. Розуміли, що їй потрібна підтримка там, у чужій країні. Я, наприклад, писала у листі, ким хочу стати. Написала, що хочу стати юристом, що в будь-якому разі буду їй допомагати, якщо буде потрібна допомога. Надія Савченко відмітила у своєму листі маленьким штришком, що вона все-таки прочитала наші листи, - розповідає Олена.

Витримки із листів

“Ваші роботи дуже скрасили моє виживання у російській в'язниці... Щиро вірю, що ми ще зможемо зустрітися в рідній Україні дуже скоро!”

“Я ж буду боротися за Україну! Щоб серед молоді, такої, як ви, було більше патріотів, готових життя віддати за Україну і поменше було таких гнид, які готові тільки патякати через модні гаджети, які для них дорожчі за матір рідну!”

“Я також бачу і знаю, що відбувається в Україні, і душа в мене від цього просто розривається. Я розумію, що нам ще треба буде вичистити велику купу гною перед тим, як зажити гідно, по-людськи! Але я вірю, що в нас все вийде! Бо якщо не вірити, то і жити не варто! З Україною в серці із вдячністю до вас. Надія Савченко.”



 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Левадный Олегъ

    Что касается канонизации Савченко, у меня не очень хорошие новости...
  • Анонім

    кацапам не зрозуміти...
  • Анонім

    Думаю Савченко канонизируют. Все признаки святости присутствуют.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up