Саакашвілі у Вінниці: одні скандували "Міша!", інші кричали "Ганьба!"

Саакашвілі у Вінниці: одні скандували "Міша!", інші кричали "Ганьба!"
  • На мітингу очікували “тітушок”, які повинні були його розігнати. Але усі заворушення обмежились вигуками “ганьба!”
  • Саакашвілі дивувався силі силенній коментарів від перших осіб держави щодо його прориву. “А про дітей, що згоріли в Одесі, нічого не сказали!”
  • Говорив про дешеве розмитнення машин з Європи, виблискуючи годинником luxury-класу за 1,5 тисячі доларів


Чим ближче до площі Коцюбинського, тим голосніше чується з колонок: “Він повернувся заради України!”. Мова про Міхеіла Саакашвілі, який от-от повинен зустрітися із вінничанами на площі.

Напередодні зустрічі Сергій Чумак, очільник Української народної армії УНСО у Вінницькій області, у Фейсбуці припустив, що сьогодні на зустрічі із Саакашвілі буде неспокійно. Але найбільш агресивними сьогодні були тільки "змагання" на гучність двох таборів, один із яких кричав "Міша!", а другий — "Ганьба!".

Відео дня

У анонсі зустрічі зазначено: 17 вересня, починають о четвертій. Але от на годиннику вже 16.10, а Міхеіла Саакашвілі все нема. Тоді Леонід Марцинковський, вінницький керівник проекту “Рух нових сил”, запропонував вінницькій громаді обговорити деякі питання.

— Хто слідкує за нами у соціальних мережах, помітив, що тут протягом останніх двох днів повідомляли, ніби люди від Марцинковського обіцяли по 500 гривень за участь у мітингу. Поки офіційна частина не розпочалася, заявляю - нікому таких доручень не давав. жодних обіцянок і бути не могло. Хто прийшов за цими грошима, не гайте час, розвертайтеся та йдіть звідси, - сказав він і звинуватив у наклепах СБУ. — Якщо СБУ займається цими своїми штуками, то їхня справа.

Людей на площі - більше сотні. Але із журналістом говорити не поспішають і замість відповісти на питання, чого чекають від виступу, просто втікають або не хочуть розмовляти.

— Відійдіть, будь-ласка, подалі. Тут буде його(Саакашвілі - ред.) охорона, пильнуватимуть, аби чого не трапилося - тим часом ввічливо каже Леонід Марцинковський бабусям, що стали біля мікрофону.

Вигуки “Ганьба!” VS “Міша!”

Сам Міхеіл з’являється через 45 хвилин, і ще близько 5 хвилин проштовхується через натовп людей, що зібралися його послухати. Тільки-но він бере у руки мікрофон, як з лівого флангу чується «Ганьба! Ганьба!». Але це «Ганьба!» губиться у злагодженому скандуванні «Міша! Міша!».

За інформацією нацполіціі, «у заході взяли участь близько 200 вінничан, в тому числі, близько 50 прихильників Саакашвілі».

Але опоненти на цьому не заспокоюються:

— Чому ти(звертаються явно до Саакашвілі — авт.) розбурхуєш народ? — кричить хтось у мегафон на противагу мітингуючим.

Міхеіл не звертає уваги на опонентів, тільки говорить голосніше у мікрофон:

— Як тільки я виїхав із країни, Порошенко таємно позбавив мене громадянства. Вони(певно, мається на увазі українська влада — авт.), сподівалися, що я залишусь десь у Польші, знайду роботу і буду спокійно жити. Я сказав їм «ні!».

«...Два грузини - на українському мітингу...»

Тим часом, до чоловіка з виразним профілем, що стоїть неподалік, звертається хтось із натовпу. Це все відбувається приблизно так:

— Агов, чоловіче!

— ???

— Відійдіть!

— ???!!!

— Я - помічниця Саакашвілі! Відійдіть, будь-ласка, ви потрапляєте у кадр! Як це буде виглядати  - два грузина на одній фотці на українському мітингу.

Нічого робити - молодик із виразним профілем сунеться трішки вбік.

У цей час Міхеїл Саакашвілі висловлює подив із приводу масових коментарів від перших осіб країни щодо його прориву через кордон.

— Президент, який декілька заяв зробив, що ми зробили злочин, прорвавшись через кордон… Хоча, до речі, є заява польського уряду, у якій йдеться про те, що ніяких порушень, перетинаючи кордон, я не скоював. Поки ми просили перевірити наші паспорти, президент зробив із приводу цієї ситуації 5 заяв, генпрокурор - 9, навіть прем’єр-міністр, у якого, треба думати, немає більш важливих справ, прокоментував. Чому жодного коментаря від них не було по ситуації із Одесою, де три дівчинки згоріли у дитячому таборі?

Дешеве розмитнення та швейцарський годинник

Тут  у мікрофона зникає звук, і жінка похилого віку, що стоїть найближче до спікера, вигукує: “Міша, вони тебе всі бояться!”

— Знеструмили, але у нас є інші можливості поспілкуватись, - каже Міхеїл Саакашвілі. Тут йому передають мегафон звідкись ззаду, і він продовжує:

— Давайте, зробимо так, аби країною керували українці. Мені жодна посада не потрібна. Давайте, спитаємо народ, чи хоче він пенсійну реформу, чи хоче він сплачувати за розмитнення авто по 5 тисяч доларів. Я сюди приїхав на машині із грузинськими номерами, бо це у 2 рази дешевше, ніж якщо б в Україні купив!  - каже він, виблискуючи швейцарським годинником Longines класу «medium-luxury». Цей годинник із колекції Longines - Hydro Conquest, і ціна йому - 1,5 тисячі швейцарських франків або 1,560 доларів.

До слова, номери на його машині були все ж українські,  а не грузинські.

Потім, коли він вже просувався крізь натовп до машини(десь за двадцять хвилин шоста), пообіцяв зустрітися з усіма бажаючими 17 жовтня, на мирній акції під стінами Ради.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (44)
  • Olvol

    Це не миша! Це ее брат и сестра, - Мыхайлык!
  • Vladimir Molotov

    собака, зачем ты приехала в мой город?!

    Иванов Иван reply Vladimir Molotov

    да забыл  мозги еб..ть  тем у кого они ище там остались

    Иванов Иван reply Vladimir Molotov

    ты имееш свой город? так выдели мне что нибудь .я знаю как я что нибудь имею я могу и чемто поделится если это много для меня

    Vladimir Molotov reply Иванов Иван

    шизофазия?

    Иванов Иван reply Vladimir Molotov

    недоробок саакашвили имеет украину а только город ты такой дол...еб как и он

    Vladimir Molotov reply Иванов Иван

    интеренет-каратист, при встрече мне это скажешь

    Иванов Иван reply Vladimir Molotov

    а ты кому нужен прежде подумай

    Vladimir Molotov reply Иванов Иван

    пшёл вон чепуха

    Иванов Иван reply Vladimir Molotov

    ПНХ
  • Задунайский Торонтуй

    Больше всего Диану поразили часы за 1,5 тыщи долларов. Конечно же, у Мишико должны  быть китайские за 10 гривен.

    Задунайский Торонтуй reply Задунайский Торонтуй

    Лузеры, которым таких часов никогда не иметь, тут же злобно отминусовали, бгг)
  • З.А.Глядач

    Хто має можливість,поясніть Мішіко,що до порожньої голови руку не прикладають.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up