Ремонтували багатоповерхівку і «завалили» сарайчик у підвалі. Власниця збирається судитися

Ремонтували багатоповерхівку і «завалили» сарайчик у підвалі. Власниця збирається судитися
  • Світлана каже — усі біди від капітального ремонту, що 3 тижні тому провели у підвалі.
  • Напір води зник, а тут ще й ремонтують «по ремонтованому». І  її сарайчик, каже, у підвалі завалили.
  • Старша по будинку все заперечує: сарай впав сам, а з напором води все нормально, тільки є пара «але».

 

Світлана подзвонила у редакцію і розповіла наступне: ще 26 грудня у підвалі будинку по Академіка Янгеля, 68  робили ремонт на 200 тисяч гривень. Вже 28 грудня у трубах багатоповерхівки зник напір води, а сьогодні якась труба (імовірно, одна із замінених, припускає жінка) дала тіч. І тепер біля дому порається бригада робочих, які ремонтують по «ремонтованому».

У підвалі будинку повністю замінювали систему гарячої води та каналізації, розповідає Світлана.— Замовляли капремонт у міськвиконкомі за 200 тисяч гривень (за програмою «30 на 70» частину цієї суми збирали жителі будинку-  авт.). Кожна із квартир — а їх 90 — здавали по 600 гривень. Зараз от знову працюють ремонтні бригади. Напору води у крані нема. Питання: куди тоді гроші пішли?

Її слова підтверджує і Надія, що живе у цьому ж будинку на першому поверсі. Вона каже, що гаряча вода ллється слабенько.

Відео дня

— Коли чоловік відкриває кран у ванній кімнаті, аби поголитися, я не можу мити посуд — одразу холодна вода з крану тече, - каже Надія.

Мирослава, старша по будинку, розповіла журналісту, що ремонт бригада підрядника зробила гарно, претензій вона до них не має. — Справа в тому, що вертикальні стояки вони не замінювали. Змінювали тільки горизонтальні комунікації гарячої води та каналізації. Вертикальні стояки — теж старі. У мене, наприклад, він замінений. Так само і у сусідів. У тих, хто свої стояки не замінив, треба чистити сітку, яка стоїть перед лічильником. Як довести людям, що напір буде кращий, якщо почистити цю сітку? Хлопці з «Водоканалу» ходили на тому тижні по квартирах, і тим, хто відкрив двері, вони показали: напір у крані, дійсно, поганий, бо забита ця сітка.

Помилочка вийшла

Світлана проводить журналіста у підвал — тут й справді працюють люди в помаранчевих жилетах. Каже, що ремонтують систему гарячого водопостачання. Але виявляється, що ремонтують вони систему опалення.

Василь Острук, слюсар по обслуговуванню тепломереж «Вінницяміськтеплоенерго», розповів, що й до чого.— Ми — працівники «Вінницяміськтеплоенерго», ми зараз ремонтуємо систему опалення, адже ці труби знаходяться на балансі нашого підприємства. Це старі труби потекли. Цей витік не має ніякого відношення до стояка гарячої води. Бачите трубу із холодною водою — ми її дійсно від`єднали тільки-но. Але сьогодні і під’єднаємо назад. А якщо тут десь й протікла труба з системи постачання води, можливо, ремонтники недозварювали стик просто.

Є ще одна проблема

— Мирослава, старша по будинку, не сказавши жильцям ні слова, коли робили ремонт, найняла бригаду працівників вивозити сміття. Вона зруйнувала із робочими ту частину підвалу, де були сарайчики. Серед них і мій — його будував ще батько мій покійний, — каже Світлана.— Причому, ви можете подивитися: багато сміття просто не вивезено. То чого знадобилося рівняти з землею мою власність під приводом того, аби вивезти сміття, коли навкруги його купа лежить — і ніхто вивозити не брався.  

Каже, що старша по будинку не питала дозволу у жителів дому на таке прибирання..

— Виникне необхідність продажу квартири, наприклад, а у мене у документах зазначена наявність підвального приміщення. А де воно? На якій підставі зруйнували мою власність? Буду розбиратися через суд. Тільки от до міськради сходжу.Мирослава, у свою чергу, каже: у тій частині підвалу протікала каналізація, була купа сміття і фекалій.

— За весь час ніхто лопати не взяв і не почистив там нічого! І мені будуть розповідати, що я зруйнувала її майно? А хіба там можна було зрозуміти, чиє воно? От, знов повідкривали ці підвали — ну хай наносять сміття. До того, як сміття вивезли, там дрова — метрові кругляки —  хтось зберігав. Хоч я і не розумію нащо — дев`ятиповерхове приміщення має централізоване опалення.

Фото з "Вайберу" Мирослави: сараї до ремонту 

Previous Next

Сарайчик Світлани, розповідає старша по будинку, завалився випадково.

— Слава Богу, ще хлопців там не привалило! А як завалили ті сараї, одразу галас піднявся. Чого ж вона, розумна така, за двадцять років не прийшла, не почистила його? І взагалі, її сарай сам завалився. Знаєте, як? Починаєш чистити це приміщення, а воно там все сире, із купою сміття, взяло і склалося «хатинкою». То що, треба було залишити цю купу сміття там? А усе сміття з підвалу не вивезли, бо пані Світлана почала кричати на працівників.

Власник повинен слідкувати за своїм майном

Юрій Усов, адвокат зі справ нерухомості:

— Щоб відшкодувати збитки, треба знайти особу, яка їх заподіяла. Якщо є докази вини особи, тоді можна покласти відповідальність на неї. Доводитись вона може в тому числі і свідченнями свідків. Бувають випадки, коли навіть необхідно робити експертизу: внаслідок чого відбулися ці руйнації — чи це було систематичне підтоплення, чи причина у якихось катаклізмах. Але законом передбачений не тільки захист права власності. Закон закріплює за власником також і обов`язки. Власник зобов`язаний утримувати своє майно та, в першу чергу, повинен вживати заходів, аби запобігати такій руйнації.


 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Олексій

    Сам не раз ловив що жековські сантехніки різаком метал тирять та двері і штаби зривають
  • Anonymous

    а с какой это кстати в общем подвале дома есть "ее сарайчик". может она документы на него показать? нет?  значит и сарайчика не было.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up