Подробиці майбутнього перевтілення Бригантини

Подробиці майбутнього перевтілення Бригантини
На півострові зроблять місток через Тяжилівку, в середині майбутнього комплексу, який побудують ближче до вулиці Чорновола, будуть аквапарк, мультиплекс, кілька ресторанів супермаркетів і вернісаж

Уже в наступному році Бригантина може почати змінюватися до невпізнання. Інвестор планує побудувати на вінницькому півострові центр сімейного дозвілля, а заодно і привести до ладу прилеглу територію, включно з частиною Набережної.
Пропонуємо Вам подробиці майбутнього перевтілення Бригантини.
За словами головного архітектора Вінниці Олександра Рекути, у разі реалізації проекту, півострів перетвориться на центр для дозвілля, де вінничани зможуть відпочивати цілий рік.

Розваги для дітей
- Тут будуть об'єкти і сезонного використання, і ті, де можна буде відпочити протягом цілого року, - каже Олександр Рекута. - Загалом, на півострові можна гармонійно поєднати відпочинок, рекреацію, сам центр, і все що стосується відкритого простору території. Недарма тут передбачається дуже багато зон різного профілю і призначення. Це атракціони для найменших дітей, різноманітні лабіринти для старших і екстремальні зони, на зразок площадок для катання на роликах, скейт-парк і скеледром, який взимку може бути перетворений в "льододром". Крім того, передбачаються спортивні майданчики на яких можна розташувати волейбольні, баскетбольні, а, можливо, навіть тенісні корти.

Барбекю-зона
Це буде територія, де за словами головного архітектора міста, будуть максимально збережені зелені насадження. Барбекю-зона буде місцем так-званого тихого відпочинку, з альтанками і закладами в яких можна буде замовити щось перекусити.
Крім того, городянам обіцяють, що доступ на цю зону не обмежуватиметься. Тобто, теоретично, сюди можна буде прийти і поласувати власноруч приготовленим шашликом, не сплачуючи додаткову платню.

Відео дня
>Вернісаж
На оновленому півострові обіцяють знайти місце і для художників і народних умільців.
- Для них передбачається облаштувати вернісажну зону, - каже Олександр Рекута. - Планується, що тут проходитимуть виставки майстрів народної творчості, продаватимуть сувеніри, а художники тут зможуть виставляти свої роботи.

 

Аквапарк
Але найголовнішим, за словами архітектора, об'єктом буде аквапарк.
- Я дуже радий що після довгих дебатів вдалось переконати інвестора - зробити аквапарк, - каже Олександр Рекута. - Адже, в головах вінничан ця територія не сприймається  без водної рекреації. Бригантина - це вода і якщо навіть це буде взимку, - нам потрібно забезпечити цю функцію.
Крім аквапарку, в центральній будівлі буде продуктовий супермаркет та супермаркет дитячих і спортивних товарів.
- Все, на цьому торгівля тут закінчується, за виключенням окремих невеликих бутіків, де продаватимуться якісь супутні товари, - каже Олександр Рекута.
Два поверхи майбутнього комплексу займуть ігрові зони з зоною мультиплексу: шість кінозалів. Також тут плануються заклади швидкого харчування.
На третьому поверсі запланована ресторанна зона з відритими терасами з видом на Південний Буг.
- Тут може поміститися три зали, - каже архітектор. - Можливо, це будуть заклади з різною тематикою чи різними національними кухнями.
На підземному рівні запроектовані паркінги.
- Завдяки доволі великому рельєфу, їх там абсолютно реально зробити. Адже комплекс розташується доволі далеко від води - ближче до вулиці Чорновола, - каже Олександр Рекута. - виходить, що з одного боку (з вулиці Чорновола) частина будівлі буде повністю під землею, то з іншого - виходитиме назовні. Крім того, частина парковок буде розташована на території півострова. Ці місця плануються в першу чергу для відвідувачів майданчиків під відкритим небом.

Додаткові об'єкти
Окрім з побудовою самого комплексу інвестор має провести реконструкцію частини Набережної: від Центрального мосту до Бригантини.
- Також він планує відновити місток через річку Тяжилівка, щоб облаштувати там нормальний перехід і з'єднати вулицю Фрунзе напряму з Бригантиною, - каже Олександр Рекута. - Адже набережна не буде доходити тільки до Бригантини, а й дотягнеться, вздовж Тяжилівки до вулиці Громова.
Крім того, планується реконструкція транспортного перехрестя на перетині вулиць Чорновола та Громова, таким чином, щоб забезпечити нормальний заїзд на територію комплексу.

Богу мільтикомплекс не завадить
- Ми зустрічалися з представниками інвестора, який планує побудувати на півострові центр сімейного дозвілля. Нічого поганого в такому сусідстві я не бачу, каже Настоятель храму Ксенії Петербужської, яки розташований на Бригантині, отець Сергій. - Тим більше, що у них не буде об’єктів, де голосно звучатиме музика, яка б могла перешкодити проведенню богослужінь. Як мені пояснювали, в центрі буде тихіше, ніж іноді буває в Центральному парку.
Тому, я навпаки, більше схильний вважати, що від майбутнього сусідства виграємо і ми, і вони. Адже, якщо, наприклад, в цей центр приїде родина з області – вона зможе ще й заодно зайти і поставити свічку у храм. І навпаки, сім’ї, які приходитимуть на богослужіння, можуть відпочити у сусідньому центрі, адже це буде саме центр сімейного дозвілля, а не дискотека чи ще щось в цьому роді.
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (49)
  • Anonymous

    Церковь по определению там протестовать не будет, потому что заказчик объекта киевская фирма которая связана с российским ООО Пересвет которое учредила церковь МП. Так вот
  • Anonymous

    нью васюки прям. А реально это выльется еще в один торговый комплекс типа мегамола с дизайном как у мавзолея перед универмагом.
  • Anonymous

    Тільки церкву не зачіпайте! Вона за рахунок віруючих будуеться,прийдіть подивіця в неділю на службу там стільки людей що повернутись важко.
  • Anonymous

    И ни одного места для парковки авто! Какая огромная проблема с парковкой и проездом авто в раене фонтана! Что говорить об этой зоне! Будет место для 3х машин и все!!! Как всегда у нас сначало асфальтируют, потом вспоминают за трубы и роют заново!!!

    Anonymous reply Anonymous

    подземные парковки, алЁ?!

    Anonymous reply Anonymous

    Вы в это верите?? там и так вода "чвакает" под ногами, с нашими чудо-технологиями они толком подземные парковки на суше не могут построить не то что бы под водой!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up