Пересувні ЦНАПи та медицина онлайн: чиновники попросили швейцарців “увійти в долю”

Пересувні ЦНАПи та медицина онлайн: чиновники попросили швейцарців “увійти в долю”
На фото — Суна Каракас, експерт з питань управління та соціальної інтеграції Фонду Східної Європи, з перекладачем.
  • Представники Фонду Східної Європи перевіряли проміжні результати роботи вінницьких чиновників
  • Фінансування виділялося на впровадження адміністративних послуг онлайн
  • У ОДА зауважили: непогано би отримати фінансування ще й на пересувні ЦНАПи та школи онлайн

Співпраця Вінниці зі Швейцарською конфедерацією розпочалася 9 років тому — із трамваїв. А продовжилася вкладанням коштів у розвиток адміністративних послуг онлайн, впровадженням онлайн-субсидій та конкурсом IT-проектів. Така взаємодія триває вже два роки із запланованих чотирьох. На честь такого собі “екватору співпраці” представники Фонду Східної Європи приїхали перевіряти її проміжні результати.— Коли обласна адміністрація підписувала Меморандум із Фондом Східної Європи, у сфері Вінницького електронного урядування була така цілина-неоране поле. За півтора роки почалася системна співпраця. Зараз в рамках програми “Електронна Вінничина” визначено 12 центрів надання адміністративних послуг(авт.: далі — ЦНАП), і в 12 районах буде впроваджено пілотні проекти: в тому числі закупівлю техніки, програмного забезпечення. В рамках програми співпрацюємо також із Вінницьким технічним університетом. ВНТУ має стати закладом. де готуватимуть фахівців у напрямку електронних послуг, — повідомив гостям перший заступник голови ОДА Андрій Гижко.Та є деякі проблеми, які потребують особливої уваги, продовжував він.

  1. Ми хочемо, щоб усі послуги були уніфікованими з точки зору документів, термінів їх подачі. Тому що до цього проекту у нас були такі парадоксальні речі: щоб отримати субсидію, в одному районі треба було 4 подати документи, в іншому - 3”.

  2. “В українській поліції запровадили мобільні офіси для видачі водійських прав, ми хотіли б розширити співробітництво не лише в адміністративних послугах, а хотіли б запросити експертів вивчити можливість надання електронних послуг у таких сферах, як медицина та освіта. З 1 липня цього року буде запроваджуватися карта пацієнта. Якщо у містах з цим простіше, то у сільській місцевості складно запроваджувати. А це важливо, адже країна рухається у напрямку страхової медицини. Так само те, що стосується галузі освіти.

    Відео дня
    /li>
  3. “Коли ми підписували програму реалізації проекту EGAP у Вінницькій області, я казав, що у положення треба вписати пункт про PR-кампанію. Чому це так важливо для нас? Бо 360 тисяч сімей за 2016 рік оформили субсидії. Звичайно, не всі в електронному вигляді, — наприклад, в районах. Тому ми дуже хочемо,щоб була популяризація електронних послуг”.

На це Суна Каракас, експерт з питань управління та соціальної інтеграції Фонду Східної Європи, зауважила наступне:— Наше завдання — внутрішній моніторинг, який ми проводимо через два роки після того. як була розпочата робота. Але одним із завдань програми EGAP є гнучкість та пристосування до умов регіону, у якому вона працює. Тому ваші пропозиції будуть проаналізовані.

Володимир Романенко, директор IT-департаменту міськради, під час звіту згадав також і про систему електронних петицій, яку теж впроваджували спільно з Фондом Східної Європи.  

— Портал дуже спростив нам роботу. В нас розподілені обов’язки між юристами і діловодами. І це дуже зручний інструмент для людей. В нас за увесь час користування скарг одиниці, — зазначив він. —Також Вінниця була одним з пілотних міст по впровадженню субсидій-онлайн. Це масова послуга, яка показала вінничанам вигоди адміністративних послуг онлайн.

Після завершення зустрічі делегація поїхала дивитися на працю одного із нових ЦНАПів. Андрій Гижко попередив гостей, що вони їдуть дивитись на найкращий центр надання послуг.

— У містечках та селах із обладнанням та обслуговуванням справа йде гірше. Тож думаємо над концепцією пересувних ЦНАПів, — сказав він.  

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up