Перегони і ожеледь. Як велосипедисти намотували круги навколо “Підкови” на швидкість

Перегони і ожеледь. Як велосипедисти намотували круги навколо “Підкови” на швидкість

Велотраса була слизька і деякі гонщики, не втримавшись на поворотах, падали. Але тут же підіймались і рухались далі: то їдучи на велосипеді, то несучи його напереваги, то стріляючи із лука

Навколо соціально-культурного волонтерського центру “Блокпост Підкова”(колишній кінотеатр “Росія” - авт.) було повно людей вже об 11 годині дня. Власне, на цю годину і були призначені комбіновані новорічні фан-змагання “Доганяйко”. Але старт першого етапу перегонів(другий буде у березні)перегонів відсунувся на півгодини.

Відео дня

Але старт відсувається на півгодини - ще прибули не усі бажаючі взяти участь у зимових велоперегонах. 

via GIPHY

via GIPHY

Олександр Царевський, беззмінний організатор велозаходів, сьогодні просто допомагає у організації “Доганяйки”, зимових велоперегонів.

— На “Доганяйці” що мені скажуть, те і роблю, - посміхається Царевський, знизуючи плечима.

Аж тут підходить і організаторка Інна Галантюк. Саме вона чотири роки тому придумала зібрати знайомих велосипедистів на зимові гонки.

— Цьогоріч формат той же самий, але змінилося місце дислокації: три роки ми проводили їх на “Бригантині”, а тепер вирішили біля “Підкови” поганяти. “Доганяйко” я робила, аби просто зібратися із друзями і поспілкуватися. Бо зимових змагань як таких немає, і збиралися лиш на велопарад Дідів Морозів.

Так як просто ганяти велосипедом доволі холодно, то організатори вирішили зробити змагання комбінованими - щоб не просто собі їхати, а із зупинками: стрільбою з лука та підйомом по сходах.

via GIPHY

— У нас є лікар і аптечка, бо це ж все-таки зима, і наші перегони - свого роду, екстремальне заняття. Також кожен учасник ставив розписку, що сам несе за себе відповідальність. Травм за усі роки проведення ще не було. Але призи варті ризику: це аксесуари від магазину “Велодрім” та місячні абонементи призерам у спортивний зал “Максимус”, - розповіла журналісту Інна Галантюк.  

Біля майданчику для стрільби із луків стоять судді та інструктори. Євген та Володимир слідкують, як учасники стрілятимуть із лука.

— Стріляють одразу по 4 людини. Кожному дається три спроби, а за кожну хибу учасник отримує 15 секунд зайвого часу. Якщо велосипедист жодного разу не влучить у мішень, додаємо до загального його часу 45 секунд, а якщо проігнорує зупинку для стрільби - то й цілу хвилину “штрафну” отримає. каже Євген.

Людвіг та Олександр - інструктори зі стрільби із луку клубу "VinArchery".

— Ми якраз показуємо, як правильно вистрілити, і виправляємо позицію учасника, якщо вона неправильна. Аби поцілити в мішень, треба стати корпусом перпендикулярно до неї, а руку, у якій тримаєш лук, витягнути паралельно землі.  Головне - взагалі поцілити у щит, - каже Олександр.

На столах, біля яких стоять інструктори, лежать луки різних розмірів: більші і важчі - для дорослих учасників змагань, менші і легші - для малечі.

Інна та В’ячеслав постійно беруть участь у велозаходах. На “Доганяйко” прийшли повеселитися та поспілкуватися із друзями.

— Ну, траса така, ніби невелика, але досить складна із точки зору слизькості і сходів. Сходинки технічно складні, і тут краще велосипедистам були особливо пильними і не поспішати. Хто для чого їде, а ми просто заради веселощів, - каже Інна.

Цьогоріч змагання відбувалися окремо для учасників до 18 років, і окремо для тих, яким вже за 18. У малечі маршрут був трішки спрощений: 6 кіл, 2 заїзди на майданчик для стрільби із лука та ніяких сходів. Тоді як у дорослих старт починався із пробіжки через 3 сходових прольоти до своїх роверів, що рядком лежали у снігу, а далі -  12 кіл із тією ж пробіжкою сходами(вже із великом у руках), і стрільба з лука на 4, 8 та 12 колах.

На старті змагань учасники лишали велосипеди, і йшли до підніжжя сходинок, що навпроти Центрального мосту. Потім бігли наввипередки до великів, а звідти вже по маршруту, який був позначений червоними стрілочками. Деяких заносило на поворотах, вони падали, але тут же підіймались і далі жваво крутили педалі.

Після змагань, окрім призів, на змерзлих учасників чекав гарячий чай, кава із часником і гаряча ж каша.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up