На вулиці + 5. Але рибалок на Південному Бузі це не зупиняє

На вулиці + 5. Але рибалок на Південному Бузі це не зупиняє

Крига на Південному Бузі уся у проталинах та тріщинах. Ще трохи теплих деньків - і до льодоходу недалеко. Але рибалки на Бузі виходять на кригу. Кажуть, лід ще витримує

 

Журналіст RIA у понеділок, 27 лютого, вирішила підстерегти рибалок на льоді Бугу. І хоча здоровий глузд підказував, що такі знайдуться навряд чи, але все ж біля Кемпи близько 12 години рибалило двоє чоловіків. Нехтуючи усіма правилами безпеки, сиділи на кризі надто близько один від одного. А тим часом під Центральним мостом вже видніються широкі проталини. Рухаючись набережною від Центрального до Київського мосту, у очереті можна помітити невеличкі озерця талої води. А  метрів за 200 від храму на Київській на річці замість льоду видніється ополонка діаметром кілька метрів, у якій плавають качки.  

Найбільше рибалок - за Київським мостом, якщо рухатися проти течії. Із 15 людей вудять рибу на кризі за 20 метрів від берега. По іншу сторону річки юрба хлопчаків готується перебігти її по кризі. А що, сидять же рибалки чи не посеред Бугу - безпечно ж. Перебігають ріку все ж без наслідків.  

Ставати на лід лячно, хоча найближчий чоловік рибалить недалеко від берега - метрів за 10. Називати своє ім'я він не захотів, але розповів про товщину льоду охоче.- От дивіться, я опускаю палицю у ополонку і вишукую нею межу, де крига закінчується, - каже чоловік. Якщо вірити палиці, під ним мало не 30 сантиметрів криги. Але недалеко від нього вже проталини утворилися, а декілька льодових тріщин ведуть до очерету.

Відео дня

- Це не проталини. Спершу лід був, потім вода, потім знову лід, потім сніг. І от зараз тане саме сніг. А рибалити тут безпечно. Але ви ходіть там, де вже бачите, що стежка натоптана, от там і йдіть. У руках у чоловіка ехолот. Пристрій показує - під рибалкою 1,8 метра глибини.

- Он, до речі, показує, що під льодом пройшла риба, - каже чоловік. І додає: -Тут сильна течія, не дивлячись на те, що усього 1,8 метра глибини. Утягне, якщо не встигнути зачепитися. Але зараз лід небезпечний тільки на ділянці Бугу на вулиці Гонти.

Що б там не казали, краще і не думайте вибиратися на лід: зараз при температурі + 5 ходити по кризі Бугу небезпечно на усіх ділянках ріки.Ехолот показує: під кригою 1,8 метри глибини. Не дуже глибоко, але рибалка каже: біля берега сильна течія, яка, раптом що, може і затягнути під лід.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up