На П’ятничанах за допомогою мотокосарок та сокир розчищають парк

На П’ятничанах за допомогою мотокосарок та сокир розчищають парк

П’ятничанський пак вийшли прибирати не тільки жителі цього мікрорайону, а й сусідньої Кореї, студенти Технічного університету, жителі гуртожитку медичного закладу, громадські активісти. Територія парку - 32 гектари, тому сьогодні, 29 липня хочуть прибрати по-максимуму. Ще один такий суботник запланований на вересень.

Люди, які кожного дня тут гуляють, ходять на роботу збирають сміття, вирубують сокирами підлісок, загрібають територію парку. Планують розчистити хащі біля доріжки, яке веде до зупинки та прибрати сміття і гілля довкола адміністративного корпусу ендокринологічного диспансеру. Хочуть зробити привабливе рекреаціне місце — еко-парк.  

Відео дня

Організували суботник двоє молодиків, які пройшли тренінг від британської ради “Активні громадяни” після якого написали проект на створення “Еко-парку”.  Британська рада їх підтримала і надала мікрогрант. Молодь в соцмережах та за допомогою оголошень закликала громадян приєднатися до заходу. Мешканці відгукнулися, прийшли більше 20 людей  зі своїм інвентарем: граблями, сокирами, мотокосами, бензопилами. .

— Ще один такий суботник запланований на вересень. Еко-парк — це ми так називаємо привабливе місце для рекреації, яке тут має бути. Тому, що зараз це  не схоже на парк міського значення, — розповідає менеджери проекту “Еко-парк” Роксолана Варчук. — Активісти писали звернення в міськраду. І зараз виділили кошти на реконстукцію усього парку. Планують зпилити трухляві сосни і відправити їх на ліс. А на виручені кошти засадити парк новими деревами.

За словами мешканців, в цьому місці гуляє багато батьків  з дітьми, працівники лікарні ходять від автобусної зупинки через парк, а  діти до школи. На цьому відрізку шляху міськрада провела освітлення, проклали доріжку, яку потім заасфальтують.

— Я тут постійно прибираю. Перед Пасхою ми зібрали 140 мішків. От коли тут батьки з дітьми батьки гуляють, то вони постійно ходять з пакетами і збирають усе сміття, — каже голова комітету мікрорайону “Корея” Ольга Ковальська. — Сьогодні ми пройшли довкола клініки і зібрали мішків  п’ять десь. Там де п’ють, там і лишають пляшки, упаковки з-під сухариків. В суботу-неділю сюди приїжджають весільні кортежі, молодята фотографуються. Спочатку кидали пляшки у контейнер на дитячому майданчику. Та я привчила їх так: попили шампанське, і забрали потім усе це з собою.

Секретар комітету мікрорайону Зоя Яновська додає, що раніше таких хащів на П’ятничанах не було  

— Я тут усе своє життя живу.  Ми ходили до школи №14 і таких чагарників ніколи не було. Проводили суботники і всі виходили прибирати, в тому числі працівники лікарні. З боку керівництва лікарні це несерйозно, щоб люди приходили і самотужки наводили порядок. Вони ж тут працюють і допустили такий безлад.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Олексій

    Керівництво лікарні експлуатувало молодший медперсонал раніше, зараз є коло обов'язків.
  • Olvol

    Cьогоднi 29 липня, а не чеpвня

    Альбина Курбанова reply Olvol

    Дякую, виправили
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 19:03 Вінничан попереджають про відключення газу: адреси 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up