Авіакатастрофа під Львовом: на борту АН-12 було троє вінничан (ОНОВЛЕНО)

Авіакатастрофа під Львовом: на борту АН-12 було троє вінничан (ОНОВЛЕНО)
  • Зранку 4-го жовтня транспортний літак АН-12 зник з радарів за 14 кілометрів від міжнародного аеропорту «Львів». 
  • Літак здійснював вантажні перевезення і здійснив аварійну посадку, внаслідок чого розбився. 
  • На борту перебувало вісім осіб: сім – члени екіпажу і один супроводжуючий багажу. 
  • Вижило троє людей, серед них – вінничанин. 

 

Внаслідок аварійної посадки літака, на цвинтарі біля села Сокільники Львівської області, загинуло п‘ятеро людей. Серед них вінничани – командир літака Віталій Степаненко та бортовий технік Ігор Завадюк.

Троє отримали важкі травми. Їх доставили до лікарні №8 у Львові. Один із них авіаінженер із Вінниці – Андрій Амелькін. Як повідовляють у ДСНС, чоловіки були затиснуті. Потерпілі отримали значні скелетні та черепно-мозкові травми. Відомо, що всі хто вижив – були у носовій частині літака. 

«Пацієнти доставлені у важкому стані. Найважчий той потерпілий, якого оперуємо ще. У пацієнтів поєднані різні травми: у перших двох переломи плечової кістки, кісток тазу, третій має численні ушкодження, зокрема черепно-мозкову травму, відкритий перелом кінцівок. Після стабілізації стану повторно будуть оглянуті і, думаємо, що стабілізуємо всіх пацієнтів», – зазначив лікар Ігор Стояновський.

Називають кілька причин катастрофи: нестача пального, помилка екіпажу чи перевантаження. 

Директор вінницького аеропорту Ярослав Мазурець говорить, що екіпаж літака був висококваліфікованим і здійснив не один політ на військових бортах та цивільних літаках. 

– Сумнівів у тому, що це була не їх помилка – немає. Літак розбився з незрозумілих причин, – говорить Ярослав Мазурець. – Усі члени команди добре знали такі типи літаків і мали високий професійний рівень. 

 

 

У прес-службі аеропорту «Львів» повідомили, що літак летів з Віго (Іспанія) до Стамбулу (Туреччина). Екіпаж попросив посадку у львівському аеропорту на дозаправку.  

«Він не мав сідати у Львові. Він не мав дозаправлятися у Львові. Він попросив екстрену можливість дозаправитися, і просто не дотягнув до злітно-посадкової смуги кілька кілометрів», — заяив Андрій Садовий. Також очільник Львова сказав, що поруч були житлові будинки і катастрофа могла бути значно більших масштабів. 

Поліція відкрила кримінальне провадження  за ч. 3 ст. 276 (порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту) Кримінального кодексу України. Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що літак міг здійснити аварійну посадку через нестачу пального.

Animated GIF

Літак ‪був у експлуатації уже 51 рік. Належав авіакомпанії ‬«Україна Аероальянс». 

Журналісти «Радіо Свобода» зняли місце падіння літака за допомогою дрону: 

Прес-служба ДСНС показали на відео як рятували одного з членів екіпажу: 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Саша Черный

    на фотках такой крутой...   это все равно что бабу 51 год пластикой затянуть и мешок штукатурки на нее высыпать...       а сколько еще таких или даже еще старее , летают над нашими головами???    
  • Саша Черный

    жесть... 51  год самолету...    что вы хотели?   что бы он  летал 60-70 лет?      а если бы на жилой район грорхнулся?      до чего же дибилы есть на свете.....
  • Yan

    #У прес-службі аеропорту «Львів» повідомили, що літак летів з Віго (Іспанія) до Стамбулу (Туреччина). Екіпаж попросив посадку у львівському аеропорту на дозаправку.  #
    На gif фото показан полет с Испании к Львову, хотя должен был лететь по прямой в Стамбул. Или ошибка в статье или он целенаправленно полетел к Львову.

    Андрей Мирченко reply Yan

    Если попросил посадку во Львове . то и полёт проходил по маршруту Виго - Львов . Так и проложил маршрут по карте тот поц . шо готовил эту . с позволения сказать . статью . А навернулись : или горючки не хватило - всю дорогу встречныц ветер - экономить решили на керосине . или от возраста самого самолёта .

    Вадим Павлов reply Андрей Мирченко

    По карте проложил маршрут не поц, а флайтрадар. Можете сами убедиться. И у него был маршрут именно Виго-Львов. А не то, про что говорят некоторые политики и активисты. Предлагаю Вам принести свои извинения журналисту за сказаное. Если вы настоящий мужчина.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up