Мітинг в Агрономічному. Громада проти забудови села багатоповерхівками

Мітинг в Агрономічному. Громада проти забудови села багатоповерхівками

В Селі Агрономічне вчора, 24 липня жителі вийшли на мітинг проти будівництва житлового комплексу “Софія” на землі в 2,8 гектарів. Поряд зі школою і Гніванським шосе. За словами мешканців, в плані незаконно змінили цільове призначення землі. І тепер на території, що огороджена парканом, розгорнулися будівельні роботи.

Як розповіли люди,  довгий час  земельна ділянка знаходилася у користуванні школи. На ній вирощували овочі, які надходили в їдальню. Потім минулий  сільський голова (Постовий Володимир) дав цю землю в оренду ГО “Вінницька федерація футболу”. Кілька років на землі нічого не садили і не будували. Згодом орендар здав ділянку в суборенду.

— Суборендар тишком-нишком переробив цю землю під забудову замість спортивного комплексу без згоди депутатів, — розповідає депутат районної ради Лілія Гаврилюк. —  Прийшов цей забудовник до нас у сільську раду на сесію і нас обдурив. Сказав, що буде лише три будинки, інфраструктура для села. Що все зроблять. А потім виявилося, що план виконаний на 13 будинків, а не на три. План є, але сільською радою він не затверджений. Їм дали згоду лише на виготовлення документації. І будівництво продовжується.

Відео дня

Мешканка Агрономічного Тетяна додає, що звідки та як взялися зміни в плані невідомо. Ніхто з депутатів цих позначок не вносив. Каже, що це справа рук колишнього сільського голови Постового, який разом із землеорендарем замінили в плані цільове призначення землі. А діючий головуючий Шулікін якраз продовжує цю справу.

Житловий комплекс “Софія”, який хочуть звести, в селі не перший. Через нові забудови, Агрономічне, за словами його жителів, залишилося без води. Тому що багатоповерхівки будуються на системі водопостачання, що не розрахована на таку кількість квартир і жильців. Тому вони  “забирають” усю воду на себе.

Голова районної ради Сергій Сітарський також був серед присутніх. За його словами, коли земельні питання не погоджуються з громадою та сільрадою,  виникає конфлікт.

— Я зранку спілкувався з архітектором, він сказав, що тут забудова до 4-х поверхів. П’ятий вважається мансардним. В забудовників, на підставі договору оренди цієї земельної ділянки, дається дозвіл на початок підготовчих робіт. Як сказав архітектор, це значить, що вони можуть огородити, розчистити частину території. І зараз вони займаються оформленням дозволу на початок будівельних робіт.  Копати не мають права.  Якщо  викопують фундамент, значить вважається порушенням. Забудвоникам треба підписати нормальний договір з сільрадою, в якому буде зазначено, яка їхня доля в розвитку інфраструктури цього населеного пункту.  Адже що людей турбує? Що в них немає води в будинках, нормальної каналізації…

На самій ділянці стоять фури з матеріалом, складена цегла. Зайшовши на цю територію будівництва, ми запитали координатор будівництва, які роботи проводяться на даний час.

— Зараз йдуть підготовчі роботи до початку будівництва, — каже Олександр. —  До них входить: огородити  парканом територію, встановити баштовий  кран та провести заливні роботи під фундамент. Більше ми нічого не робимо. А те, що ми цеглину завезли, то це на інше будівництво —  на Вишенці (“Тріумф”). Бо там немає де розвернутися і том цю цеглу тимчасово складають тут.

Читайте продовження теми в наступних матеріалах

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Lana Chubach

    Мабуть, сільський голова Шулікін думає, що Агрономічне стало його власністю, а мекшканці села будуть боятися виступати проти влади. Він має засвоїти, що вже минули ті часи, коли той, хто при владі, дозволяв собі нехтувати законами.
  • Злата Лутчак

    Ооооо....Шулікін продовжує заробляти!!!Нічого такі апетити у нього! Чергове підтвердження корисливості цієї персони!!!Скоро і Вінницю розпродасть!!!
  • Ника Сазонова

    Оце вже Шулікин заробляє, на чому може. Вже скоро ве село продасть і виїде з-за кордон, ця схема всім давно відома..
  • Верона Неміш

    Що і треба було довести! Знову все заради збагачення! А ви, шановна громадо,  називається, сприймайте даний факт як хочете.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:06 Біля Гайсина легковик в'їхав у вантажівку. Обоє водіїв — не місцеві 18:27 Почали з дефіле в українському вбранні. У техуніверситеті відновили конкурс «Міс ВНТУ» 18:10 Від завтра ближнє світло фар за межами населеного пункту стає обов’язковим 17:13 Судитимуть бізнесмена, який привласнив та легалізував понад два мільйони «Укрзалізниці» Від читача 16:27 Розкажи бабусі про очищення судин 16:01 На «зебрі» по Зодчих легковик збив вінничанина. Потерпілий у лікарні 15:09 У Вінниці 17-річний хлопець на електросамокаті збив 64-річну жінку 14:04 Мобілізація, пенсії, оновлення ПДР. Що зміниться для вінничан у травні? 13:30 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 13:29 Його смерть підтвердили через п'ять місяців. Спомини про полеглого на Донеччині гранатометника 12:12 Три вулиці без світла, ще не двох — відключили деякі будинки. АДРЕСИ 11:55 Рецепт паски з сирною начинкою від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 11:20 Вакансії в Hannover Agro, Green cool, Грош та 87 актуальних пропозицій роботи у Вінниці 11:06 Більша частина Тяжилова без води. Відключення також діють в інших мікрорайонах 10:20 Де купити жіночу, чоловічу та дитячу вишиванку у Вінниці (партнерський проєкт) 10:01 Сьогодні — Великий вівторок. Суть другого дня Страсного тижня і головні правила play_circle_filled 09:07 Чуєте вибухи — зберігайте спокій! У Писарівці почали підривати кар'єр play_circle_filled 08:11 Сьогодні вітаємо Якова та Максима. Історія та прикмети 30 квітня 21:01 Для вінничан на травень приготували 11 екскурсій і турів. РОЗКЛАД 20:02 У Вінниці на благодійному ярмарку зібрали 39 тисяч гривень на потреби ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up