“Місто мертвих” у Вінниці. Як вам ця альтернатива кладовищам? (ОПИТУВАННЯ)

“Місто мертвих” у Вінниці. Як вам ця альтернатива кладовищам? (ОПИТУВАННЯ)

Вінничани брати Антон і Костянтин Якимчуки хочуть втілити цікаву ідею - побудувати “Місто мертвих”, простіше кажучи - склеп. Для цього в чоловіків вже є план, ймовірне місце розташування та велике бажання допомогти місту вирішити проблему з переповненими кладовищами.

 

Коли інженер Антон Якимчук збагнув, що його племінницю ховають на кістках на старому кладовищі в Луці-Мелешківській, вперше замислився про ідею створення “Міста померлих”. А коли приїхав на кладовище в село Малинівка (Літинський район), то побиті огорожі біля пам’ятників додали йому впевненості у доцільності ідеї.
За розрахунками пана Антона, на створення "Міста мертвих" потрібно шість мільйонів вісімсот тисяч гривень. Чоловік каже, що готовий будувати і за свої кошти теж.

Ліворуч - інженер Антон Якимчук, праворуч - його брат - професор Костянтин ЯкимчукСвяте місце, де не будуть ходити зайві люди розраховане на 200 – 300 років з можливістю продовження до 500 років. Це таке собі підземелля, побудоване із залізобетону за принципом «перевернутої піраміди». Кладовище на кілька поверхів,  кожен з яких висотою три метри. На цих поверхах розміщуватимуться бетонні ніші по блоках.  

Проект «Міста мертвих» на ескізі

Відео дня

- На кожному поверсі буде вентиляція, система пожежної безпеки, - каже Антон Якимчук. - А електронна база даних надасть всі вичерпні відомості про похованих в «Місті мертвих».  - Наприклад, поховали людину, а її син чи правнук поїхав кудись в Аргентину. Прийшов сюди і легко знайшов свого родича по портрету та прізвищу.  При цьому, як кажуть винахідники, “Місто мертвих” розташовуватиметься на відстані вісім-десять кілометрів від Вінниці на непридатних для сільгоспвиробництва земельних ділянках - ярах. Наприклад, таку ділянку Антон та Костянтин знайшли за Агрономічним на Гніванському шосе, а ще на окружній.

Опитування

Як ви ставитеся до ідеї створення "Міста мертвих"?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Олекс

    чудово!
  • Anonymous

    А коли слеп заповниться, будувати ще один (що мало ймовірно) або викинути кось "на задній двір"? Ні, краще вже хай кремують, а прах хай над морем розвіють, чи в горах або родичі на полицю ставлять - це вже хто як хоче. А базу даних можна в крематорії зробити.
  • Vladimir Molotov

    под Агрономичным такое предлагаю построить…
  • Анонім

    постройте лучше крематорий, не хочется что б твое тело после смерти черви кушали, а мирно сгореть в огне

    Булгакова Светлана reply Анонім

    Нашій мафії не вигідно будувати крематорій, адже хто ж буде "башляти" за місце на кладовищі, за надгробки? Ось в 2012 році кладовище на Луці збільшили на 6 гектарів і толку, місць уже не має, потрібно ще збільшувати, а далі ще і ще. Напевно як усю Вінницю обкладуть кладовищем може тоді задумаються над крематорієм.

    Анонім reply Булгакова Светлана

    Вобщето крематорий - очень даже выгоден муниципальной мафии,

    во первых он будет один - значит монополисты на рынке.

    во вторых за места и надгробки всёравно будут башлять.(спросите у гугла о занчении слова колумбарий), и поскольку он будет однин (а бегать с урной потгороду и сыпать прах по ветру вам никто не разрешит, хотя это у юристов нужно спросить) то мафия не будет в пролёте.

    в третих - откаты с церковников при криматории за отпевание и прочие услуги (если они конечно смогут под крышу крематория загнать все конфессии)



    крематорий не решит проблемы коррупции, но хоть немного сделает жизь людей(родственников умерших) комфортней.



    а вот склеп - это полная фигня.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up