Масляна: оригінальні ідеї та секрети хороших млинців від вінницьких шеф-кухарів

  • Попереду ще три дні масляного тижня
  • Якщо ви уже втомилися від традиційних млинців, то спробуйте насолодитися смачними і незвичайними млинцями та іншими стравами з додаванням млинців
  • Своїми ідеями діляться вінницькі шеф-кухарі
Масляна: оригінальні ідеї та секрети хороших млинців від вінницьких шеф-кухарів

 

Анатолій Берая, шеф-кухар ресторану «Ренесанс» вважає, що у млинець можна загорнути все, що завгодно, головне - включити фантазію. Наприклад, ви можете зробити млинець з моцарелою і томатами. Якщо хочете оригінальну страву, то будьте креативними. - Я навіть для одного кафе робив меню, то взагалі так «розійшовся», що зробив блакитний млинець з чорницею, - згадує Анатолій. І розкриває маленьку таємницю, щоб отримати такий колір млинців, потрібно взяти сік з чорниці та «вивести колір». Тобто поступово додавати барвник, поки не досягнете потрібного кольору. 

Блакитні оригінальні млинці

Ще один варіант Анатолія - салат "Цезар". До чого тут млинці? – спитаєте ви. - В Цезарі використовують сухарі, а ми замінили їх на млинці.

"Цезар"...але з млинцями

Віктор Палевський, шеф-кухар ресторану «Гетьман», пропонує приготувати шоколадні млинці з тушкованим (томленим) бананом та салат з шпинатним крепом.

Креп - так млинці називають у Франції, де вони є вуличною їжею і там їх готують у спеціальних кафе. Отже, готуємо салат з шпинатним крепом, куркою та копченим соусом. Спочатку готуємо креп, для цього в тісто для млинців додаємо шпинат і добре взбиваємо. Смажимо млинці, тільки не засмажуємо, можна навіть готувати лише з одного боку. Після чого млинці ріжемо на смужки і висушуємо їх у будь-якій формі. Сушити потрібно у духовій шафі при температурі 100-150 градусів до сухого стану. Готуємо соус в маленькій сковорідці, обсмажуємо дрібно порізані бастурму і парму, заливаємо вершками, доводимо до кипіння і знімаємо. Далі готуємо куряче філе в сю-віді, зачищену курячу грудку, солимо, перчимо, додаємо вершкове масло і вакумуємо.  В домашніх умовах це можна зробити за допомогою звичайного пакету з застібкою зіп-лок, опускаємо у теплу воду температурою приблизно 65 градусів на 1 годину, важливо дотримуватись температурного режиму при приготуванні. Далі готуємо цибулеве конфі, нарізаємо ріпчасту цибулю соломкою, обсмажуємо на олії на малому вогні до золотистого кольору, додаємо цукор і соєвий соус, перчимо. Далі збираємо сам салат, в мікс салату додаємо конфі та соус, ретельно вимішуємо і викладаємо на тарілку через гарнірне кільце і обмотуємо слайсами з огірка, зробленими за допомогою овочечистки. Зверху викладаємо куряче філе, приготоване за технологією сю-від, на нього шпинатний креп, збоку рулетики з огірка, моцарелу-міні, томати свіжі, та поливаємо нашим соусом і соусом бальзамік. Декоруємо мікрогріном з гірчиці.

Другий варіант від Віктора - млинці чорного кольору з лососем та вершковим сиром. Для їх приготування використовується звичайне тісто на млинці, в яке додали чорнила каракатиці для чорного кольору (чорнило можна замовити в інтернет магазинах). Сам млинець намащуємо вершковим сиром та викладаємо слабосолений лосось з міксом салату, закручуємо і декоруємо лимоном, рулетиками з огірка, болгарським перцем, сирним соусом та зеленню.

Солодкі варіанти млинців

Віктор Палевський запропонував зробити млинці з додаванням какао, каже, що ця  страва дуже смачна як десерт. Для начинки беремо вершки, додаємо свіжий натертий імбир, шоколад або какао, добре вимішуємо і доводимо до кипіння, кидаємо банан, нарізаний соломкою, і тушкуємо 2-3 хв, знімаємо і закручуємо цю начинку в млинці. Декоруємо фруктовими топінгами, м'ятою, мигдальними пластівцями і цукровою пудрою. 

Анатолій додає, що можна готувати панкейки – млинці, які так популярні у Америці, також будуть смакувати і у нас. 

Смачні панкейки

Також можна зробити млинець з грушею і морозивом або із соусом з лікером Бейліз.

Секрети хороших млинців від Віктора Палевського


- всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури
- борошно перед додаванням у тісто потрібно обов'язково просіяти, щоб наситити його повітрям
- спочатку потрібно взбити молоко з яйцями, цукром, щіпкою сілі, і трішки води потрібно теж додати, щоб вони були не такі забиті. Після чого додаємо борошно і наприкінці олію. Саме в такому порядку потрібно замішувати всі інгредієнти для хорошого тіста


- для того щоб млинці довше були ніжні і не так рвалися, можна додати картопляний крохмаль, приблизно неповну столову ложку на літр тіста
- найкраще смажити млинці на чавунній сковорідці, так як вона рівномірно прогрівається. Якщо млинці до сковорідки пристають, то перед приготуванням її потрібно добре прогріти з сіллю і протерти серветкою, налити олію і смажити, найкраще для млинців тримати окрему сковорідку, яку не потрібно мити, а лише протирати добре серветками


- дуже важливо вгадати з консистенцією тіста, вона повинна бути не густа і не рідка, хороше тісто схоже на рідку сметану, густе тісто буде дуже "давким", а рідке буде рватися
- млинці потрібно смажити на добре розігрітій сковорідці, змащеній жиром, але не потрібно лити на неї жир, можна змастити сковорідку за допомогою силіконової кісточки чи навіть паперової серветки
- для швидшого приготування користуйтеся декількома сковорідками одночасно

 

- щоб млинці не злипались, потрібно викладати їх на декілька різних стопок і давати їм вистигнути, змащувати кожний вершковим маслом
- аби не було у тісті грудочок, його потрібно взбити міксером чи блендером , додавати борошно, поступово всипаючи маленькою порцією

Коментарі (1)
  • Sashko Stolyarov

    нема на вашу масляну православної церкви :D
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Вінниці за сьогодні

14:59 Новий український правопис: розпочалось обговорення. Що змінять? 12:54 Передав в’язню заборонену річ. Що буде за хабар службовцю колонії? 11:52 ДТП на Соборній: водій Volkswagen врізався у трамвай. Відео за вихідні play_circle_filled 10:59 Смертельний відпочинок: на Вінниччині втопився 32-річний чоловік Від читача 11:28 Футболісти міста мають шанс визначити найкращого у Футбольній Битві Районів 10:26 Чому здорожчав проїзд? Коротко про нову ціну в громадському транспорті 10:10 Куди діваються німецькі дизелі та як обійти норми «Євро». Огляд автоновин 09:39 Пожежа у вінницькій тюрмі: евакуювали сто в'язнів. Причину з'ясовують 08:30 Що очікує долар, євро та рубль на цьому тижні (20 – 26 серпня)? 07:34 Прогноз погоди в Вінниці сьогодні, 20 серпня 2018 року 21:42 Переможця обласного Суперкубку визначили у серії пенальті photo_camera 19:30 Завтра у Вінниці на дев'ять годин знеструмлять одну вулицю 18:30 На Вінниччині розмальовують в українському стилі сільські зупинки photo_camera 18:29 Фотоностальгія. Як змінилася Вінниця за кілька десятиліть photo_camera 17:15 У Козятинському районі на полюванні поранили 39-річного мисливця 16:35 У місті встановили ще дві нові зупинки для громадського транспорту 16:33 «Не буде цей пам’ятник стояти». Акцію протесту планують у Жмеринці рідні загиблих на Майдані 16:18 Творчий «пантеон». Кого намалювали на новому муралі біля МакДональдсу photo_camera 15:53 Де на Вінниччині не рекомендовано купатись. Перелік водойм
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Не пропускай новини — долучайся до нас на Facebook
keyboard_arrow_up