Лучіано Бротто у Вінниці вчив правильно пити граппу

Лучіано Бротто у Вінниці вчив правильно пити граппу
Власник італійської торгової марки розкоркував у Вінниці пляшку найкращої у світі граппи – алкогольного напою з виноградних шкірок - вартістю 150 євро. Те, що залишилося після дегустації у нас, мають спробувати ще в п’яти містах України

Виробник італійської граппи, власник торгової марки «Centopercento» Лучіано Бротто власноруч розливав свій напій вінничанам у дегустаційному залі виномаркету «Wine Time». Він прилетів, щоб представити різні види граппи у п’яти містах України та навчити нас правильно споживати цей алкогольний напій.


- Дуже важко італійцю розповідати про національний напій граппа людям, які знають що таке благородний напій горілка, але я спробую, - каже Лучіано Бротто.
Що відчути аромати граппи, виробник радить пити її зі скляних чарок або пузатеньких келихів, щоб було більше повітря всередині. Наповнивши келих не більше як на три чверті, почніть з оцінки кольору і прозорості, потім насолодіться ароматом і, нарешті, перейдіть до аналізу смакових відчуттів. Зробіть невеликий ковток і потримайте напій у роті кілька секунд, щоб відчути не тільки смак, але і післясмак. Граппу п'ють маленькими ковточками, смакуючи та вдихаючи аромат напою. Граппу не потрібно пити «залпом», це не дасть можливості відчути різні аромати, які змінюються в напої через деякий час. В залежності від виду граппи можна відчути ноти мигдалю, вишні, ванілі, перцю, фісташок, лісових ягід, свіжоскошеної трави чи осіннього листя… Молоду граппу краще пити прохолодною, а витриману - кімнатної температури. Приблизно так само п'ють молоді і витримані вина.


Відео дня
>- Про граппу я дізнався багато нового. До цього я знав лише, що це горілка з винограду, не вникаючи у всі тонкощі. Сподобалися різні види напою, інформація про них та сам виробник. Дуже цікава людина, - каже Костянтин Дуднік.

Граппа - напій недешевий. В залежності від виду граппи ціна за пляшку починається від 400 гривень. Граппа, яка, за словами Лучіано Бротто, визнана кращою в світі, коштує 150 євро. Одну пляшку такого напою виробник привіз в Україну. У Вінниці він успішно її розкоркував та розлив по бокалах для дегустації по сім-вісім грамів, як і потрібно, щоб відчути аромат та смак напою. Залишки граппи поїдуть на дегустацію в інші міста. Якщо хтось захоче купити таку граппу, її потрібно замовляти заздалегідь. Виробник каже, що вона виготовляється дуже маленькими партіями.
- Деякі мої друзі не пішли на дегустацію не тому, що не хотіли, а просто не змогли. Я купив їм граппу, яка найбільше сподобалася своїм винним смаком, і віднесу її в подарунок. Пляшку підписав Лучіано Бротто спеціально для них. Хочу, щоб друзі скуштували цей напій і відчули енергетику сьогоднішнього вечора.

Довідка
Граппа, також відома як вино граппа - італійський виноградний алкогольний напій міцністю від 40 до 50 градусів. Виготовляється шляхом перегонки виноградних вичавків. Спочатку граппа вироблялася для утилізації відходів виробництва після закінчення винного сезону, але швидко стала вироблятися серійно і продаватися по всьому світу. У минулі часи граппа була народним бальзамом. Це дистилят з виноградних вичавків, щось на кшталт домашньої самогонки, яким простий люд зігрівав собі шлунок. Зараз її подають в елегантних салонах у якості діжестиву - напою, що подається після їжі.
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (38)
  • Anonymous
    А как насчет граппы с ароматом черешни чайной розы и др. ягод, вкус продолжения аромата. Или первый аромат бочка с рыбой, пару минут постоит и аромат развивается в чернослив копченый + полная корзина сухофруктов. Но если вы пьете залпом, вы обжигаете рецепторы и вкус для вас потерян (пейте водку). А для того чтобы насладится хорошим крепким напитком, для начало налейте в бокал (в зависимости от напитка подбираем бокал) потом ощутите его аромат. Только не суйте нос сразу в бокал, чтобы не обжечь рецепторы легкими спиртами. Понюхайте на расстоянии около 10 см., 5 см и со временем нос в бокале. Возьмите в рот маленький глоточек покатайте его во рту, ощущая, как он медленно растворяется теплым облаком, согревая душу приятным теплом. Посидите, насладитесь послевкусием. Культура пития это наслаждение а не опьянение!!!
    Anonymous reply Anonymous
    Питие определяет сознание
    Anonymous reply Anonymous
    Та єто подобие чачи, капец учит пить!!! Кто ещё кого научит пить))). Прям такой єстетичній и єллегантній напиток что даже надо учить пить))). Єто как водку учить пить, налил , бахнул и всё.. мастер 5го дана))
  • Anonymous
    Продолжу. Ром в основном делают тоже с отходов переработки сахарного тростника. Но сделать его можно что от 50 гр. умираешь, а можно что не каких денег не жалко. На счет граппы: Производится из мезги (кожура винограда) которая остаётся после изготовления вина, современные прессы отжимают виноград деликатно оставляя в мезге около 30% сусла (виноградный сок). И отжимки берут с виноделен которые делают вино не за 3 рубля, а бутылка такого вина может стоит 100$ и более. Соответственно качество материла очень высокое, спирты получаемые из него ароматные качественные плюс обработка деревом (выдержка в бочке) делает этот напиток неповторимым. Если вы не пили нармальной граппы (только Италия делает напиток под названием граппа) я вам сочувствую. Граппа имеет широкий спектр ароматов и вкусов. При выборе граппы посоветуйтесь со специалистом, и он поможет подобрать напиток под ваш вкус. А то лучше: вино, самогон, виски, текила, кальвадос, чача (родственник граппы), водка, горилка, коньяк, арманьяк, шерри-бренди и так далее. Это такой же вопрос кто лучше блондинки или брюнетки? Многие сами не знают своего вкуса. Мой совет пробуйте разные напитки и найдете свой. А писать «Господа лохи - ведемся, налетаем, жрем, восхищаемся!» и является ярким представителем этого сословия. Покупая дешёвые напитки не ждите от нах сверх естественного, хотя среди них тоже всегда можно найти интересное если они орегинальные.
    Anonymous reply Anonymous
    нормальный напиток не может быть сделан с отходов производства - граппа в отличии от коньяка, арманьяка, бренди (типа Наполеон) делается не из винограда, а из жмыха, где уже почти не осталось полезных веществ... Живу в Канаде, перепробовал напитки со всего мира - граппа ГОВНО даже по сравнению с украинским самогоном, не говоря уже о коньяке, кальвадосе, арманьяке, односолодовом виски и другим действительно качественным напиткам...
  • Anonymous
    Да молодцы отписались просто супер!!! 1) Культура питья это не означает пить, а употребления алкогля в небольших количествах. Употребления как в сопровождении гастрономии, аперетивом( для подготовке к приему пищи) и так же диджестивом ( для улудшения усваивания пищи). Но самое главное это не градус в голове! Самое главное наслождение вкусом напитка в небольших количествах.
    Anonymous reply Anonymous
    Алксандр, ты похоже эстет - наслаждаешся самогоном из винограда, обычный самогон тебе уже не подходит
    Anonymous reply Anonymous
    Слишком большая разница, между самагоном в Украине ( который гонится из сахара и дрожей, а они не передают аромат и вкус исходного сырья. Плюс не обрубываются головы ( первак) и хвосты ( спирты богатые сивушными маслами и др. ) в отличии от граппы которую предстовлял Лучиано Бротто ( почитай его биографию) Граппа которая стояля на столах на вручении Оскара.
  • Anonymous
    Можно ещё на фоне горисполкома. (всё в наших руках)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Хлороформ, амоній і залізо знайшли у воді жителів Вінницького регіону 20:23 Від ринку Каліча до Муніципального: історія Вінницьких базарів у фото та фактах photo_camera 20:02 Заборонений лівий: на Хмельницькому шосе встановили обмежувальні стовпчики 19:19 Плавання, гандбол і не тільки: що доступно дітям і дорослим у спорткомплексі «Аква-Він» Від читача 13:08 Поліцейські екстрадували організатора злочинної групи паліїв, який переховувався за кордоном 19:02 В центрі міста з’явиться окрема смуга для громадського транспорту. ОПИТУВАННЯ 18:03 Масове отруєння в Калинівці: після шаурми в лікарні опинилося 25 людей, серед них семеро дітей 17:45 Троє дітей без даху над головою: у Крушинівці дрон знищив будинок родини 17:12 «Щоб не робив, бачу пораненого сина»... 14 дронів з іменами Героїв полетіли до бійців «Азову» 16:18 У Вінниці завершують реконструкцію Соборної. Тролейбуси змінять графік руху 15:34 Керівницю «Вінницязеленбуд» внесли до реєстру корупціонерів. Хто тепер керує підприємством? 14:52 У сервісному центрі Вінниці вперше зареєстрували гірничого велетня. Спецтехніка отримала номер 00001 14:24 У Вінниці планують відкрити нові заклади освіти. Де та які саме? 14:08 Липневі тури від Офісу туризму: музей трамвая, пошуки дзену і смарагдова вода чекають на вінничан 12:54 Вінницьку прокуратуру очолив Олег Ткаленко — прокурор з мільйонними статками 12:02 Героя України Максима Устименка, який загинув у бою на F-16, чекали вдома на Вінниччині photo_camera 11:06 У Вінниці врятували жінку з раком і тяжкою хворобою серця. Медики провели комбіновану операцію 10:40 Де замовити смачний торт, печиво та інші солодощі у Вінниці (партнерський проєкт) 10:08 Поліцейський зробив пропозицію випускниці просто на сцені медуніверситету play_circle_filled 09:46 Оперативна інформація для вінничан: де і чому не буде світла та води 1 липня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up