Кращі колядники і щедрувальники йшли по Соборній та співали старовинних пісень

Кращі колядники і щедрувальники йшли по Соборній та співали старовинних пісень

Сьогодні рух по головній вулиці міста перекрили: це близько 300 щедрувальників прямували до головної ялинки Вінниці, наспівуючи старовинних колядок. Дивіться, як це було

 

Водій маршрутки “5А” по телефону попереджає свого колегу:

— Там чогось Соборну перекрили, мені довелося коло робити, на Лева Толстого повертати. Що то воно там діється? Сподіваюсь, ненадовго…

Рух по Соборній і дійсно заблокований: це пісенні колективи прямували головною вулицею до Головної ж ялинки, злагоджено співаючи колядки-щедрівки. Так у Вінниці починався вже четвертий фестиваль народної творчості “Різдвяне диво”.

Відео дня

Свято розпочалося об 11 годині. Перед самим його початком народні пісенні колективи з усіх куточків Вінничини “взяли в оточення” Вінницьку міську раду. При кожному з них - табличка із назвою міста, звідки ансамбль. Тут були і Чернівці, і Немирів, і Шаргород, і Бар.— Колектив в нас називається “Ковалівчанка”. Цей фестиваль вже став традицією — збирамося кожного року, коли є можливість. Ну, наш Немирів вже точно частенько приїжджає сюди, - каже Таїсія Свентук з села Ковалівка Немирівського району.

По діагоналі від “Ковалівчанки”, на протилежному боці імпровізованої сцени, розташувався колектив “Джерело” із Чернівецького району. — Ми співаємо уже 20 років, а якщо у званні “народного колективу” - то вже 13 років . Нас у колективі дванадцятеро. Вже четвертий рік приїжджаємо сюди. Сьогодні співатимемо дві щедрівки: “Ой, у полі там стоїть стаєнка” і “На мураві біл білила”. Це дуже давні традиційні колядки, - каже Феодосія Соболевська.— Ой, музики, гучно грайте! Не баріться, заспівайте!” - виспівує зі сцени чоловік у шароварах із Різдвяною зіркою в руках, а вже його спів підхоплює решта колективу. Одразу ж після цього виступу до вітального слова запрошують керівництво міста. Мер та його заступники бажають громаді щастя-здоров’я у новому році.  А далі Соборну перекривають заради Різдвяної ходи до Головної ялинки міста.Кожен із районів Вінничини презентував також і свою світлицю, де були зібрані вироби майстрів і сила силенна випічки на будь-який смак. Все це відбувалось під акомпанемент старовинних колядок та щедрівок.




 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстримала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? photo_camera 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up