Кіпр відміняється? Жінка чекає на закордонний паспорт вже 2 місяці

Кіпр відміняється? Жінка чекає на закордонний паспорт вже 2 місяці
  • Жінка подала документи ще 2 місяці тому, а закордонного біометричного паспорту нема до сих пір
  • Якщо вона не отримає паспорт до п’ятниці, “згорить” її поїздка на Кіпр
  • Начальник обласної міграційної служби розповів, чому із видачею паспортів виникають затримки

“Швидше! Беріть таксі та приїжджайте до мене в управління!” - нервовим голосом говорить вона у слухавку редакції RIA.

Людмила дуже схвильована - і її можна зрозуміти, адже її поїздка на Кіпр от-от “згорить”.

— Я 17 серпня 2017 року подала заяву, щоб мені зробили біометричний паспорт. Простий закордонний в мене є, але треба біометричний, аби без віз у країни Європи їздити. Мені сказали, що я паспорт отримаю 5 жовтня, максимум - до 10 жовтня. Але от вже 17 жовтня, рівно 2 місяці від того моменту, як я подала документи - а паспорта немає! Я підійшла у відділ, де видають паспорти, а мені сказали: ваш паспорт буде ще через місяць! Тобто треба зачекати ще 20-30 днів!

Відео дня
blockquote>

Туристична поїздка безкоштовна для жінки - за все сплачує косметична компанія, у якій працює Людмила.

— В п’ятницю зранку я вже маю передати цей паспорт, а сама поїздка - на суботу!

Людмилі сказали залишити заяву на ім’я начальника головного управління державної міграційної служби у Вінницькій області Бориса Наливайка, а також документи, які підтверджують те, що поїздка все ж відбудеться.  

Заяву Людмила залишила, а от документів - квитків на літак чи путівки, чи навіть електронного листа, який би повідомляв про подорож - у неї нема. Каже, з’являться тільки у п’ятницю, 19 жовтня.

Чому затримки?

Борис Наливайко розповів журналісту, що попит на закордонні біометричні паспорти втричі перевищує норму. Власне, самі документи оформлюють вчасно. Але затримки виникають на етапі друкування паспорту: поліграфічний комбінат “Україна” просто не встигає друкувати, бо величезна кількість звернень.

—  Питання не в тому, що щось ми зробили не так. Ми все виконали згідно своїх компетенцій. Єдине питання - очікуємо виготовлення паспортів на поліграфічному комбінаті “ Україна”.  Якщо людині паспорт потрібен терміново, вона повинна написати заяву та  надати підтверджуючі документи. А потім ми звертаємося до Києва та клопочемо, аби таким громадянам документи першочергово друкували. Про таку ситуацію громадян попереджали і на сайті ДМС, і через ЗМІ.

Що за підтверджуючі документи? Це може бути авіаквиток, квиток на поїзд чи навіть просто електронний лист, де повідомляється про поїздку.

—  До мене на прийом, приміром, приходила громадянка з документом про те, що потрібно лікування за кордоном. В першу чергу, видаємо діткам АТОвців, яким потрібно поїхати на оздоровлення, онкохворим.

Борис Наливайко розповів, що надіслав до Державної міграційної служби України від Людмили лиш заяву.

— Вона(Людмила - авт.) так і не прийшла на зустріч зі мною. Заяву написала, але підтверджуючі документи відсутні. Лист ми, звісно, направили, але краще було б, щоб також була надана скан-копія квитка чи навіть просто електронного листа з повідомленням про те, коли відбудеться подорож. Але цього немає. Заява прийнята, опрацьована, але на цьому мої повноваження закінчуються.

Журналіст намагалась додзвонитися на гарячу лінію Державної міграційної служби України, аби дізнатися, чи можливо - хоча б теоретично, - що за три дні закордонний паспорт роздрукують та доставлять до Вінниці. Але телефон 044 278 50 30 постійно “мовчить”.

Чи можна відшкодувати вартість поїздки через суд?

Адвокат Сніжана Чубенко розповіла, що у випадку Людмили сенс звернутися до суду є. Але, скоріш за все, відшкодують їй тільки ту суму грошей, яку жінка витратила на оформлення закордонного паспорту.

— Звичайно, можна подати до суду. Є закон, який визначає терміни, за які паспорт повинен бути зроблений і доставлений власнику. Жінка може подати до суду на оскарження бездіяльності. Якщо вона не сплачувала грошей за поїздку, то не зможе подати на відшкодування коштів. Адже для цього треба надати докази, що вона заплатила, що у неї є документи на поїздку, і були витрати у зв’язку із цією поїздкою. І у зв’язку із тим, що зірвалася поїздка, вона втратила гроші. Тоді можна було б говорити про відшкодування майнової шкоди. А так тільки моральна шкода, але яким чином можна визначити її розмір? Скоріше за все, це буде розмір оплати тої послуги, яку їй не надали вчасно, а саме витрати на оформлення закордонного паспорту.  

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Анонім

    Что-то она на королеву рейфов смахивает
  • ИРА

    Умникам про Кипр и паспорт

    если вы поехали в "турецкий Кипр", то при чем тут Республика Кипр, которая с 2004р. в Евросоюзе

    Vitalii reply ИРА

    Шановна пані Ірино!

    По-перше, давайте вести дискусію без особистих образ.

    По-друге, ніхто не мав на увазі частину Кіпру окуповану Туреччиною, що де-факто є частиною Туреччини.

    По-третє, офіційний веб-сайт Республіки Кіпр (http://www.mfa.gov.cy/mfa/embassies/embassy_kiev.nsf/page08_uk/page08_ru?OpenDocument) подає наступну інформацію:

    "Потрібно зазначити, що для власників НЕбіометричних паспортів процедура отримання в'їзної візи не змінюється, тобто відвідання Республіки Кіпр є можливим за дотримання однієї з 5-ти умов, наведених в розділі Візи на Кіпр."



    З нетераінням чекаю на Вашу відповідь і вибачання :)

  • Вгор

    Здавав документи на біометричний паспорт в "Паспортному сервісі"м.Львів.

    Здав 24 липня.на не терміновий 20 днів.Пройшов серпень,пройшов вересень,паспорта нема та й нема.Обіцяли затримку 10-15 робочих днів.Почався жовтень,на сайті запис:Що дані оброблено,персоніфіковані і відправлено до Києва 18.08.2017.Питання:що вони робили в Паспортному сервісі у Львові майже місяць з 24.07 по 18.08?.Ну затримка з друкуванням,

    це зрозуміло.А чому зразу не відправили?ну за тиждень,приміром.

    Аж , нарешті,5 жовтня прийшло смс,що паспорт готовий.Боже!Більше двох місяців чекав!Дурдом якийсь!Приятелі з Польщі,які мене чекали в серпні,дуже дивувалися і обурювалися.Казали,що такий безлад з паспортами може бути тільки в Україні.В Польщі таке в принципі неможливо.20 днів - це і значить 20,і не більше!
  • Yulia Krivickaya

    Я в прошлом году еще до всяких безвизов была на Кипре с простым загранпаспортом, более того, еще бордовым, выданным в 2007 году. Там дают так называемую "Провизу"  и всё. Можете тетеньке передать.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up