Канатна дорога на озері біля Вінниці працюватиме і влітку, і взимку

Канатна дорога на озері біля Вінниці працюватиме і влітку, і взимку
Цікава забава для любителів вейкбордингу з'явилася поблизу Вінниці. Вона знаходиться за 20 хвилин їзди від нашого міста по Хмельницькому шосе, біля села Садове. Зараз туди легко можна дістатися автобусами, що прямують у бік Хмельницького. А влітку прямо на базу з міста їздить автобус.

 Такі дороги в Україні можна на пальцях порахувати. У нашій області вона поки що єдина. Раніше для того щоб покататися на "канатці" вінничанам доводилося їхати або в столицю, або в Карпати.

І для профі, і для аматорів
Канатну дорогу довжиною у 150 метрів встановили всього за місяць до Нового 2013 року. Вона відповідає всім вимогам техніки безпеки і кататися на ній можна пройшовши кількахвилинний інструктаж інструктора.
- На канатній дорозі можна кататися і влітку, і взимку,- говорить керівник напрямку та старший тренер на канатній дорозі бази "Батерфляй" Дмитро Шпотаковський. - Влітку - це водні лижі. Взимку - лижі та сноуборд. Ще в нас є спеціальна "плюшка" для того щоб можна було кататися по кілька чоловік, або батькам з дітьми. Щодо безпеки та швидкості, то оператор пультової установки, який відповідає за швидкість "канатки", ставить повільний, або швидший темп (до 30 кілометрів за годину), індивідуально для кожного. Є спеціальний ручний та автоматичні режими. В індивідуальному їздять професіонали, а аматори - в ручному. Більше того, влвітку у нас розпочне роботу єдина в області школа водного спорту.

Раніше тягнули позашляховиком
Канатний трос натягнутий по кругу. Великі розміри озера дозволяють маневрувати як завгодно, а головне - безпечно. Коштує таке задоволення від 15 гривень. Прокат спорядження та робота інструктора входить в ціну.
- Раніше для того щоб покататися влітку - ми використовували катер, - каже Дмитро. - Це обходилося дуже дорого. Одне таке тренування коштувало від 300 гривень, бо катер - це дороге задоволення. Щодо катання взимку, то відправлялися в поле, брали позашляховик і авто тягло лижника чи сноубордиста. А на канатній дорозі тягне просто електромотор, і це набагато дешевше і вигідніше.

Відео дня
>
ДОВІДКА:

Вейкбординг — комбінація серфінгу, сноубордингу, скейтбордингу і водних лиж. Є два види вейкбордингу - катерний та канатний.








 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Anonymous

    Последнее фото и есть реальное катание. Хрень- бординг, короче

    Anonymous reply Anonymous

    И чё минусы? Реальная хрень! Ну естеснно, для тех , кто не был на Драго и Буке нормально. Без горочек. Пытаясь доской или лыжей попасть в колею. Примотав руки скотчем и тд.
  • Anonymous

    Блин, журналюги, а раньше нельзя было об этом сказать?! Пипец...
  • Anonymous

    дякую, не знав, жалко що сніг зійшов, надіюсь зима ще не закінчилась, потрібно в рубрику: де відпочити. Будь-ласка відео і карту місцезнаходження(розцінки, графік роботи і т.д. )

    Anonymous reply Anonymous

    То вже буде реклама, а за рекламу потрібно платити, як тільки власники проплатять так зразу і прорекламуємо!
  • Anonymous

    видео выложите,хочу скорость заценить

    Anonymous reply Anonymous

    Видео будет позже:)

    Anonymous reply Anonymous

    Любопытно будет глянуть, на счастливые лица, судорожно цепляющиеся за палку
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:11 Ліквідували три канали переправлення військовозобов'язаних через кордон play_circle_filled photo_camera 19:40 «Роби так, щоб тебе порекомендували». «ВінЄвроБуд» провели незвичний майстер-клас для дітей (новини компаній) 19:15 Дружині та сину загиблого прикордонника Андрія Павлюка вручили орден photo_camera 18:29 Чому тут трапляються ДТП? Розібрали з експертом перехрестя Вінниці з найбільшою кількістю аварій play_circle_filled photo_camera Від читача 17:22 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 18:02 Травень-червень без гарячої води: адреси, де проводитимуть ремонтні роботи 17:56 Просто неба у центрі Вінниці відкрили виставку подільських писанок play_circle_filled 17:46 Будівництво на Гоголя: кличуть на чергові слухання по цьому торговельно-офісному центру 17:35 Митці об'єдналися для створення картини на підтримку ЗСУ та встановили рекорд photo_camera 17:15 Не беріть у руки! На Вінниччині розкладають принади з вакциною проти сказу для диких тварин 16:03 Дах не ремонтував, але взяв за це майже 300 тисяч: директору товариства загрожує тюрма photo_camera 15:45 «Мені так добре серед цих мовчазних людей». Жінка прибирає чужі поховання, але не могилу мами play_circle_filled photo_camera 15:18 VinSmart Центр запрошує дітей на творчі майстеркласи до Великодня 14:17 Три учениці здобули перемогу на Міжнародному конкурсі з української мови photo_camera 13:13 Спорт і підтримка ЗСУ. У центральному парку провели забіг з благодійною метою photo_camera 12:10 Вчора внаслідок обстрілів окупантів загинули та постраждали мирні жителі 11:32 На благодійному забігу у Вінниці збирали кошти на квадракоптер 11:02 У Вінниці 20 вулиць без води та світла: адреси та причини відключень 10:01 Сьогодні — Чистий четвер. Про суть четвертого дня Страсного тижня та молитви 10:00 ТОП-50 німецьких фраз і слів: емоції, почуття, сім'я, захоплення (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up