Канадці кажуть, що вінницькі дорожники неправильно використовують їх асфальт

Канадці кажуть, що вінницькі дорожники неправильно використовують їх асфальт
Розмови про відео, коли вінницькі комунальники кидали асфальт у калюжі, не втихають. На прохання журналіста «20 хвилин» президент компанії Cantat Associates, яка виробляє «канадську» суміш, прокоментував відео, і не на користь вінницьких комунальників.

Ролик в You Tube про дорожні роботи у Вінниці продивилися немало людей. Це відео прокоментував канадець Олександр Зевін - президент канадської компанії Cantat Associates, яка і виготовляє концентрат для виготовлення холодного асфальту. Відповідь перекладена на українську мову:

- Суміш «Perma Patch» укладається тільки в холодному стані і ні в якому разі не змішується з гарячим асфальтом, - каже Олександр Зевін. - Холодний асфальт можна укладати у ямки з водою, але перед цим треба тільки з ямок прибрати рухомі частини зруйнованого асфальту. Суміш видавлює воду з ямки і при полімеризації відбувається схоплювання холодного асфальту з основою і краями ямки.

Також відео прокоментував менеджер з продажів канадської компанії Cantat Associates Денні Голник.
- Як ми бачимо на відео, з асфальту, який вкладали вінницькі ремонтники, йде пара. З суміші холодного асфальту «Perma Patch» пара йти не може, бо температура  суміші близька до температури навколишнього середовища, бо зберігається в основному на складах. Асфальт, який використовували вінницькі дорожні служби - це найбільш поширена гаряча асфальтова суміш, яка не має нічого спільного з нашим холодним асфальтом.

Відео дня
>

Вінницькі чиновники в своє виправдання кажуть, що вони експериментували з холодним асфальтом, із-за чого і йшла ця пара.

- Ми проводили експерименти з холодним асфальтом, але дещо змінили технологію, - каже начальник департаменту господарства та благоустрою Вінницької міської ради Ігор Корольчук. - Під час приготування асфальту щебінь підігрівається до потрібної температури – 60-75 градусів, із-за чого потім і йшла пара. А вкладати асфальт у воду – це є лише експериментом.

Майстер клас по по укладанню холодного асфальту


Що стосується «канадського» асфальту McAsphalt Perma-Patch, то це всепогодна асфальтобетонна суміш, яка може використовуватися при температурі навколишнього середовища від +49 до -30°С і несприятливих погодних умовах (дощ, сніг, підвищена вологість).

Але треба зазначити, що в Україну канадці постачають не готовий асфальт, а лише концентрат у бочках. Призначений він для виготовлення всепогодної холодної органо-мінеральної суміші для проведення поточного ремонту. Поставляється по 186 кілограм у металевих бочках ємністю 205 літрів. Виготовляють вже цей холодний асфальт у нас в Україні та розфасовують по пакетах.

На офіційному сайті дистриб’ютора «канадського» асфальту в Україні зазначено, що 1000 кг готової до застосування всепогодної асфальтобетонної суміші модифікованої концентратом Perma-Patch (Канада) складається з 950 кг кам'яного матеріалу і 50 кг в'яжучого. Склад в'яжучого матеріалу: бітум - 36 кілограмів, дизельне паливо - 12 кілограмів, і лише 1,375 кг концентрату Perma-Patch.

Так заасфальтовані ями виглядають коли над головою стоїть керівництво


 

Так заасфальтовані ями виглядають на вулиці Порика

Читайте також: 

1. Асфальт в Виннице кладут прямо в лужи

2. Міськрада переконує, що засипання дірок в асфальті - це канадські технології

3. У міськраді кажуть, якщо «канадський» асфальт тиждень тримається – це вже добре

4. Винницкие дороги: Асфальт сошел раньше снега

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (33)
  • Anonymous

    Короче говоря: где наши деньги за дороги?

    Anonymous reply Anonymous

    К Овощу с бАзаровым не пробовал обращаться?
  • Anonymous

    ЕЩЁ ОДНО ДОКАЗАТЕЛЬСТВО В Р А Н Ь Я Г Р О Й С М А Н А!
  • Anonymous

    Никакие "чудесные" закрдонные смеси не помогут тем, кто ложит асфальт под линейку. В "Гамэрици" асфальт ложат выпукло. - (для долбоёбов - что бы было куда воде стекать).

    Anonymous reply Anonymous

    Врёшь.
  • Anonymous

    Країна д***ів і злодіїв... більше нічого сказати
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:16 У 16-му ліцеї провели «Парад капелюшків» на підтримку українських військових play_circle_filled 15:12 Освітяни Калинівщини приготували для українських захисників майже три тисячі пасок photo_camera 14:45 Збірна України зіграє у Польщі на чемпіонаті Європи з хокею-5 14:25 Щоб не плакати, ми сміялись: добірка нових мемів про війну photo_camera Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 13:13 У Вінниці водій ВАЗу збив жінку на пішохідному переході. Потерпіла в лікарні 13:05 Футболісти, черлідери і фрізбісти згуртувалися, аби разом прибрати рідне місто 12:35 Як поводяться вінничани під час хвилини мовчання? Ми запитали 12:17 Великдень у Вінниці: правила безпеки та обмеження play_circle_filled 11:13 Понад сотня відбитих атак та 13 збитих Shahed: Україна дає жорстку відповідь окупантам 10:45 Вінниця в Instagram. Кращі фото за тиждень, що минає photo_camera 10:01 Сьогодні — Велика субота. Традиції, прикмети та що не можна робити 09:54 «Нива» дев’ятий раз у сезоні зіграла внічию. Розійшлася миром з «Чайкою» в гостях 09:20 Три види пасок та шоколадні яйця готували на майстер-класі разом з учасницею МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 09:01 Вінниця сьогодні проводжає у вічність трьох військових play_circle_filled 08:30 Вітаємо християн зі Світлим Христовим Воскресінням! (Прес-служба ВО "Батьківщина") 08:25 Сьогодні вітаємо Марію та Кирила. Історія та прикмети 4 травня 08:00 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 21:01 Вінницька обласна лікарня отримала новий апарат УЗД для кращої реабілітації пацієнтів photo_camera 20:08 «Цвітіння» водойм: основні причини та чим воно небезпечне
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up