Фестиваль вуличної їжі розпочався з 14.00 на Соборній. Головна вулиця міста на День Європи наповнилася ароматами диму та польової кухні.
Шашлики, смажені на мангалі сосиски, фургончик з хотдогами — це та їжа, за якою шикувалися в черги. А ще попитом користувалися кіоски з морозивом та кюртош-калачем з корицею, горіхами, насінням та іншими наповнювачами. А от де фотографувалися вінничани, так це на фоні великого задимленого поросяти на вертелі.
Неподалік від нього розташувалася корчма, де продавали медовуху та інші традиційні українські напої. Там же можна було одразу й закусити свіжими огірками та помідорами.
Для кавоманів кип'ятили воду в турці від енергії сонця.
Поряд з інсталяціями відомих місць країн Європи народ пригощали традиційними стравами кожної з країн. Приміром угорці варили в казані бограч. Трохи подалі, ближче до Італії готували піццу.
Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.
№ 16 від 17 квітня 2024
Читати номер
Задунайский Торонтуй