До Різдва на «передок» передали вареників, куті та ананасів

До Різдва на «передок» передали вареників, куті та ананасів

Кілограми домашньої ковбаси, два центнери вареників і навіть парочка ананасів відправилися на передову до столу воїнів, що зараз на «нульових» позиціях

 

Різдво на носі, і от волонтери з Вінниччини зібрали святкову посилку на «передок». Вона вийшла важкою — під дві тонни наїдків.

— Тут зібрали, в основному, вареники і голубці заморожені. І кутю. А також двадцять ящиків кави та цигарок. Усе це — від громади церкви Київського патріархату у Немирівському районі. Нам самі подзвонили з Немирова, сказали: Михайлович, ми, мовляв, тут вареників наліпили. От наша організація і домовилася за машину. Організовував у Немирові підготовку вантажу отець Георгій. Він сам їздив і у Широкіно, і у Авдіївку, — каже Анатолій Слівінський, голова Всеукраїнського об`єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО. Адресні передачі волонтери двічі завозили на передову під Новий рік, тепер везуть усім бійцям. Шлях їх лежатиме через самісінькі нульові позиції: почнуть зі Світлодарської дуги, а потім заїдуть до Луганського та Авдіївки.

До «вінницької» машини підбігає літня жінка із пакунком, на ходу питаючи, чи встигла. Ніла Зарівна принесла для воїнів добротний хутряний кожух свого чоловіка, який уже давно на тому світі.— Він помер 23 роки тому, і цей кожух йому вже не знадобиться. А на передовій хлопці хоч і отримують гарний одяг, але у цих їхніх землянках — там же сирість. А це ж натуральне хутро, — вказує на пакунок і додає, — льотна куртка громадянської авіації.

Відео дня

Поки Ніла Зарівна спілкується із журналістами, до машини із вантажем підходять два добродії. Несуть три ящики печива на двох — просто проходили повз, вирішили долучитися. І от немирівсько-вінницький вантаж зібраний: справа тільки за машиною з Бару. Вона повинна була з`явитися ще о 12.30, але під`їжджають хлопці через півгодини. Вони, у свою чергу підвозять наїдки, які зібрали усією громадою міста Бар.

З барського «бусика» виходить водій у камуфляжі. Це — волонтер Володимир Маліцький. Разом із ще одним водієм повезе увесь скарб на передову.— У нас тут домашня ковбаса, копчене сало та м`ясо. Мандарини, навіть ананаси — і ті веземо. Куті багато вирішили не брати: у нас у машині тільки три відра. Так ми збираємо гуманітарку кожного разу: просимо людей, вони нам допомагають. Щоб одну машину зібрати, треба чоловік 30 — це усі жителі Бару, включаючи самого мера і депутатів.Наїдки із «немирівської» машини методично переносять до «барської». Хтось із натовпу журналістів та перехожих із сумнівом питається: а чи влізе усе багатство у одну машину? Барчани, мовляв, й так приїхали «наполовину повні». На це Володимир Маліцький відповідає — місце знайдеться для всього.— Це ще не все, що ми повинні взяти: зараз ще закупимо теплу одежу для солдатів, і у Києві нас чекають сушені борщі, каші та медикаменти. Одне розвантаження у Майорську, а далі у нас маршрут — від Троїцького і до Світлодарська, — сказав він. Із наїдками на передову відвезуть і малюнки школярів та листи студентів педуніверситету.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up