Благодійний бал «Дотик»: вінничани танцюватимуть, аби одужала маленька Маринка

Благодійний бал «Дотик»: вінничани танцюватимуть, аби одужала маленька Маринка
  • Гроші збиратимуть на заключний курс лікування дівчинки від епілепсії 
  • Захід обіцяє бути масштабним: у театральній постановці балу «Дотик» задіяні майже усі актори театру Садовського, а свої картини для збору коштів пожертвують не тільки вінницькі, а й одеські митці
  • На балу 14 лютого чекають на усіх бажаючих

Благодійний бал «Дотик» проведуть у театрі Садовського, аби зібрати кошти на лікування семирічній вінничанці Марині. Донька волонтерки, вона вже допомагає мамі Оксані у її волонтерських справах. Але самій Маринці теж потрібна підтримка: епілепсія заважає дівчинці жити повноцінним життям. Один курс лікування коштує 30 тисяч гривень, Марина вже пройшла їх шість. До повного одужання дитині необхідно пройти ще два такі курси, а на це потрібно близько 50 тисяч гривень. У матері цих грошей нема.

 

Оксана із донечками (Маринка, яка хворіє на епілепсію, на фото - крайня зліва). На благодійному балу “Дотик” усі бажаючі зможуть пожертвувати гроші на лікування дівчинці

— Напади у неї найчастіше трапляються вночі. Я намагаюсь максимально ізолювати її від чинників, які можуть цей напад спричинити. У неї спеціальна дієта, телевізора у нас вдома немає — Маринці не можна його дивитися. А у школі ми пішли на екстернат, бо там дуже велике навантаження навіть для здорової дитини — 42 дитини в класі. Лікування дало свої результати — 80% нападів припинилося, зараз вона спокійніша. Ці останні два курси проти епілепсії — її можливість одужати остаточно, — розповіла журналістці RIA/20minut мати дівчинки Оксана Мельник.

Відео дня
blockquote>

 

«Кожен відчує себе аристократом»

Захід організовують спільно скаутська організація «Пласт», туристичний клуб «Бідняжка» та музично-драматичний театр імені Миколи Садовського.

Один із організаторів балу «Дотик» Роман Гуменюк розповів журналісту, як обирали маленьку Маринку з-поміж десятків вінничан, що потребували допомоги.

— Конкурсу не було — просто ми повинні були бути певні, що зібрані людьми кошти точно підуть на корисну справу. Волонтерку Оксану Мельник організатори знали, і у її чесності не сумнівалися. Її доньці потрібно на лікування 50 тисяч гривень — цю суму реально назбирати усім разом за один вечір.

Благодійний бал «Дотик» у Вінниці проводять другий рік, але у театрі Садовського — вперше.

— З точки зору атмосферності театр підходить для нашого заходу просто ідеально: вишукана архітектура, ексклюзивні театральні нарізки. А також танцювальний майстер-клас із бальних танців та ліричний концерт від знаної вінницької групи Jazzforacat. Ну, і звичайно, світські розмови за вишуканими стравами на фуршеті. Словом, вечір обіцяє бути дійсно незабутнім – кожен, хто прийде на наш бал, зможе відчути себе справжнім аристократом, — розповів журналісту Роман.

 

«Життя — театр» та бальні танці

Театральна вистава «I все життя — театр», з якої буде розпочинатися бал, включить у себе уривки з відомих вистав та окремі музичні номери. У концерті йтиметься про акторську місію, про те, що за маскою посмішки можуть ховатися сльози. Виконання деяких уривків буде супроводжуватися оркестром.

 

Після завершення вистави глядачі перемістяться на другий поверх театру, де для них виступатиме ансамбль спортивного бального танцю «Грація». Спершу вальсуватимуть професіонали, а далі танцівники покажуть основні рухи глядачам, аби ті теж змогли затанцювати під класичну музику.

— Будемо вчити із гостями вальс та полонез, і, можливо, трошки польку. Часу на те, щоб навчити гостей більш-менш правильно рухатися, вистачить. Повірте моєму досвіду, ми беремо участь у таких заходах вже, мабуть, раз десятий. Було би бажання, як то кажуть,  — розповів художній керівник ансамблю «Грація» Олександр Мацюк.

 

 

«Морські» картини та ліричні пісні

Jazzforacat – це музичний дует вінничанина Сергія Асафатова (вокал, гітара, перкусія) та Дмитра Кошельника (кларнет, саксофон, вокал, перкусія). Хлопці кажуть, що концерт, який планують дати на балу, буде м’яким і ліричним за своїм звучанням. Зокрема, співатимуть і свою нову композицію «Небесні мапи».

 

— Ми брали участь у  багатьох благодійних проектах, бо думаємо так: якщо є можливість робити якісь добрі речі, не дивлячись ні на що, то роби. Коли нам запропонували виступити на “Дотику”, погодились одразу, бо підтримуємо такі заходи — а саме ця акція ще й дуже круто спланована. Треба допомагати людям — ніколи не знаєш, що у житті може трапитися з тобою. Ми от зараджуємо тим, що вміємо найкраще — своєю музикою, – розповів журналісту фронтмен гурту Jazzforacat Сергій Асафатов.

До збору коштів для Марини Мельник долучились також вінницькі художники і одеська мисткиня Олеся Медвідь.  

 

—  Я була у Вінниці із місяць тому, і запало мені місто у душу. Познайомилась тут із багатьма творчими людьми. Долучилась до благодійного збору коштів для дівчинки, бо серед організаторів є мої знайомі. Зараз планую виставити на продаж на балу дві пейзажні картини — на них, звісно, морські сюжети, я ж художниця з Одеси (сміється-  авт.). Самотужки значну грошову суму зібрати важче, тому підтримую тим, що я вмію найкраще — своїми картинами. Зараз намагаюся долучити ще кількох своїх знайомих художників, — розповіла журналісту Олеся.

У відвідувачів буде можливість не тільки помилуватися картинами художників, а й придбати їх — ціна на витвори мистецтва буде фіксованою. Звісно, що виручені кошти теж підуть на лікування Маринки.

Як потрапити на бал?

Благодійний бал "Дотик" розпочнеться у театрі Садовського о 18.30, 14 лютого, на День усіх закоханих.

Вхід:  200 гривень, де 100 гривень — за перегляд вистави, а 100 гривень — власне, за вхід на бал.

*Є можливість піти тільки на бал, оминаючи похід на театральне попуррі. Проте із цього приводу треба домовлятися з організаторами.

Дрес-код: офіційно дівчата повинні бути у сукнях, а хлопці - у костюмах. Але організатори кажуть, що насправді стиль одягу не принциповий.

Програма балу:

  • Театралізована поcтановка "І все життя — театр..."
  • Майстер-клас з бальних танців від ансамблю спортивно-бального танцю "Грація” Виступ музичного гурту "Jazzforacat"
  • Виставка-продаж художніх робіт
  • Фото-зона
  • Фуд-зона

Квитки:

  • в офісі Тур-клубу «Бідняжка» (вул. Соборна, 7)
  • у Креативному просторі "Артинов" (вул. Архітектора Артинова, 12а)
  • на сайтах тур-клубу «Бідняжка» і Креативного простору “Артинов” квитки можна купити онлайн, а потім отримати їх на вході.

Телефони організаторів балу:

Вероніка — 063-280-85-32

Роман — 093-919-98-17; 097-29 66-579

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах Від читача 18:21 Благодійний проєкт «Толока в стилі джаз» 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up