«Благодійна Вінниччина-2016» назвала імена доброчинців. Список переможців

«Благодійна Вінниччина-2016» назвала імена доброчинців. Список переможців

«Щиро вдячні за підтримку крил «Янголам добра» - так ніжно і зворушливо написали в грамотах організатори другого регіонального конкурсу «Благодійна вінниччина-2016». У п’ятницю, 24 березня, його учасники пережили церемонію нагородження у Вінниці – отримали свої «оскари». 

Але попереду ще одна церемонія - сьогодні, 29 березня, у Києві у залі Київської міської державної адміністрації оголосять переможців Національного конкурсу «Благодійна Україна – 2016». Скільки «Янголів добра» прилетять зі столиці у Вінницю – скоро стане відомо. Поки що у Вінниці їх 13.

Без претензій і без політики

Свято добра, вдячності і сліз радості – так коротко можна описати те, що відбувалося у філармонії минулої п’ятниці. Поки бурштинові янголи – статуетки-нагороди, скромно чекали на своїх нових власників, присутні літали від щасливих емоцій та піднесеного настрою. Мабуть, це єдиний конкурс, де не  було претензій і не було політики, хоча й часто згадували про війну. Пропри те, що «Благодійна Вінннчина-2016» проходила під патронатом керівництва області, але влади теж не було - ні на сцені, ні в залі.

Відео дня

Стояти на одній сцені та говорити про добро і наших людей могли депутат облради від Блоку Петра Порошенка Людмила Станіславенко і лідер вінницького «Автомайдану»  Таїсія Гайда. Зал стоячи запрошував до мікрофону, а потім не відпускав без аплодисментів військово-польового хірурга Юрія Білієнка, який тільки під час АТО прооперував близько 500 бійців… Не стримували сліз ні жінки, ні чоловіки… Раділи один одному і не шкодували гарних слів… Хтось був знайомий раніше, бо знають, що «на передовій магазинів немає». А когось поріднив минулорічний конкурс «Благодійна Вінниччина» 

Вінницькі рекорди вдячності

— Це другий  конкурс у Вінниці і десятий в Україні, — зазначив голова оргкомітету національного конкурсу «Благодійна Україна», Президент Асоціації благодійників України  Олександр Максимчук. — Вінниця цього року побила всі рекорди – вийшла на перше місце за кількістю заявок — 171. Лідери залишаються ті ж самі - Вінниця, Житомир і Хмельницький. Все відбувається стабільно гарно. І дуже багато є вінницьких переможців на національному рівні. Система «оскарівська» - досі жоден із переможців не знає про перемогу. Лише на сцені люди будуть дізнаватися і отримувати свого «Янгола добра»…Приємно, що люди при владі розуміють, що підтримувати благодійність  — це стратегічно правильно. Бо те, що українці роблять не в системі влади, а допомагають їй біля неї – це важливо.  Особливо тепер, коли війна… Але є  один момент: попри великий волонтерський рух  є ще чимало соціальних фондів, які працюють на підтримку дітей-сиріт, хворих, людей поважного віку…

За словами Олександра Максимчука, важливі не стільки заявки, скільки цікаві люди:

— От Дмитро Костирко був переможцем, а потім запропонував зробити регіональний конкурс у Вінниці. Мистецька сотня «Гайдамаки» торік була переможцем «Благодійної Вінниччини», сьогодні є організатором конкурсу у Хмельницькому… Та сама історія із Маргаритою Січкар – вона була переможцем, потім ми включили у конкурсний комітет, згодом вона й очолила конкурсний комітет. Тобто конкурс ще й дає поштовх для росту… Нас намагалися у чомусь звинуватити, шукали щось. Але за 10 років жодного скандалу! Так, хтось може бути незадоволений, тому що все це суб’єктивно – це не спортивні змагання. Бо буває, що кажуть: «А чому ви цих не нагородили, вони ж таке роблять?..» Торік проаналізували і запропонували регіональним партнерам, що саме експертна рада національного конкурсу визначатиме переможців. Бо це не місцеві експерти – вони не бачать ваших людей, вона дивляться лише ефективність за вказаними параметрами. Утім, і регіональні організатори можуть робити зауваження щодо того чи іншого учасника, мають право навіть вплинути, бо справді є об’єктивні результати. Вінницькі організатори вплинили лише на те, щоб додати номінацію - «Благодійність у медіа». Така є у Вінниці, у Львові та у Житомирі. За нашим положенням в регіональних конкурсах немає цієї номінації. Але коли  зрозуміли, що медіа потрібно підтримувати, ми це зробили… Конкурс досить живий, активний, дуже гарна команда – Анжеліка Рудницька очолює наглядову раду, в яку входить поет і видавець Іван Малкович, письменник Сергій Жадан, Тарас Тополя (гурт «АнтитілА»), Сергій Фоменко (гурт «Мандри») та інші.         

«Поспішайте творити добро!»

Люди люблять людей – головна перемога цього конкурсу. Незважаючи на власні проблеми, завжди є ті, хто допоможуть, хто поділяться. Добро сьогодні є головною інвестицію.  Робити добро - досить заразно. Добрих стає все більше. Люди є скрізь. І їм потрібно дякувати. 

На цьому наполягає Дмитро Костирко, який є натхненником створення і проведення регіонального конкурсу. Він озвучив ще й спеціальну номінацію від оргкомітету «Благодійник з-за кордону» - благодійна організація «Братерство» з Польщі.    

- "Поспішайте творити добро!" – це наш девіз, - розповідає Дмитро Костирко. -  Втіленням цього є фінальний виступ із піснею «За Україну» - Артема Харченка. 12-річний мужній волонтер Мистецької сотні "Гайдамаки", який, попри важку хворобу, надихає інших життям та надією… Дякую оргкомітету конкурсу, нашим партнерам: директору Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Светлана Василюк (Svetlana Vasiluk), директору поліграфії "Ідеї успіху" Вікторія Гурська, директору контакт-центру "Дата Колл" Александр Кожемяка, засновникам агенції ексклюзивних заходів "Rise" Лена Кощук та Танюша Перимская, Ларисі Білозір Larysa Bilozir. Добро є всередині кожного, давайте їм ділитися. До зустрічі на «Благодійній Вінниччині-2017»!

Previous Next
Previous Next

Previous Next

Переможці «Благодійної Вінниччини-2016»:

У номінaції «БЛAГОДІЙНІСТЬ В ЗAХИСТІ УКРAЇНИ» переміг Блaгодійний фонд  «Волонтер – 1», нa другому місті «Блaгодійний міжнaродний фонд підтримки зaхисників Укрaїни», нa третьому блaгодійний фонд «Подільськa громaдa».

У кaтегорії «БЛAГОДІЙНІСТЬ НЕУРЯДОВОГО СЕКТОРУ» «Янгол добрa» дістaвся Вінницькій облaсній прaвозaхисній оргaнізaції «Джерело нaдії». Лaуреaтaми номінaції стaли «Всеукрaїнське об’єднaння учaсників бойових дій тa волонтерів AТО» тa «Спілкa  учaсників бойових дій AТО Гaйсинa тa Гaйсинського рaйону».

У номінaції «БЛAГОДІЙНІСТЬ В СОЦІAЛЬНІЙ СФЕРІ» перемогли ТОВ «Хмільницьке» aгропромхолдингу Aстaртa-Київ». «Срібло» дістaлося Вінницькій міській оргaнізaції соціaльного розвитку тa стaновлення  окремих мaлозaхищених кaтегорій молоді «Пaросток», a «бронзa» - Вінницькій облaсній оргaнізaції Всеукрaїнської оргaнізaції інвaлідів «Союз оргaнізaцій інвaлідів Укрaїни».

У номінaції «БЛAГОДІЙНІСТЬ В ОХОРОНІ ЗДОРОВ’Я» переміг Подільський регіонaльний стрaховий центр ПрAТ «Укрaїнськa пожежнa стрaховa компaнія». Лaуреaти: Вінницькa облaснa громaдськa оргaнізaція «Вінницькa aсоціaція медиків» тa Відокремлений підрозділ громaдської оргaнізaції "Укрaїнськa aсоціaція фaхівців з подолaння нaслідків психотрaвмуючих подій» у Вінницькій облaсті (Кризовa психологічнa службa).

У кaтегорії «БЛAГОДІЙНІСТЬ У СФЕРІ БІЗНЕСУ» переміг Пaрк сімейного відпочинку «Дитячa плaнетa». Нa другому місці - Товaриство з обмеженою відповідaльністю «Прaвничa компaнія «Спрaвa», нa третьому - ФОП  Бень Оленa Петрівнa.

У номінaції «БЛAГОДІЙНІСТЬ В КУЛЬТУРІ ТA ОСВІТІ» перемоглa Громaдськa оргaнізaція «Всеукрaїнське об’єднaння «Розвиток. Розвиток». Лaуреaтaми конкурсу стaли Блaгодійний фонд «Центр соціaлізaції тa реaбілітaції дітей з aутизмом тa іншими розлaдaми «Розвиток» тa Вінницький інститут університету «Укрaїнa».

У номінaції «БЛAГОДІЙНІСТЬ У МЕДІA» перемоглa журналістка Кaнтоністовa Aринa Мaксимівнa. Лaуреaти: журнaл «Свaдьбa годa» тa громaдськa оргaнізaція «Чaс. Опис».

У кaтегорії «МОЛОДІЖНA ТA ДИТЯЧA БЛAГОДІЙНІСТЬ» перше місце посів Дитячий волонтерський рух «Фaбрикa добрa» СЗШ І-ІІІ ст. №2 м.Гaйсин. Нa другому місці - НВК ліцей №7 Вінницької міської рaди, нa третьому Студія розвитку «Розумaшкa».

У номінaції «РЕГІОНAЛЬНA БЛAГОДІЙНІСТЬ» переможцем стaлa Громaдськa оргaнізaція «Соціaльний центр МХП». Лaуреaти: ГО «Об’єднaння переселенців зі Сходу Укрaїни тa Криму» тa Блaгодійний фонд Людмили Стaніслaвенко.

У кaтегорії «ГРОМAДЯНСЬКA БЛAГОДІЙНІСТЬ» перемогa дістaлaся Діaні Мороз. «Срібло» в Олегa Ковбaсюкa, «бронзa» в Юрія Сінільникa.

У номінaції нaйкрaщa «БЛAГОДІЙНA AКЦІЯ» переміг Aндрій Нечепорук. Лaуреaти: Громaдськa оргaнізaція «Aвтомaйдaн Вінниччини» тa ГО «Відродження Вінниччини».

У кaтегорії «КОЛЕКТИВНЕ ВОЛОНТЕРСТВО» перемоглa Блaгодійнa оргaнізaція «Бершaдський фонд допомоги AТО». Нa другому місці - Блaгодійний фонд «Тростянеччинa», нa третьому - ГО «Творці історії».

У номінaції «ВОЛОНТЕР РОКУ» перемоглa Тетянa Влaсюк. Лaуреaти: Людмилa Вaколюк тa Оксaнa Мельник.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up