Бажаєте освоїти ази слов’янської каліграфії? Тоді вам на майстер-клас до Вежі Артинова 16-17 вересня

Бажаєте освоїти ази слов’янської каліграфії? Тоді вам на майстер-клас до Вежі Артинова 16-17 вересня
  • Вінничан запрошують на майстер-класи з історії писемності та основ кириличного письма.
  • Захід відбудеться цими вихідними, 16-17 вересня, біля Вежі Артинова.
  • Участь безкоштовна, але необхідна попередня реєстрація.

 

Цими вихідними, 16-17 вересня, біля Вежі Артинова проведуть незвичний майстер-клас «Історія писемності та основи кириличного письма». І не один, а одразу шість, аби всі охочі могли попрактикуватися в давньоруській каліграфії. Подія орієнтована як на дорослих, так і на дітей віком від 7 років. Участь безкоштовна, але необхідна попередня реєстрація.

Під час майстер-класу відвідувачі прослухають історію писемності, а також виникнення і використання глаголиці та кирилиці на території Русі. А ще можна буде дізнатись більше про використання давніми українцями різних письмових приладів і матеріалів. У практичній частині за допомогою автентичного приладдя можна спробувати освоїти ази слов’янської каліграфії та попрактикуватись у написанні окремих слів і цифр.

Відео дня

— На завершення майстер-класу кожен учасник матимете нагоду отримати сувенірну репліку середньовічної вінницької грамоти, куди власноруч зможе вписати своє ім’я та назву міста. Якщо ж вважатимете свої навички з каліграфії недостатніми, грамоту допоможе заповнити досвідчений майстер, — зазначають організатори.

Окрім майстер-класів, усі охочі зможуть поспілкуватися з історичними реконструкторами епохи Русі Х-ХІІІ століття і зробити світлини. Також буде нагода придбати сувенірну продукцію на історичну тематику. Зокрема, відтворені подільські полугрошики часів князів Коріатовичів. Такими монетами могли розраховуватись середньовічні вінничани.

В суботу локація біля Вежі Артинова працюватиме з 12.00 до 18.00.

В неділю — з 11.00 до 17.00.

Майстер-клас проводить «Артіль ДЪЛО» — творча співдружність майстрів, об'єднаних любов'ю до історії. Метою діяльності артілі є популяризація історії України шляхом створення історичних інтерактивних експозицій, проведення авторських майстер-класів та виробництва сувенірної продукції на історичну тематику.

Тривалість одного майстер-класу 45-50 хвилин, кількість учасників — 15.

Подія відбуватиметься з дотриманням усіх вимог воєнного стану.

Участь безкоштовна, але необхідна попередня реєстрація.

Розклад майстер-класів на суботу:

Розклад майстер-класів на неділю:

 

Читайте також:

Вибороли ліцензії на Паралімпійські та Олімпійські ігри. Кращих спортсменів вітали зі святом

«Душевно, по-домашньому». Зірка «Кварталу» Юрій Великий виступить у Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up