Передмістя Ладижина може стати зоною відчуження

Передмістя Ладижина може стати зоною відчуження
Жителі декількох сіл у передмісті Ладижина б‘ють на сполох, бо на поля вивезли курячий послід, який може не тільки отруїти питну воду у криницях, але і забруднити річку Південний Буг.

Жителі сіл Заозерне, Василівки та Маньківки збентеженні тим, що на поля вивезені купи курячків, перемішані із залишками соломи, брудною коричневою рідиною і залишками пір'я. З початком відлиги сморід від куп неймовірний. Але це не все, чим загрожує курячий послід. Жителі сіл панікують і не знають до кого звернутися.

- Ми хвилюємося, адже ці стоки можуть залишити наше село без питної води,- каже жителька села Заозерне Антоніна. – Ми благаємо, щоб на нашу проблему звернула увагу місцева влада і вирішила це питання.


- Про те, що це зроблено випадково, чи ненавмисно, мови йти не може, адже біля цих "стихійних" звалищ працюють трактори, які намагаються розгорнути купи. Викидати курячі рештки з курників на поля без його попереднього відстоювання у гноєсховищах – небезпечно. Нині ми зафільмували побачене та звернулися до відповідних служб за поясненнями, - говорять представники "Народного екологічного контролю".
За припущеннями, зробленими громадською організацією, сюди вивезли саме залишки з курників, які збираються після чергової партії вирощений курей.

Відео дня
>


Після дощу залишки стікатимуть у Південний Буг в районі піонерського табору "Артек" – який знаходиться нижче звалища. Влітку пляж може стати небезпечним для купання та відпочинку, бо в залишках може розвинутися інфекція, пише Ладижинська газета. А якщо цей бруд потрапить у грунт з дощем, то вода в криницях села Заозерного просто зіпсується. В місті є ще одна природоохоронна організація - "За чисте довкілля", та від неї годі чекати допомоги: адже вона фінансується з бюджету владою міста.
 

Коментарі (4)
  • Anonymous

    Перепахать и поле удобрено. Спасибо сказали бы.
  • Anonymous

    Зато рабочие места. Рынок ЕС открылся для украинской курятины. Кушайте на здоровье. Мы уничтожим всё живое. на своей земле, потому что прибыль. А когда фабрика заработает на полную мощность?
  • Anonymous

    пів України може стати зоною відчуження і що ?

    Anonymous reply Anonymous

    Добрива на халяву! Везіть на трасу гайсинську, оптом розкуплять
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:00 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) 14:59 «Невже не пустять на цвинтар?» - Що треба знати про обмеження в’їзду на кордоні 14:23 Спомини про воїна, який отримав смертельні поранення, прикриваючи тил побратимам 13:21 Пожежа на Замостянській: загинула 71-річна жінка, трьох дітей госпіталізували photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:50 Скільки заробляють вінницькі нардепи? Друга частина огляду декларацій за 2023 рік 12:15 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 12:12 Легковик зіткнувся з потягом: загинув начальник Хмільницького центру зайнятості Юрій Шевченко photo_camera 10:44 Без води та світла. Де у Вінниці 29 квітня відключають послуги 10:27 Оновити салон авто за 5000 грн - не просто, але реально! (Новини компаній) 09:37 На фронті відбулося понад 130 бойових зіткнень, найбільше — на Авдіївському напрямку 09:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:31 Сьогодні вітаємо Богдана та Артема. Історія та прикмети 29 квітня 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up