Їхній феномен вивчають науковці всього світу! Сьогодні «Барвінок» вдарить гопака на великому святковому концерті!

Їхній феномен вивчають науковці всього світу! Сьогодні «Барвінок» вдарить гопака на великому святковому концерті!
  • 10 квітня о 18.30 у Будинку офіцерів готуйтесь нескінченно вражатись і дивуватись!
  • Бо те, що вміють ці діти захоплює вимогливих японців, педантичних німців і, без краплі перебільшення - весь світ!

Вже 35 років народний ансамбль «Барвінок» - бренд не тільки Вінниці, а й усієї України. Той дивовижний феномен найвищої майстерності, аналогу якому немає у всьому світі.

Академіки педагогічних наук й освітяни всього світу неодноразово вивчали унікальний досвід роботи «Барвінку», адже нічого подібного дійсно немає у світі. Тільки у нас, у Вінниці, у «Барвінку» можна побачити, як діти виходять на сцену, танцюють гопак, співають, грають на барабанах й інших народних інструментах настільки професійно, що у визнаних дорослих танцівників і хореографів перехоплює подих.

Відео дня

Історія «Барвінку» розпочалась у 1984 році. За 35 років народний ансамбль танцю скорив більше 30 країн світу і привіз у Вінницю незліченну кількість Гран-прі найпрестижніших конкурсів.

- Сьогодні у «Барвінку» навчається 1600 дітей і кожного року наш ансамбль дає 100 концертів у Вінниці та багатьох країнах світу, - зазначає незмінний керівник Центру «Барвінок», народний артист України Петро Бойко. – Я вже у такому віці, коли задумуєшся над тим, як ти прожив життя. Я думаю, що найголовніше, що я зробив у своєму житті як керівник «Барвінку» - що всім нашим дітям, випускникам я знайшов сім’ю на все життя. Всі наші діти дружать, зустрічаються, разом святкують, відпочивають і просто один без одного жити не можуть. Дійсно, як сім’я!

Кожного року вінницький «Барвінок» отримує запрошення на виступи у США, Канаді, Бразилії, Аргентині та багатьох інших країнах. Ансамбль щороку робить тури Європою і вже шість разів був з гастролями у Японії.

- Коли ми вперше їхали у Японію у 1993 році, отримати японську візу було набагато складніше, ніж американську. Як зараз пам’ятаю, як чоловік, який видавав нам паспорти, сказав: «Почекайте хвилиночку…» Він вийшов і запитав: «А як ви так швидко отримали візи?» То дійсно було непросто, - згадує Петро Бойко. – До того ж японський глядач надзвичайно вимогливий. Як і продюсери та менеджери. Японці - настільки вимогливі люди до сцени, побуту - там потрібен абсолютний професіоналізм у всьому! І саме наш «Барвінок» став найпершим і донині залишається єдиним дитячим колективом, який офіційно мав місяць професійних гастролей у Японії – до 30 концертів! Навіть Ансамбль Вірського пізніше за нас поїхав у Японію. Більше того - саме «Барвінок» познайомив Мирослава Вантуха й адміністрацію з тими людьми, через яких Ансамбль Вірського потім їздив з гастролями у Японію.

Павло Бойко зізнається: неможливо перерахувати усі перемоги, які за 35 років здобув «Барвінок».

- Гран-прі «Слов’янського базару» у Вітебську, Гран-прі Конкурсу імені Павла Вірського, де брали участь 1200 дитячих та студентських колективів… Нам є, чим пишатися. Але насправді нам абсолютно однаково – виступати на конкурсі, за кордоном чи на звітному концерті перед бабусями. На кожному концерті діти викладаються однаково. Тому що ми отримуємо задоволення не від перемог, а від процесу роботи, співпраці. Від того, що наші діти на кожному занятті стають красивішими, талановитішими. От це задоволення!

Окремим здивуванням для усього світу є той факт, що у Центрі «Барвінок» під забороною слово «дисципліна».

- У «Барвінку» ми не любимо слово «дисципліна». Бо називаємо це інакше – «виховані діти», - зазначає Петро Бойко. - Простіше всього, щоб дитина була слухняна і дисциплінована, але саме «вихована дитина» - це поняття, яке включає значно більше. Це вміння тримати себе, зорієнтуватися у навколишньому просторі, серед таких різних людей, які зустрічаються у житті. На жаль, на сьогоднішній день багато дітей - і не тільки України! – коли стоять на рисочці, за якою потрібно робити самостійні кроки, як правило до цього готові. Навіть якщо вони дуже освічені. Тому що життя - це набагато складніша річ, ніж об’єм знань. Треба мати в голові, у серці, у душі щось таке, через що ти будеш уміти правильно сприймати все, що відбувається навколо тебе, навколишніх людей і будеш уміти бути такою людиною, яку будуть цінувати, поважати. І тоді ти у житті будеш почувати себе комфортно. Тоді не буде наркотиків, п’янок, усього, що псує життя багатьом людям. Саме тому не танці, не пісні, не музика, не гра на барабанах головні у «Барвінку». Ми тримаємося на тому, що ми - одна сім’я, а головним змістом нашої роботи, серцевиною є не ціль навчити дітей різних видів мистецтва, а - виховати їх, підготувати до майбутнього життя.

А ще - очільник «Барвінку» переконаний: у творчому колективі, особливо хореографічному, не може існувати таке поняття, як «стабільність».

- Є або прогрес, або регрес. Не буває успіху, коли все рівно, - переконаний Петро Бойко. - Ми це розуміємо і намагаємося, щоб у нас був постійний прогрес. Кожного року в нас нові номери, нові знахідки. От і цьогоріч на наших святкових концертах, які розпочались 9-го і триватимуть до 15 квітня. ми покажемо чимало новинок. А ще - чекаємо багатьох наших випускників, які сьогодні працюють у різних куточках світу. Вони спеціально прилетять у Бориспіль 14 квітня, щоб до вечора доїхати до Вінниці і виступити на концерті. Після якого їх знову чекає таксі до Борисполя і 15 квітня - вже робота у Німеччині, Іспанії, Туреччині, Португалії.

Опинитися у полоні дивовижно феєрії і краси, побачити найкращі танцювальні, співочі й інструментальні номери «Барвінку» вінничани зможуть вже сьогодні, 10 квітня, о 18.30 на великому святковому концерті у Будинку офіцерів.

Вартість вхідного квитка – від 30 до 60 гривень.

Квитки можна придбати на сайті bilet.vn.ua і у касі Будинку офіцерів.

Приходьте!

Цю красу варто бачити!

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Yasechka Pylypenko

    11 квітня, у тексті помилка!

    Валентина Кирильчук reply Yasechka Pylypenko

    Ярослава Пилипенко Дякую! Вам також гарного настрою!

    Yasechka Pylypenko reply Yasechka Pylypenko

    Валентина Кирильчук вибачте, не додивилась про завтрашній концерт теж) гарного настрою

    Валентина Кирильчук reply Yasechka Pylypenko

    У тексті немає помилки. Сьогодні, 10 квітня, о 18.30 у Будинку офіцерів великий святковий концерт.

    Тетяна Музика reply Yasechka Pylypenko

    10 квітня-все вірно,і 11-го теж.
  • Lubov Iableckaya

    Чекаємо на наших концертах!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up