Як на Бродвеї! Легендарний мюзикл «Бал у Савойї» приголомшив Вінницю (фото, відео)

Як на Бродвеї! Легендарний мюзикл «Бал у Савойї» приголомшив Вінницю (фото, відео)
  • Абсолютний аншлаг, оплески cтоячи, та зізнання нового очільника Вінниччини, що він уже 5 років є шанувальником українського НАТО.
  • У Вінниці гучно й видовищно відкрили XXIII міжнародний джазовий фестиваль VINNYTSIA JAZZFEST-2019.

Знаменитий вінницький джазовий фестиваль щороку отримує ключовий девіз, який якнайкраще відображає сюрпризи програми.

Гасло цього року – «блискучий» - на VINNYTSIA JAZZFEST-2019 було підтверджене вже у день відкриття. 20 вересня у театрі імені Садовського вирувала атмосфера краси та блиску, а вінничани вперше побачили легендарний мюзикл «Бал у Савойї», який з успіхом йде на найкращих сценах світу.

Відео дня

 

«Бал у Савойї» - саме той твір, який дійсно варто побачити хоча б раз у житті! І не тільки тому, що він надзвичайно цікавий, а ще й тому, що дійсно знаковий. Це остання оперета людства, яку у 1932 році написав угорський композитор Пал Абрахам.

Опісля нього оперети вже ніхто не писав — цей жанр поступився місцем новомодним мюзиклам. А от «Бал у «Савойї» навічно увійшов у історію мистецтва, ставши фактичним кордоном між мюзиклом і класичною оперетою 19 століття.

Постановка «Балу у Савойї» одного з найкращих режисерів України – народного артиста Богдана Струтинського, яку до Вінниці привезли кращі актори Національної оперети України,  була настільки яскравою та видовищною, що кожен глядач відчув себе на справжній бродвейській виставі!

Три години вінничани насолоджувалися надзвичайною добіркою блискучих номерів з музичної епохи танго, фокстроту, румби, вальсу і степу, почули неймовірні джазові мелодії, були вражені чудовими декораціями та костюмами, а несподівані повороти сюжету і, звичайно ж, любов - змусили серця переповненої зали битися сильніше…

- У зв’язку із експериментами, які ми постійно проводимо на фестивалі, багато людей запитують: «Що ж це таке? Музична подія – джазовий фестиваль – почав відкриватися театральними виставами?» Але я хочу нагадати усім, що джазові стандарти, які ми всі знаємо та любимо - від «Summertime» Гершвіна до усіх інших – насправді вийшли із театру та кіно! Тому це абсолютно чудова нагода – подивитись першоджерело у повному варіанті, - відзначив директор VINNYTSIA JAZZFEST, заслужений діяч мистецтв України Павло Третьяков. – Найвищий рівень Київського національного академічного театру оперети вінничани побачили ще минулого року, коли постановка «У джазі тільки дівчата» вразила і приголомшила усіх! Був абсолютний аншлаг, жоден глядач не пішов із зали, а у фіналі грім овацій та «Браво!» не стихав протягом 10 хвилин. Тому ми ще минулого року вирішили, що VINNYTSIA JAZZFEST-2019 відкриємо новим шедевром Національної оперети, яка, до речі, є дуже близькою нам, вінничанам. Свого часу Микола Садовський після переїзду до Києва працював саме там! А сьогодні театр оперети - один із найкращих театрів України, який добре знають і поважають у світі. Він входить до великої міжнародної мережі оперних театрів світу, презентує чудові постановки і проводить престижні міжнародні конференції за участю зірок першої величини, а головне – щоразу працює так, що вже з найперших секунд з легкістю підкорює серця глядачів.

Оскільки у виставі «Бал у Савойї» дуже багато танцювальних номерів, для яскравого та видовищного забарвлення сцени, а також для того, щоб степ був добре чутний глядачам у залі, Київський національний театр оперети привіз до Вінниці спеціальне покриття з небиткого кольорового скла з світлодіодами, один квадратний метр якого може витримати на собі одночасно 10 і більше танцюристів.

А окремим сюрпризом для усіх присутніх став парад надзвичайних барвистих убрань! Для вистави художник з костюмів Ірина Давиденко створила унікальну колекцію «Знаки Зодіаку», у якій ефектний Телець постав у образі Елвіса Преслі, а знак Раку створювався у стилі робіт французького модельєра Пако Рабана — акторка з'явилася на сцені у граційній червоній вечірній сукні на кільцях, з довгим, як у лангуста, хвостом.

- Ця вистава - найкращий подарунок на кінець мого першого робочого дня, - зізнався новий очільник Вінниччини Владислав Скальський. – І якраз цими днями я можу святкувати п’яту річницю, як вперше опинився у НАТО. Для тих, хто не в курсі: Національний театр оперети України - це саме НАТО! Ми познайомилися із паном Богданом Струтинським і Оксаною Когут у Києві. І, знаєте, те перше враження, яке я отримав у театрі там, дійсно незабутнє! Сьогодні я щасливий, що можу разом із усіма вінничанами розділити це щастя спостерігати за тим, як Національний театр оперети відкриває 23-й міжнародний джазовий фестиваль VINNYTSIA JAZZFEST-2019.

- Ми дуже очікували фестиваль VINNYTSIA JAZZFEST, дуже тішилися, що відкриваємо нові сторінки й нові можливості. Подивіться, як красиво підготували приміщення нашого театру імені Садовського! – звернув увагу депутат Вінницької обласної ради Валерій Коровій. – Таїнство театру наповнює і надихає кожного із нас. Ми повинні насолоджуватись, дивитись у завтрашній день і просто прагнути бути щасливим. Я щиро вітаю усіх з початком джазового фестивалю!

Захоплена вінницька публіка щиро вітала усіх акторів «Балу у Савойї» бурхливими оваціями, стоячи.

А по завершенні вистави виконавці головних ролей: Євген Прудник, Яна Татарова-Цуцкірідзе, Ася Середа-Голдун, Сергій Яцук, а також диригент-постановник Сергій Голубничий вийшли до шанувальників на автограф- та фотосесію у фойє театру.

Що цікаво вони розказали у інтерв’ю – дивіться у відео.

Фото Юрія Якобенчука.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up