VINNYTSIA JAZZFEST: загублена бас-гітара, Океан Ельзи та польський джаз

VINNYTSIA JAZZFEST: загублена бас-гітара, Океан Ельзи та польський джаз
  • Фестиваль джазу у Вінниці проходить уже двадцять третю осінь поспіль і організатори сильно постаралися, щоб концерти були вражаючими та незабутніми. 

Відтак, вчора був перший день VINNYTSIA JAZZFEST, який розпочався з легендарного мюзиклу «Бал у Савойї»

А сьогодні поціновувачів джазу задовільняли бельгійські виконавці DOCK IN ABSOLUTE. За версією журналу Jazznews Magazine цей проект став «Відкриттям року» у 2017-му. Хлопці поєднують джаз із прогресивним роком, класикою та сучасною електронною музикою. 

– Нашу назву можна пояснити так: Dock – це своєрідний «перехідник», за допомогою якого ми підключаємося до різної музики: класики, джазу, року. Це мікс, сплетіння різних стилів. От таку, можна сказати, абсолютну музику ми й виконуємо, – відзначає лідер тріо Жан-Філіп Кош. 

Відео дня

Дорогою до Києва бас-гітарист залишився без інструменту по провині авіакомпанії «МАУ». Проте у Вінниці музиканту швидко зайшли бас-гітару і концерт таки відбувся. Власне, музика, яка лунала, була абсолютно зрозумілою для всіх і кожна композиція завершувалася бурхливими оплесками та криками «Браво!». Під час соло барабанщика, музикант ледь не розгубив деякі складові барабанної установки. 

Музиканти підготувалися до приїзду в Україну і вивчили не лише слово «Дякую», але й знамениту композицію «На небі» гурту «Океан Ельзи», чим приємно порадували публіку в залі: 

Далі був проект POLISH JAZZ NIGHT, який складався із двох відділень.  

«МОНЮШКО ПО-ДЖАЗОВОМУ» – це спільний проект квартету Міхала Кобоєка та майстра а-капела Voxcellence. Концерт, який поєднав у собі класику і джазову імпровізацію. Після концерту глядачі говорили, що це справжній джаз, який потрібно розуміти. Дійсно, часом вокальні партії здавалися зайвими у композиціях чи то через високий рівень гри квартету Міхала Кобоєка, чи то через поганий звук апаратури. 

КШЕСІМІР ДЕМБСКІ та OLEŚ BROTHERS з програмою «BEST OF JAZZ»

Організатори, заявляли що ця концертна програма – ексклюзивна. Кшесімір Дембскі – композитор та автор музики до фільму «Вогнем і мечем» разом із братами Олесь створили проект, від якого неможливо не отримати задоволення. Музикантам вдалося створити «команду ритмічної мрії». 

На обох концертах зала була заповнена вщент, стійкий аромат кави заполонив повітря, а що ще потрібно в холодний осінній вечір? 

У вас ще є можливість потрапити на джазові сніданки, які відбудуться вже цієї неділі або відвідати фінальний гранд-концерт, який відбудеться ввечері. Детальна програма за посиланням. 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up