Сьогодні стартує VINNYTSIA JAZZFEST! Кожного дня будуть прем’єри і світові зірки

Сьогодні стартує VINNYTSIA JAZZFEST! Кожного дня будуть прем’єри і світові зірки
  • У шаленому ритмі джазу та запальних імпровізацій пройдуть ці вихідні у Вінниці.
  • З 20 по 22 вересня на блискучому VINNYTSIA JAZZFEST наживо будуть грати найкращі джазмени з 8 країн, вперше відбудеться показ легендарного мюзиклу «Бал у Савойї», а на додачу - культові зірки проведуть майстер-класи.

Костюми у стилі Пако Рабана і багато танців.

JAZZFEST яскраво стартує сьогодні, 20 вересня, о 19.00 у театрі імені Садовського - вперше у Вінниці покажуть легендарний мюзикл Пала Абрахама «Бал у Савойї». І це буде не просто яскрава вистава, а тригодинне шоу у стилі «Великого Гетсбі», на яке під час гастролей у Румунії після оголошення аншлагу глядачі, не роздумуючи, скуповували навіть стоячі місця.

Завдяки надзвичайно веселому й захоплюючому сюжету, виставу от уже понад 80 років з успіхом ставлять по всьому світу: у найпрестижніших театрах і залах. А режисерська постановка народного артиста України Богдана Струтинського, з якою до нас приїде Національна оперета України, вразить ще й величезною кількістю танців, надзвичайними декораціями та справжнім парадом фантастичних костюмів.

Відео дня

- Після цього дивовижного мюзиклу всі ще довго будуть наспівувати «Sing! Sing! Sing!» - обіцяє директор VINNYTSIA JAZZFEST Павло Третьяков. – «Бал у Савойї» - це справжній шедевр! Це настільки яскрава, стильна, масштабна і видовищна постановка, що кожен глядач відчує себе на справжній бродвейській виставі.

Шалений каскад кумедних пригод, уявних зрад і щасливих примирень, які чекають головних героїв, у виставі будуть доповнені добірними джазовими хітами і танцювальними номерами. Глядачі побачать пристрасне танго, фокстрот, румбу, чуттєвий вальс і запальний степ, який, до речі, артисти будуть виконувати на спеціальній підлозі, що буде світитися усіма кольорами райдуги. Таке особливе покриття з небиткого кольорового скла з світлодіодами, один квадратний метр якого може витримати на собі одночасно 10 і більше танцюристів, Київський національний театр оперети спеціально замовляв на Харківському військовому заводі.

А от розкішних убрань художник з костюмів Ірина Давиденко створила стільки, що виникла навіть окрема колекція «Знаки Зодіаку», у якій кожен образ по-справжньому приголомшує. Тілець буде схожий на Елвіса Преслі, Близнюки – на зірок китайського цирку у величезних кринолінах-трансформерах, а Рак постане у стилі робіт геніального Пако Рабана.

Від джаз-року до запального latin groove

У суботу й неділю концертні програми VINNYTSIA JAZZFEST традиційно відбудуться у концертній залі на вулиці Театральна, 15. Кожен виступ буде яскравою зустріччю не лише з новими зірковими колективами, а й – жанрами.

Драйвом прогресивного джаз-року 21 вересня о 19.00 усіх запалять генії сучасного європейського джазу – тріо Dock in Absolute із Бельгії та Люксембургу, які щомісяця дають рекордну кількість концертів, виступаючи у різних куточках нашої планети – від Японії і США до Мексики і Сінгапуру.

Традиційний польський джаз та його найновіші тенденції у суботу о 21.00 можна буде почути на незабутній «Polish Jazz Night», що подарує одразу два концерти найкращих польських джазменів. У першому відділенні Квартет Міхала Кобоєка та міжнародний хор «Voxcellence» представлять проект «Монюшко по-джазовому», а у другому відділенні у програмі «Best of jazz» разом із культовим кінокомпозитором і джазовим скрипалем Кшесіміром Дембскі виступлять брати Марцін та Бартломей Олесь, чий гурт Oleś Brothers сьогодні називають «найбільшою надією» і «найкращим, що випало на долю сучасного польського джазу».

У неділю о 19.00 шалений світ energetic neo-bop глядачам відкриють запальні музиканти Mario Rom's Interzone з Австрії, які кожен концерт перетворюють на справжнє шоу. Їхній девіз: «Все дозволяється!» - тому учасники цього тріо грають джаз на 180% і невтомно дивують своїми імпровізаціями, спонтанністю на грані музичних прозрінь, віртуозністю й тонким музичним гумором.

Один з найбільш запальних жанрів джазу з латиноамериканськими ритмами - гарячий latin groove - у виконанні зірок першої величини прозвучить 22 вересня о 21.00 на концерті-закритті фестивалю.

На особисте запрошення Сергія Моргунова на всесвітній прем’єрі проекту «Jazzy Latin Groove B & W» під час єдиного концерту в Україні на одній сцені виступлять легендарні джазові музиканти, чиї імена скорили весь світ: незрівнянна ізраїльська джаз-діва Доріт Горен та король блюзу й r&b Рой Янг із Ямайки, неперевершений саксофоніст Алекс Горен (Ізраїль), видатний піаніст та композитор Олександр Слуцький, віртуозний контрабасист Валерій Ліпец та культовий барабанщик Гладвін Машоко з Південно-Африканської Республіки, який довгий час грав у складі колективу Тіни Тернер.

У неділю не пропустіть «Джазові сніданки» і майстер-клас кубинського гітариста Ахмеда Дікінсона

Другий рік поспіль у рамках VINNYTSIA JAZZFEST пройде унікальний проект «Джазові сніданки».

Цей інноваційний проект унікальних коворкінг-зустрічей із зірками джазу минулого року настільки вразив усіх незвичним форматом та особливою невимушеною атмосферою, що артисти зізнавались: подібне бачили лише у Нью-Йорку та у Європі, а глядачі одноголосно говорили: «Хочемо ще!»

«Джазові сніданки» триватимуть у неділю, 22 вересня, з 9.00 до 12.00 у концерт-холі «Моnt Blanc» (вул. Соборна, 34). Під час незабутніх майстер-класів глядачі не лише дізнаються практичні рецепти успіху всесвітньовідомих джазменів, а й отримають унікальну нагоду - помузикувати із ними.

Окрім зіркових артистів з Польщі, Австрії, Ямайки, ПАР та Ізраїлю, які гратимуть на VINNYTSIA JAZZFEST, у «Джазових сніданках» візьме участь спеціальний гість - всесвітньовідомий кубинський гітарист Ахмед Дікінсон Карденас, який під час свого майстер-класу відкриє всю красу і секрети кубинської класичної гітари й покаже, як за допомогою усього кількох вправ можна досягти чудових результатів!

Витончений віртуоз Ахмед Дікінсон Карденас – знаменитий виконавець і продюсер, який виступає на найпрестижніших сценах і міжнародних гітарних фестивалях у Північній Ірландії, Англії, Мексиці, тощо. Його акустична гітара має воістину унікальне звучання, а манера гри практично неповторна. Нині маестро живе у Лондоні й викладає класичну гітару у Лондонському музичному коледжі.

Квитки на концерти фестивалю та проект «Джазові сніданки» купуйте на сайті jazz.vn.ua та у інфо-центрі фестивалю, який працює на вулиці Театральна, 15 (1 поверх).

Генеральний інформаційний партнер VINNYTSIA JAZZFEST-2019 – RIA.

Читайте також

* Автор музики до фільму «Вогнем і мечем» дасть джазу у Вінниці

* VINNYTSIA JAZZFEST: джазовий блиск та шоу світового рівня вже у вересні

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up