Кіт у музеї: як живе «старший науковий співробітник» краєзнавчого музею на ім'я Шпатель

Кіт у музеї: як живе «старший науковий співробітник» краєзнавчого музею на ім'я Шпатель
  • У вінницькому обласному краєзнавчому музеї уже два роки живе кіт Шпатель.
  • До музею він прийшов сам і, за словами, співробітників прибився тут надовго.
  • Як живе кіт у музеї та як реагують на тварину відвідувачі?

 

Зайшовши до музею, питання про Шпателя відразу викликає яскраві емоції у співробітників:

– Та поки живий, – говорить черговий. І говорить, що потрібно пройти до зали та спуститися сходами, зазвичай, саме там він і відпочиває.

У залі нас зустрічає доглядач Олена, а поруч із нею, на стільці, лежить він – сірий пухнастий Шпатель. Щоправда, не одразу зрозуміло, що кіт живий. На перший погляд, здалося, що це один із багатьох експонатів музею. Розслабленого кота чухали та намагалися пробудити, але Шпатель довго не реагував.

Відео дня

– Так би всім жилося, як йому, – говорить Олена. – Нормально їсть, спить, правда, побитий весь.

Доглядачка говорить, що він сам прибився до музею і вже другий рік щодня зранку його пускають всередину. Музейники закуповують для улюбленця корм, але часто й самі підгодовують тим, що приносять із собою. Тому Шпателя тут не ображають, а навпаки ставляться як до співробітника музею:

– Відвідувачі дуже по-різному реагують на кота. Часто запитують чи він живий, – сміється Олена. – Говорять, що це експонат, але я завжди виправляю, що це наш старший науковий співробітник.

Шпатель дуже гостро реагує на чужих котів навколо музею, тому зазвичай приходить дуже подряпаний і побитий.

В основному, кіт пересувається тільки по першому поверху. На ніч у музеї його не залишають, тому щоранку він вже чекає на того, хто перший відчинить йому двері, аби скоріше зайняти своє «робоче місце».

До речі, мати свого музейного улюбленця – це традиція, яка є у багатьох світових музеях. Так, наприклад, у Британському музеї налічується 6 котів. 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up